Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη: Το unfair της Ισινμπάγεβα και η απάντηση της χρυσής Ολυμπιονίκη

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Την αποκάλεσαν “τσαρίνα των αιθέρων”. Είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ. Ήταν η μεγάλη απούσα (όχι η μοναδική όμως) των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Και θέλησε να μειώσει τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν στον τελικό.

Ο λόγος, φυσικά, για την Γελένα Ισινμπάγεβα, την επικοντίστρια που είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ αλλά αποδείχθηκε πως είναι «μικρή» ως άνθρωπος. Δεκτή και αποδεκτή κάθε ένστασή της για τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ στο οποίο εμπλέκονται Ρώσοι αθλητές. Δεκτή η όποια πίκρα της γιατί η απαγόρευση συμμετοχής της στο Ρίο της κόστισε ακόμη ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Αλλά αυτό απέχει πολύ από τη δήλωση πως «όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο» γιατί απουσίαζε εκείνη. Πριν καν η Κατερίνα Στεφανίδη κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, η Ισινμπάγεβα προσπάθησε, γιατί δεν τα κατάφερε, να μειώσει την επιτυχία της. Και έδειξε πως δεν σέβεται τις συναθλήτριές της.

Αλλά πήρε την απάντησή της όσο μόνο από την Ελληνίδα αθλήτρια αλλά και από τη Σάντι Μόρις, την Αμερικανίδα που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ρίο.

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Κατερίνα Στεφανίδη «θύμισε» στη Ρωσίδα άλτρια (που λίγο πριν από τον τελικό εκτός από τις… βιτριολικές δηλώσεις είχε ανακοινώσει και την αποχώρησή της από τους στίβους) πως τόσο εκείνη όσο και οι υπόλοιπες αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο Ρίο, δεν είχαν καμία σχέση με τον αποκλεισμό της Ισινμπάγεβα.

«Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στους Αγώνες και να έχει την ευκαιρία να νικήσει» είπε η Στεφανίδη μιλώντας στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση της Ισινμπάγεβα. «Τα πράγματα είναι όπως είναι και δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη» τόνισε.

Πολύ πιο επικριτική από την Ελληνίδα αθλήτρια ήταν ο Σάντι Μόρις, η Αμερικανίδα που απέτυχε στην τελευταία προσπάθεια για τα 4,90μ. κι έτσι το χρυσό κατέληξε στην Κατερίνα Στεφανίδη. «Τα σχόλιά της ήταν άσεβή και άσχημα για τους ανθρώπους που ήταν εκεί έξω απόψε. Είναι κάποια που παρακολουθούσα ολόκληρη τη ζωή μου και είναι απογοητευτικό να ακούω τέτοια πράγματα», είπε η 24χρονη Αμερικανίδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε