Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταιγίδα… Πορτογαλία – Δημοκρατία της Κορέας 7-0!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Κριστιάνο Ρόναλντο σκόραρε μετά από 18 μήνες με την Εθνική Πορτογαλίας, οι συμπαίκτες του ήταν καταιγιστικοί και επικράτησαν με 7-0 της Δημοκρατίας της Κορέας, αποκτώντας προβάδισμα για πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ.

Το LIVE του αγώνα

 
Παρά το γεγονός πως το πρώτο ημίχρονο διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδες βροχή οι δύο ομάδες προσέφεραν καλό θέαμα. Το σκορ άνοιξε ο Μεϊρέλες στο 29΄ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τιάγκο. Στη συνέχεια οι Κορεάτες ανοίχθηκαν και αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που δημιούργησαν το πλήρωσαν. Μέσα σε εφτά λεπτά οι Πορτογάλοι κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές με τους Σιμάο (53΄), Αλμέιδα (56΄) και Τιάγκο (60΄), ενώ δεν κατέβασαν στροφές ούτε στιγμή με τον Γκουκ να κρατάει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως ούτε αυτός μπόρεσε να κρατήσει την ορμή των Πορτογάλων και το ματς ξέφυγε εντελώς. Ο Λιέντσον (81΄), ο Ρονάλντο (88΄) και ο Τιάγκο (90΄)
 
Η ομάδα του Κεϊρός που είχε και δύο δοκάρια με τον Καρβάλιο στο 7΄ και τον Ρονάλντο στο 71΄, είναι πλέον φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση αφού στις ισοβάθμιες μετράει η διαφορά τερμάτων.
 
Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρος) : Εντουάρντο, Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέντες, Σιμάο(74’ Ντούντα), Μιγκέλ, Μεϊρέλες(70’ Βελόσο), Αλμέιδα(77’ Λιέντσον), Τιάγκο, Κοεντράο.

Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιονγκ Χουν): Μιόνγκ Γκουκ, Γιόνγκ Χιοκ(75’ Σονγκ Τσολ), Γιουν Ιλ, Ναμ Τσολ(58’ Κουμ Ιλ), Κουάνγκ Τσον, Γουν Ναμ, Τάε Σε, Γιονγκ Γο, Ιν Γκουκ(58’ Γιόνγκ Γιούν), Τσολ Ζιν, Γιονγκ Χακ.

Διαιτητής: Πάμπλο Πόσο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε