Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καταιγιστικός Ολυμπιακός! Διέλυσε την Ούνιξ, φοβάται για Χάκετ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αυτό δεν ήταν παιχνίδι δυο ομάδων, αλλά επιθετικό μονόπρακτο του Ολυμπιακού που πέτυχε την έβδομη νίκη του στη φετινή Euroleague, διαλύοντας 88-59 την Ούνιξ Καζάν στην 11η αγωνιστική, μέσα στο ΣΕΦ. Ωστόσο, όταν όλα είχαν κριθεί και απέμεναν δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Χάκετ τραυματίστηκε και έφυγε υποβασταζόμενος από το παρκέ.

Το live του αγώνα.

Από την αρχή ως τη λήξη του αγώνα το σενάριο ήταν ίδιο. Ο Ολυμπιακός ήταν αμείλικτος επιθετικά και η Ούνιξ Καζάν αδυνατούσε να βρει λύσεις για να τον αντιμετωπίσει. Με αποτέλεσμα η διαφορά να… ξεχειλώσει αρκετά και το παιχνίδι να… μοιάζει τελειωμένο από το ημίχρονο κιόλας. 

Στην επιθετική καταιγίδα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο, η Ούνιξ Καζάν βρήκε αντίδοτο στους 11 πόντους του Λάνγκφορντ που την κράτησε μέσα στον αγώνα, χωρίς όμως να μπορέσει να πλησιάσει. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο με +8 (24-16).

Η απόχρωση του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν επίσης «ερυθρόλευκη». Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο επιθετικό κρεσέντο απέναντι στη ρωσική ομάδα που έδειχνε να ανεβάζει στροφές το τελευταίο διάστημα, αλλά απέναντι στους Πειραιώτες τα βρήκε μπαστούνια. Η μοναδική καλή στιγμή της Καζάν ήταν το πανέμορφο καλάθι του Καϊμακόγλου, όταν μείωσε σε 33-22. Ωστόσο, κανείς δεν κατόρθωσε να εμποδίσει τους «ερυθρόλευκους» να πάνε με +15 στα αποδυτήρια (43-28).

Χαρακτηριστικό της άνεσης του Ολυμπιακού στον αγώνα είναι ότι σε μουσικό διάλειμμα δευτερολέπτων -έπειτα από καλάθι- ο Παπανικολάου χόρευε στον πάγκο.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι Πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν με την ίδια ενέργεια στην επίθεση… Ηταν χαλαροί πια και προσέφεραν θέαμα. Γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά και στο +26 (58-32 με τον Μάντζαρη), χωρίς η αντίπαλός του να μπορεί να «απαντήσει». Με την ίδια διαφορά έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο (68-42) και με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν στόχο κυρίως μέσα από το ζωγραφιστό, καθώς έως τότε είχαν 2/11 τρίποντα.

Στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έπιασε και το +30 (73-43, 75-45 και τις δύο φορές με τον Λοτζέσκι), ενώ ο Σφαιρόπουλος άρχισε να δίνει χρόνο και στους παίκτες που δεν είχε χρησιμοποιήσει από την αρχή της αναμέτρησης. Ο Γκριν άνοιξε με μια βολή και δύο καλάθια τη διαφορά στο +35 και το ματς είχε ήδη… ξεχειλώσει. Από το τέταρτο δεκάλεπτο αυτό που κρατούν οι «ερυθρόλευκοι» είναι μάλλον αρνητικό και δεν σχετίζεται με την απόδοσή τους, αλλά με τον τραυματισμό του Χάκετ. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τραυματισμό του παίκτη στον οπίσθιο μηριαίο.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 43-28, 68-42, 88-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 15, Μπερτς 5, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 15 (1), Αθηναίου.

Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 3, Αντίποφ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 2, Παραχούσκι 4, Κολόμ 4, Κλιμένκο 3, Βορονόφ, Πάνιν 3 (1), Καϊμακόγλου 6, Ουίλιαμς 9.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε