Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καραπαπάς: Βανδαλισμοί στο μνημείο της “Θύρας 7”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Όπως επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο μνημείο της “Θύρας 7” και έκαναν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης”. Τι δήλωσε για τον τραυματισμό του Μήτρογλου, αλλά και για την δυσαρέσκεια των “ερυθρόλευκων” προς τη ΔΤ

Μιλώντας στο “NovaΣΠΟΡ FM” ο Κώστας Καραπαπάς παραδέχθηκε πως υπάρχει μια πικρή γεύση από την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και από τον τραυματισμό του Κώστα Μήτρογλου

Ωστόσο επεσήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι η απουσία του διεθνούς επιθετικού είναι μεγάλη, υπάρχουν οι παίκτες στο ρόστερ του Ολυμπιακού για να καλυφθεί. Ο κ. Καραπαπάς προσπάθησε ακόμα να εξηγήσει και την δυσαρέσκεια του Ολυμπιακού προς τη ΔΤ, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί βεβήλωσης του μνημείου της “ΘΥΡΑΣ 7” και ζημιών στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις άνδρες είναι κάτοικοι Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας. Η επιθυμία της πειραϊκής ΠΑΕ είναι να αναζητηθούν και να βρεθούν τα κίνητρα αλλά και οι πιθανοί ηθικοί αυτουργοί που τους έσπρωξαν στο να κάνουν αυτές τις ενέργειες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά:

-για τον τραυματισμό του Μήτρογλου: 

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε και δεν θα είναι ευχάριστο είναι ότι ο Κώστας δεν θα είναι μαζί μας στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ. Από κει και πέρα ελπίζουμε να είναι το συντομότερο δυνατόν κοντά μας. Θα χρειαστούν 10-15 μέρες και επίσης αυτός είναι ο λόγος που οι ομάδες χτίζουν μεγάλα ρόστερ. Όταν όμως μιλάμε για την απουσία του Κώστα Μήτρογλου μιλάμε για μια απουσία πολύ επώδυνη. Παρόλα αυτά , επαναλαμβάνω έχουμε και το ρόστερ και την ποιότητα να καλυφθεί το κενό του Κώστα και μιλάμε για ένα παιχνίδι που παίζουμε στο γήπεδο μας, που εκεί ξέρετε οι ισορροπίες πάντα αλλάζουν. Αντικειμενικά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Αντερλεχτ, αλλά εγώ πάντα σκέφτομαι ότι οι ομάδες που παίζουν χωρίς κανένα άγχος είναι πάντα επικίνδυνες. Αυτό δεν είναι κλισέ». 

-για το γεγονός ότι όταν η Αντελεχτ δεχθεί 1-2 γκολ τα παρατάει: 

«Είναι φυσιολογικό, οι περισσότεροι είναι πιτσιρικάδες και η ψυχολγία τους παίρνει από κάτω πολλές φορές. Αυτό το είδαμε και στο Βέλγιο. Ενώ στο πρώτο ήταν πάρα πολύ καλή η Αντερλεχτ, με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι με το που έφαγαν το δεύτερο γκολ, τότε άλλαξε τελείως ο χαρακτήρας τους. 

Αντίθετα με τον χαρακτήρα του Ολυμπιακού. Δέχθηκε γκολ χθες νωρίς από μια ομάδα που επιτρέψτε μου να πω ότι στα δικά μου τα μάτια είναι υπερομάδα. Έχει την πολυτέλεια να έχει εκτός 18άδας τον Παστόρε, μεταγραφή 40.000.000 ευρώ, στον πάγκο τον Μόουρα, τον Λαβέτσι, τον Μενέζ να μην παίζει σχεδόν καθόλου σ’ αυτήν την ομάδα. 

Μιλάμε τώρα για υπερομάδα. Μπορεί να μην έχει το όνομα η την αίγλη της Μίλαν ή της Ρεάλ αλλά έχει χτιστεί για να κατακτήσει το τρόπαιο. Αυτή την ομάδα ο Ολυμπιακός την κοίταξε στα μάτια, δεν τον έχουν κάνει πάρα πολλές ομάδες». 

-για το ότι μέσω της Παρί Σεν Ζερμέν το γαλλικό ποδόσφαιρο επιστρέφει στην κορυφή: 

«Με όρους διαφορετικούς. Με όρους απόλυτα ανταγωνιστικούς για τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια και σε πορτοφόλι και σε ικανότητες και σε στελέχη, σε όλα τα επίπεδα. Ζήσαμε ένα διήμερο την Παρί Σεν Ζερμέν ως μια πολύ – πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και μας ευχαρίστησε ότι και εκείνοι μας αντιμετώπισαν ως ένα τέτοιο μέγεθος. 

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δέχθηκε ένα γκολ από τον Ιμπραχίμοβιτς νωρίς, αλλά έδειξε χαρακτήρα και ξαναλέω ότι κοίταξε στα μάτια μια ομάδα απίστευτη, εκατοντάδων εκατομμυρίων, μια ομάδα κυρίως διψασμένη, που θέλει σε όλους να δείξει πόσο μεγάλη είναι και δεν δέχεται ότι ουσιαστικά έχει προκριθεί, ότι έχει πολλούς βαθμούς και δεν της χρειάζονται άλλοι. 

Είναι μια ομάδα που θα παίζει στα ίσια όλα τα παιχνίδια και θα παίζει στο κόκκινο. Είδατε πως πανηγύρισαν το 2-1 σαν τρελοί, σαν κατέκτησαν το Champions League. Το έκαναν γιατί αντιμετώπισαν μια ομάδα που τους έπαιξε στα ίσια, τους κοίταξε στα ίσια και τους έβγαλε και έναν εγωισμό. Και ο δικός μας εγωισμός βγήκε στο γήπεδο μόλις δεχθήκαμε το γκολ. 

Από κει και πέρα και μόνο που είμαστε δυσαρεστημένοι που χάσαμε μόνο 2-1 απ’ αυτή την υπερομάδα λέει πολλά για τον φετινό Ολυμπιακό. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά στο ταμείο όταν φτάσουμε θα πληρωθούμε. Δηλαδή θα πληρωθούμε για τους κόπους μας». 

-για την απόπειρα βανδαλισμού στο μνημείο της «Θύρας 7»; 

«Πράγματι, επειδή έχουμε ξεφύγει γύρω στις 4:00 3-4 πήγαν και έσπασαν διάφορα πράγματα στο ‘Καραϊσκάκη’ και στη συνέχεια έκαναν και ό,τι χειρότερο: Πήγαν στο μνημείο της Θύρας 7 και έσκισαν σημαίες, προσπάθησαν να σπάσουν το μάρμαρο με τα ονομάτων θυμάτων. 

Προκαλεί μια πικρία και μια ενόχληση γιατί δεν είναι καθόλου στα πλαίσια του λογικού, ούτε καν του οπαδικού και πάει σε άλλα επίπεδα. Επειδή το Καραϊσκάκη δεν είναι χώρος αφρούρητος, ούτε χώρος που ο καθένας νομίζει ότι θα κάνει ότι νομίζει αυτοί οι κύριοι έχουν ήδη συλληφθεί, οπότε θα μάθουμε και πως βρέθηκαν εκεί και ποιος τους έστειλε και τι ήταν αυτό ακριβώς που ήθελαν να κάνουν στο γήπεδο». 

-για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει με τη Δημόσια Τηλεόραση: 

«Πρώτα από όλα αυτά είναι αστεϊσμοί, για τα οφσάιντ ή μη οφσάιντ. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένα Μέσα τα οποία στέκονται απέναντι στον Ολυμπιακό. Και μιλάω για τα κανάλια που λασπώνουν διαρκώς, για τις φυλλάδες που πανηγυρίζουν το γκολ του Καβάνι, όταν κουνάνε σεντόνι για τον Κολοβέτσιο. 

Δεν ασχολούμαστε με εκείνους, ξέρει όλη η κοινωνία ότι είναι απέναντί μας. Από εκεί και πέρα όμως από τη Δημόσια Τηλεόραση έχουμε κάποιες απαιτήσεις. Δεν ζητήσαμε ούτε να πανηγυρίζουν στα γκολ μας όπως πανηγυρίζουν στα καλάθια άλλων ομάδων, ούτε να αλλάζουν τους κανονισμούς όπως επίσης γίνεται. Δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε εμείς γραφικοί ούτε εκείνοι που είναι εκεί να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά όχι και να πανηγυρίζουν τα γκολ των αντιπάλων. Δεν είναι παράπονο δικό μας τωρινό. 

Το εκφράσαμε επίσημα και στο πρώτο παιχνίδι με την Άντερλεχτ όταν ο Ολυμπιακός έκανε μία σπουδαία νίκη εκτός έδρας στο Champions League και κόντεψαν να πειστούν οι τηλεθεατές ότι είμαστε μία πάρα πολύ κακή ομάδα. Το κάναμε και με την Μπενφίκα και το ίδιο κάναμε και εχθές. Η απόφαση η δική μας είναι και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, να απαντάμε σε οτιδήποτε τέτοιο μας ενοχλεί. 

Δεν θέλουμε να αφήνουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για τη Δημόσια Τηλεόραση, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Που θέλουμε όλοι οι φίλαθλοι να στέκεται στη μέση των πραγμάτων. Δεν είναι όπως άλλα κανάλια που κάνουν άλλες δουλειές. Είναι άλλο πράγμα αυτό. Δεν πρόκειται να αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω, ειδικά αν γίνεται συστηματικά και μας ενοχλεί. Είτε είναι κανάλι, είτε είναι εφημερίδα. 

Βλέπω πολλές φορές εφημερίδες που είναι κοντά στον Ολυμπιακό, ιστορικές, όπως το ΦΩΣ, που κάνουν σχόλια πικρόχολα, να κάνουν κριτική. Η κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη είναι δεκτή και κάνει και καλό στην ομάδα. Αλλά όταν κάποιος κύριος που δεν έχει ιδέα από οικονομικά της ΠΑΕ ασχολείται με τις ρήτρες των συμβολαίων και γράφει νούμερα λάθος, πρέπει και εμείς κάπως να αντιδράσουμε. Ο κύριος τάδε που γράφει για αυτό, δεν ξέρει τι γίνεται. Και δεν τον κάνουμε μόνο για εκείνον. 

“να μην έχουμε την αίσθηση ότι η ομάδα μας είναι από την Τουρκία ή από το Καζακστάν, αλλά ότι είναι ελληνική ομάδα, τόνισε ο κ. Καραπαπάς

Ξεκαθαρίζω ότι δεν ήταν το θέμα του οφσάιντ. Σε τρία παιχνίδια θα θέλαμε να μην έχουμε την αίσθηση ότι η ομάδα μας είναι από την Τουρκία ή από το Καζακστάν, αλλά ότι είναι ελληνική ομάδα. Και σας ξαναλέω ότι δεν μου αρέσουν οι γραφικότητες. Να λέμε ότι δεν είναι οφσάιντ επειδή είναι ελληνική ομάδα. Άλλο αυτό και άλλο να δίνεις την αίσθηση ότι κερδίζεις 3-0, κάνεις μία τεράστια νίκη στο Champions League, στο κορυφαίας δυσκολίας επίπεδο και να πρέπει να απολογηθείς ότι δεν έπαιξες καλά. 

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί. Και εμείς απευθυνόμαστε στον κόσμο του Ολυμπιακού, πουθενά αλλού. Ούτε στους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους όπως εκείνοι νομίζουν ότι είναι σωστό. Εμείς θα πούμε κοιτάξτε, αυτό που γράφει ο κύριος είναι λάθος και ψέματα, αν είναι όντως έτσι. Αν οι αριθμοί είναι λάθος δηλαδή τι να κάνουμε, να μην ενημερώσουμε τον κόσμο μας; Να μην το λέμε; Πρέπει κάποιος να ενημερωθεί. 

Δεν έχε καμία σχέση το οφσάιντ. Να τονιστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι δυσαρεστημένος συνολικά και στα τρία παιχνίδια, στη σειρά και των τριών μεταδόσεων αυτών, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ομάδα μας. Στέκονται στη συγκεκριμένη φάση, αυτοί που το κάνουν αυτό, με συγκεκριμένο τρόπο».

Διαβάστε ακόμα…

Περνάει και με ήττα ο Ολυμπιακός

«Εμπάργκο» στη ΔΤ από τους παίκτες του Ολυμπιακού για το… οφσάιντ

Πλήγμα στον Ολυμπιακό – Χάνει την Άντερλεχτ ο Μήτρογλου

Παράταση πρόκρισης για Ολυμπιακό: Την…πάτησε στο Παρίσι, περνάει στο Φάληρο

Μίτσελ: Μπορούμε να νικήσουμε την Παρί

Ο Βενγκέρ αποθεώνει τον Μήτρογλου και επιβεβαιώνει ότι τον παρακολουθεί!

Μάξουελ: Υποφέραμε από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο

Μπλαν: Να είμαστε καλύτεροι από ό,τι στον Πειραιά

Κάνει θραύση το “που ΄σαι ρε Νικόλα” του Φουστέρ(VIDEO)

Για την πρόκριση στο Παρίσι ο Ολυμπιακός

Με Σιόβα στο Παρίσι ο Ολυμπιακός

“Βλέπει” Αυλωνίτη ο Ολυμπιακός

4 ξανά και φουλ για το ρεκόρ ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε