Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταθέσεις, κασέτες και μηνύσεις αμαυρώνουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από την υπόθεση με τους ύποπτους αγώνες (Μακάμπι – Ολυμπιακός και Άρης – ΠΑΟ), στους οποίους εμπλέκονται διαιτητές και παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις κασέτες που έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα.
Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίο ς προσκόμισε το αρχικό υλικό στην δικαιοσύνη, μίλησε  μέσω της εκπομπής «Δίκη» στο Blue Skyγια τα στοιχεία που έφερε στην δημοσιότητα, αλλά και για την… περιβόητη τρίτη κασέτα, την οποία, όπως είπε, την άκουσε πρώτη απ’ όλες τα Χριστούγεννα. Σχετικά με αυτή ισχυρίστηκε τα εξής:
 
«Την πρώτη κασέτα (σ.σ. εννοεί την τρίτη που δεν είναι γνωστή) την άκουσα μετά την παραίτηση μου από την εκπροσώπηση του Δαλούκα, γύρω στα Χριστούγεννα. Ήταν ίδιο το περιεχόμενο με αυτά που λέει ο Μπέος στις δύο γνωστές κασέτες, αλλά μιλάνε άλλοι άνθρωποι. Πρόκειται για σοβαρά πρόσωπα, δύο κορυφαία θεσμικά πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Τους υποκλέπτει ένας τρίτος ο οποίος μάλλον συμμετέχει στη συζήτηση. Έκανα κινήσεις και περίμενα να γίνει κάτι. Αλλά δεν γινόταν τίποτα από κανέναν απ’ όσους γνώριζαν.
 
Θεωρώ ότι είναι χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ας μου στείλει την τρίτη κασέτα αυτός που την έχει. Θα την παραδώσω την επόμενη ημέρα. Τώρα είναι η ευκαιρία! Με αυτά τα στοιχεία υποβιβάστηκαν οι Μίλαν και Γιουβέντους. Θα φρίξετε με το περιεχόμενο της. Ο ένας εκ των δύο κορυφαίων παραγόντων που ακούγονται στην κασέτα, λέει κάποια στιγμή: «Όταν έφαγα την…», και αναφέρει ένα γεννητικό όργανο. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο».
 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής είχε τονίσει: «Τα δύο cd που κατέθεσα δεν είναι συρραμμένα. Έχουν ελεύθερη ροή και έχει κοπεί ο συνομιλητής. Πιθανώς είναι δημοσιογράφος του κυκλώματος. Αλλά δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ο συνομιλητής. Η ουσία είναι τι λέει ο Μπέος».
 
Ο Κυριάκος Θωμαΐδης από την πλευρά του, υποστήριξε πως στην πρώτη κασέτα όπου γίνεται αναφορά στο Άρης-Παναθηναϊκός, δεν έχει αποτυπωθεί στην απομαγνητοφώνηση μια φράση που ακούγεται χαμηλόφωνα στο 51ο δευτερόλεπτο του ντοκουμέντου και η οποία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, λέει: «Βρέθηκα με τον Δαλούκα και τον Βαγγέλη». Όπως είπε, το στοιχείο αυτό θα το καταθέσει την Τετάρτη στον εισαγγελέα, μαζί με ένα φάκελο που του εστάλη, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ιδιόχειρη επιστολή.
 
Την ίδια ώρα, ξέσπασε πόλεμος μηνύσεων μεταξύ παραγόντων. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κατέθεσε μηνύσεις εναντίον του Αλέξη Κούγια και του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, ενώ ζήτησε από τον κ. Πατέρα να δώσει στην διάθεση της εισαγγελίας τα τηλέφωνα που έκανε από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου.
 

Τη σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε την πρόθεση να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Αχιλλέα Μπέου. Διαβάστε την ανακοίνωση.
Όσον αφορά το σημερινό έκτακτο ΔΣ της Σούπερ Λιγκας, η διοργανώτρια αρχή είχε προσκαλέσει τον ΓΓΑ, αλλά με επιστολή του ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί αφού έχει πει όσα χρειάζεται να ειπωθούν και πλέον περιμένει πράξεις. Η Πολιτεία πλέον δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί ένα προϊόν που εξαθλιώνεται καθημερινά με πράξεις και παραλείψεις, εκ των οποίων πολλές είναι αρμοδιότητας της ποινικής δικαιοσύνης. Η διακοπή άλλωστε της χρηματοδότησης, είναι ήδη πραγματικότητα.
 
Απ’ την μεριά του ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως αποσύρονται τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα τονίζοντας πως είναι πλέον ευθύνη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ να παρέχουν τις υπηρεσίες.
 
Πάντως, η Σούπερ Λιγκα απέρριψε την πρόταση Μπιτσαξή, να περάσει το πρωτάθλημα στην δικαιοδοσία της ΕΠΟ. Δηλώσεις για το θέμα έκανε μετά το πέρας του Δ.Σ. Ο πρόεδρος της λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε