Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Καραγκούνης: Θα ματώσουμε για την πρόκριση!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μέσο, στόχος της Εθνικής είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro, κάτι που για να επιτευχθεί, οι διεθνείς είναι έτοιμοι να… ματώσουν

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Καραγκούνη στη «SportDay»:

-Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Πιστεύεις ότι ένα γκολ μπορεί να είναι αρκετό στην πρεμιέρα με τους Πολωνούς; Θεωρείς δηλαδή ότι θα είναι ένα σφιχτό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ενδεχομένως και στο ένα γκολ;

«Αυτό δεν το ξέρεις ποτέ πριν τον αγώνα. Συνήθως στα μεγάλα παιχνίδια υπάρχει πολλή πίεση και για τις δύο ομάδες. Πράγματι, συνήθως γίνονται πιο κλειστά παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις τι ακριβώς θα συμβεί».

-Οταν παίζετε πρεμιέρα με διοργανωτές, με κατάμεστο γήπεδο κ.λπ., σας βγαίνει μια ψυχολογία του τύπου «μόνοι μας και όλοι σας»;

«Είναι διαφορετικά όταν παίζεις τελείως εκτός έδρας και μας τυχαίνει δεύτερη φορά αυτό. Πέρα από το γεμάτο γήπεδο, σκεφτόμαστε κιόλας ότι εμείς ιδρώσαμε, ματώσαμε για την πρόκριση, ενώ αυτοί ως διοργανωτές πήραν το εισιτήριο χωρίς να κουραστούν καθόλου. Μας πεισμώνει αυτό, αναμφίβολα».

-Υποθέτω ότι θα ματώσετε και πάλι.

«Σίγουρα θα ματώσουμε. Χωρίς πίεση χωρίς στρες, αλλά με μεγάλο πάθος. Είμαστε πολύ φιλόδοξοι, αλλά πρέπει να παίξουμε ελεύθερα».

-Πιστεύεις ότι η Εθνική θα περάσει στην επόμενη φάση;

«Αυτός είναι ο στόχος. Αλλά θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

-Θα συνεχίσεις να φοράς τη φανέλα της Εθνικής μετά το Euro;

«Στην ηλικία μου (σ.σ.: γελάει) δεν μπορώ να βάζω πρόγραμμα ούτε μακροπρόθεσμους στόχους. Τώρα με νοιάζει μόνο το Euro. Θα ασχοληθώ αργότερα μ’ αυτό. Πάντως, νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο να σταματήσουν να με καλούν, παρά να σταματήσω από μόνος μου».

-Θα σε ενδιέφερε να μείνεις στην οικογένεια της Εθνικής, αφ’ ότου σταματήσεις, σε κάποιο άλλο πόστο;

«Είπα και πριν ότι δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Από ‘κει και πέρα, είμαι 20 χρόνια στις εθνικές ομάδες και γενικά η Εθνική είναι ένα μεγάλο κομμάτι όχι μόνο της καριέρας μου, αλλά και της ζωής μου γενικότερα. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

-Η προπονητική σε ενδιαφέρει;

«Μπα, αυτό δεν το βλέπω με τίποτα. Ισως μετά από χρόνια να το δω διαφορετικά, αλλά τώρα δεν μπορώ να με φανταστώ προπονητή. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή βέβαια ποτέ μη λες ποτέ».

-Υστερα από μια σεζόν κάμποσης αμφισβήτησης και ψαλιδισμένου χρόνου συμμετοχής, αισθάνεσαι κατά κάποιο τρόπο ότι αυτό το Euro είναι μια πρόκληση ζωής για σένα;

«Το Euro γενικά είναι πρόκληση της ζωής, πόσο μάλλον όταν προέρχεσαι από το ελληνικό πρωτάθλημα, άρα από το μηδέν πας κατευθείαν στο επίπεδο δέκα… Είναι ιδιαίτερη τιμή και το γεγονός ότι πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο Euro, κάνει την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τι έγινε μεσα στη χρονιά, σε κάθε ματς δίνουμε εξετάσεις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε