Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Καραγκούνης για όλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο 33χρονος διεθνής μίλησε για τον “εκρηκτικό” Τεν Κάτε, τον επικοινωνιακό Νιόπλια, την πρόταση από τον Ολυμπιακό και τη Ριζούπολή.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα φέτος για τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού σήκωσε δύο κούπες μέσα σε μια χρονιά και απαλλαγμένος πλέον από το άγχος μίλησε στην εφημερίδα Goalnews για όλους και για όλα.

“Είναι ιδιαίτερη χαρά και για μένα, είναι η πρώτη φορά που σήκωσα εγώ και τα δύο τρόπαια. Σαφώς κι αισθάνομαι υπερήφανος γιατί είμαι και πολλά χρόνια στην ομάδα κι έτυχε τώρα σαν πρώτος αρχηγός να πάρουμε το νταμπλ…”, δήλωσε, χαρακτηρίζοντας ως “δικαίωση” το φετινό νταμπλ. “Ναι, δικαίωση ως προς το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Γιατί η δικαίωση στο ποδόσφαιρο έχει έρθει με το Euro που πήραμε και γενικά με την καριέρα μου μέχρι τώρα. Αλλά επειδή δεν είχαμε σηκώσει πρωτάθλημα και Κύπελλο -πολύ άδικα κατά τη γνώμη μου- και είχαμε ονομαστεί, όπως είχαμε ονομαστεί (σ.σ. losers), ζώντας άσχημες στιγμές, αποδείχθηκε ποικιλοτρόπως μετά ότι όλα αυτά ήταν άδικα. Δεν δικαιωθήκαμε λοιπόν μόνο τώρα, αλλά και νωρίτερα όταν πήραμε το Euro και ήμασταν μέσα τόσοι παίκτες από την ομάδα που έλεγαν ότι δεν ήμασταν… νικητές”.

Ο Καραγκούνης δεν…μάσησε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για τον Χενκ Τεν Κάτε. “Είχε ένα χαρακτήρα που δεν άρεσε σε ορισμένους, αλλά έτσι ήταν η νοοτροπία του. Υπάρχουν τύποι που θα ρίξουν και φωνές και θα έχουν και ξεσπάσματα. Σίγουρα αυτό δεν άρεσε. Από εκεί και πέρα ο κάθε παίκτης είναι επαγγελματίας. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, θα πρέπει μέσα στο γήπεδο να δείξει αυτό που αξίζει. Εμένα δεν μου αρέσει ποτέ να ρίχνω τις ευθύνες στον προπονητή. Εκατό λάθη να κάνει. Ο Ρεχάγκελ βάσει αποτελεσμάτων δεν είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής που υπάρχει; Ακόμα κι αυτός, ο σούπερ επιτυχημένος, δεν έχει κάνει λάθη; Έχει κάνει και χοντρά. Αλλά το πιο εύκολο είναι να πεις ότι έπρεπε να παίξει έτσι ή αλλιώς. Εμένα αυτό δεν μου αρέσει”.

Σύμφωνα με τον 33χρονο παίκτη, η αλλαγή του Νιόπλια έπρεπε να γίνει. “Είχε καλύτερο τρόπο επικοινωνίας κι έβγαλε περισσότερα πράγματα από τους παίκτες. Πάντως και βάσει αποτελεσμάτων η ομάδα δεν τα είχε πάει άσχημα και πιο πριν, είχε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και ήταν μέσα στους στόχους της”. 

Ο Πυργιώτης ποδοσφαιριστής ήταν αποκαλυπτικός όταν ρωτήθηκε για τις ομάδες που του είχαν “χτυπήσει την πόρτα” στο παρελθόν. “Είχα και από τον Ολυμπιακό, όταν ήμουν στην Ιντερ ακόμα, αλλά δεν ήθελα καν να το σκεφτώ. Είχα κι από την ΑΕΚ. Αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Κι όπως είπα με έπεισε το πλάνο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τη δημιουργία μίας νέας καλής ομάδας, αλλά και με το δικό μας γήπεδο. Δυστυχώς όμως το δεύτερο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. Έχουμε φτάσει τώρα στον τρίτο χρόνο και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό…”. 

Αν και δεν θέλει, όπως είπε, να μιλάει για το παρελθόν, δεν αρνήθηκε να περιγράψει τι συνέβη το 2003 στη Ριζούπολη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. “Ήταν οργανωμένα όλα τότε. Δεν είχε πέσει ξύλο-ξύλο. Αλλά ήρθαν μπράβοι μέσα. Χτυπάγανε αρχικά την πόρτα, μετά την άνοιξαν την έριξαν κάτω και άρχισαν να μας εκφοβίζουν… Τρομερά πράγματα, τι να πω; Οι Σκανδιναβοί που είχαμε τότε στην ομάδα έφυγαν μέσα στην τουαλέτα και έλεγαν “τώρα τι θα κάνουμε και πώς θα βγούμε έξω;”. Αφήστε, δεν υπάρχουν αυτά που έγιναν σ’ εκείνο το παιχνίδι. Φάνηκε όμως και στη συνέχεια ότι ήταν οργανωμένο το “έγκλημα”. Εγώ έπαιζα και στον Απόλλωνα για δύο χρόνια. Ποτέ δεν κάναμε τη διαδρομή που κάναμε εκείνη την ημέρα. Πάντα περνάγαμε από τη θύρα 1, από κάτω. Εκεί όμως περάσαμε μπροστά από τους οργανωμένους του Ολυμπιακού για να σταματήσει το λεωφορείο για κάνα μισάωρο και να μας πετάξουν πέτρες. Ήταν οργανωμένο. Κι αποδείχθηκε ότι όλοι αυτοί που είχαν οργανώσει το παιχνίδι έπιασαν δουλειά στον Ολυμπιακό μετά… Αλλά δεν υπάρχει λόγος να γυρίσουμε ξανά σε αυτά…” 

Τέλος, στην ερώτηση αν ο Νικόλας Πατέρας πρέπει να παραμείνει στον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού, απάντησε: “Πιστεύω ότι από τη στιγμή που έχει δείξει ότι αγαπάει την ομάδα και πήρε το νταμπλ, είναι επιτυχημένος. Γιατί να μη μείνει λοιπόν;”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε