Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κάρλος το… τσακάλι – Ο Ισπανός έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Γεωργέας κερνάει… Χοσέ Κάρλος πίνει. Με δημιουργό τον πρώτο και εκτελεστή τον δεύτερο, η ΑΕΚ νίκησε στο φινάλε με 1-0 την Ντιναμό Τιφλίδας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Κάλα στο τέλος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο όλο το πρώτο ημίχρονο αφού είχε πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και με εξαίρεση τα 2 σουτ του Μπέλεκ δεν είχε άλλη ευκαιρία. Αμυντικά λειτούργησε καλά μιας και δεν απειλήθηκε από την Ντιναμό.

 
Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει νωρίς την πρώτη του αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Τραϊανού Δέλλα, ενώ στο δεύτερο μέρος έριξε στη μάχη τον Λεονάρντο αντί του Λυμπερόπουλου.
 
Η κίνηση αυτή έδωσε ώθηση στην Ένωση που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Λορία.
 
Τα σουτ των Γκούντγιονσεν και Μάκου δεν βρήκαν στόχο στο 57′ ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Χοσέ Κάρλος, έξι λεπτά αργότερα.
 
Η Ένωση έψαξε το γκολ αλλά ο Μπέλεκ στο 78′ δεν πρόλαβε να σουτάρει και οι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα. Τελικά η  πίεση απέδωσε καρπούς στο 86′. Ο Γεωργέας έκανε τη σέντρα και ο Κάρλος με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ στο πρώτο του επίσημο ματς.
 
Η Ένωση δικαιούταν και δεύτερο τέρμα, αφού στο 94′ ο Κάλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός κακώς σήκωσε τη σημαία του, υποδεικνύοντας τον σκορερ σε θέση οφσάιντ.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Δέλλας (31′ Κάλα), Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Χοσέ Κάρλος, Γκούντγιονσεν (81′ Λαγός), Λυμπερόπουλος (56′ Λεονάρντο), Μπέλεκ


Ντιναμό Τιμπλίσι: Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (83′ Πιρτσκαλάβα), Κακελισβίλι (61′ Κότο), Αλβάρο, Οντικάτζε, Γιαγκουε, Ρεκιβιασβίλι, Κακουμπάβα, Σίσκο (87′ Λεχτάτζε), Κβεκβεσκίρι

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε