Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας στη B’ Εθνική!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ακόμη μία υπόθεση που στιγματίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Χρήστος Πουρής κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας για να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς κόντρα στον Λεβαδειακό. Μήνυση για δυσφήμηση έκαναν οι Βοιωτοί.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόσωπο που ζει στη Λιβαδεία και τον γνωρίζει εδώ και μία 10ετία του προσέφερε 20.000 ευρώ,  για να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα Τρίκαλα – Λεβαδειακός. Για την ιστορία το ματς ολοκληρώθηκε με άνετη νίκη των γηπεδούχων με 4-0.

Ο άνθρωπος,σύμφωνα με την αστυνομία, ανέφερε στον παίκτη ότι λειτουργεί για λογαριασμό του Γιάννη Κομπότη.

Ο Χρήστος Πουρής ενημέρωσε άμεσα τον πρόεδρο των Τρικάλων και εν συνεχεία την αστυνομία. Ο άνθρωπος που έταξε τα 20.000 ευρώ στον τερματοφύλακα, του υποσχέθηκε ότι αν τα δεχτεί θα πάρει και μετεγγραφή σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

H αστυνομία Τρικάλων έχει σχηματίσει δικογραφία, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της αστυνομίας
:

Χθες 18/9/2010 στην υπηρεσία μας Τ.Α Τρικάλων, ποδοσφαιριστής του ΑΟ Τρίκαλα και κατήγγειλε ότι άτομο του περιβάλλοντος του προέδρου της ΠΑΕ Λεβαδειακός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του πρότεινε να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακού για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας που θα διεξάγονταν σήμερα 19/9/2010 και ώρα 18:00 στο Εθνικό Στάδιο Τρικάλων έναντι τιμήματος. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λεβαδειακού προσφέρονταν να του δώσει προς τούτο το ποσό των 20.000 ευρώ και σε περίπτωση που προέκυπτε κάτι εις βάρος του την μεταγραφή του στην ΠΑΕ Λεβαδειακός. Στα πλαίσια της προανάκρισης συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, το δε άτομο που επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή αναζητείται. Κατά την διάρκεια της κράτησης του στο ΤΑ Τρικάλων υπέβαλλε μήνυση κατά των προαναφερομένων για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η Εισαγ. Πλημ/κων Τρικάλων που ενημερώθηκε σχετικά παρήγγειλε να κρατηθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακού και να αφεθούν ελεύθεροι ο πρόεδρος και ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Τρίκαλα και υποβληθεί η σχετική δικογραφία”.

Ο Λεβαδειακός με ανακοίνωση του καταγγέλει τα Τρίκαλα για δυσφήμηση:

“Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ καταγγέλλει την ΠΑΕ Τρίκαλα και τον πρόεδρό της για δυσφήμιση του αθλήματος. Με απαράδεκτες ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου και αποσκοπούν να βλάψουν την ομάδα μας, αλλά και να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη του Προέδρου μας κ. Κομπότη, κατασκευάστηκε ψευδή μήνυση καθ’ όλα τα πραγματικά περιστατικά της, που αφορούν στην ομάδα μας, σκιαγραφώντας δήθεν απόπειρα δωροδοκίας!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανένας ποδοσφαιριστής ή παράγοντας της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, κυρίως ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Κομπότης, δεν εμπλέκεται κατ’ ουδένα τρόπο με τα άθλια σενάρια που κατασκεύασε ο εν λόγο πρόεδρος, αποσκοπώντας να δυναμιτίσει το κλίμα του αγώνα και να αποσυντονίσει τους ποδοσφαιριστές μας.

Ήδη η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ από το μεσημέρι έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της ΠΑΕ Τρίκαλα και του ποδοσφαιριστή Πουρή Χρήστου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.”

Η ένωση Β και Γ Εθνικής εξέδωσε ανακοίνωση γοια το θέμα:

“Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄& Γ΄ Εθνικής με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι ομάδα της FOOTBALL LEAGUE υπέβαλε μήνυση για απόπειρα δωροδοκίας παικτών της.

Κοινός στόχος είναι ένα καθαρό και αξιόπιστο πρωτάθλημα που οι αγώνες θα κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Θα πρέπει άπαντες για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος να είναι φειδωλοί σε κρίσεις. Στην περίπτωση δε που υφίστανται υπόνοιες για μη ομαλή και επί ίσοις όροις διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, θα πρέπει αυτές να συνοδεύονται με ακλόνητα στοιχεία, διότι διαφορετικά οδηγούμεθα στο αντίθετο αποτέλεσμα, ήτοι στην αναταραχή και στην καχυποψία των φιλάθλων.

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη και η Αθλητική Δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει να επέμβει καταλυτικά και όποια ομάδα ή πρόσωπο λειτούργησε παραβατικά να τύχει παραδειγματικής τιμωρίας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε