Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατέθεσε… ψυχή η Εθνική – Ισόπαλη με την πρωταθλήτρια κόσμου

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπές, η εθνική μας ομάδα πόλο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ιταλία και κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό σε δύο αγώνες (7-7 το σκορ). Η ομάδα του Άντριτς θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, αν είχε καλύτερα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω.

Η Ελλάδα έβαλε πίσω την ήττα από την Κροατία στην πρεμιέρα και με εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό στο ολυμπιακό τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλο 7-7 με την Ιταλία, για την δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά, αλλά θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αν ήταν πιο αποτελεσματικό στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω (3/12) σε αντίθεση με την “Σκουάντρα ατζούρα” (5/10).

Η εικόνα του αγώνα δεν διέφερε πολύ από εκείνη του εναρκτήριου ματς με την Κροατία, με εξαίρεση βέβαια το τέταρτο οκτάλεπτο.

Και πάλι η εθνική στηρίχθηκε στην καλή άμυνά της, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο, και τις επεμβάσεις του Νίκου Δεληγιάννη, είχε όμως ξανά πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και άσχημα ποσοστά στον παραπάνω.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, χάρη σε μακρινό σουτ του Κοκκινάκη, ο οποίος όμως στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου χρεώθηκε με δεύτερη ποινή, γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του πολύ δυνατού Ματέο Αϊκάρντι. Οι Ιταλοί δεν είχαν προηγηθεί καθόλου στο πρώτο ημίχρονο (το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 3-3), τα κατάφεραν όμως στις αρχές της τρίτης περιόδου, με τον Τζίτο να σκοράρει στον παραπάνω.

Η εθνική «απάντησε» αμέσως, με το παλικαρίσιο πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηθεοδώρου από τον Πρεσιούτι και μετέτρεψε σε γκολ ο Χρήστος Αφρουδάκης, ενώ στη συνέχεια πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ, με τον Θεοδωρόπουλο να σκοράρει στον παραπάνω. Όμως, με δύο γκολ του Τζιορτζέτι οι πρωταθλητές κόσμου προσπέρασαν 6-5, ενώ 16΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με τρίτη ποινή ο Κοκκινάκης.

Σε αντίθεση με τον αγώνα της πρεμιέρας, οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς διατήρησαν τον ίδιο ρυθμό -ιδιαίτερα στην άμυνα- ως το τέλος. Προσπάθησαν πάρα πολύ, μόχθησαν και τελικά κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στον παίκτη παραπάνω, 2.54΄΄ πριν το τέλος.

Αν και δεν είναι βέβαιο ότι την άξιζε, η εθνική θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, όμως το εκπληκτικό γυριστό του Γιώργου Αφρουδάκη, ένα λεπτό πριν το τέλος, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τεμπέστι.

Η ελληνική ομάδα έβγαλε στο τέλος δύο άμυνες (αφού ενδιάμεσα «πούλησε» τη μπάλα και την τελευταία επίθεση, προσπαθώντας να βγάλει κόντρα με τον Γιώργο Αφρουδάκη) και πήρε την ισοπαλία, που είναι σημαντική και βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-1 Πρεσιούτι (π.π.), 2-1 Κοκκινάκης (περιφέρεια), 2-2 Αϊκάρντι (φουνταριστός), 3-2 Μιράλης (π.π.), 3-3 Πρεσιούτι (π.π.), 3-4 Τζίτο (π.π.), 4-4 Χρ. Αφρουδάκης (πέναλτι), 5-4 Θεοδωρόπουλος (π.π.), 5-5 Τζιορτζέτι (περιφέρεια), 5-6 Τζιορτζέτι (π.π.), 6-6 Φουντούλης (περιφέρεια), 6-7 Φελούγκο (π.π.), 7-7 Χρ. Αφρουδάκης (π.π.)

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας το Καζακστάν, την Πέμπτη στις 13:20.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 2-3, 2-1

Σκόρερ:

ΕΛΛΑΔΑ: Φουντούλης (2), Χρ. Αφρουδάκης (2), Κοκκινάκης, Θεοδωρόπουλος, Μιραλης

ΙΤΑΛΙΑ: Πρεσιούτι (2), Τζορτζέτι (2), Φελούγκο, Αϊκάρντι, Τζίτο

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις των Ολυμπιακών Αγώνων στην ειδική σελίδα του NewsIt

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε