Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Καθάρισε” το ντέρμπι από νωρίς – Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Πατώντας… γκάζι στο πρώτο 25λεπτο, όπως και στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ΑΕΚ και ανέβηκε, τουλάχιστον, μέχρι την Κυριακή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το LIVE του αγώνα

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν εκρηκτικό πρώτο 25λεπτο και κατάφεραν μέσα σε αυτό να τελειώσουν την υπόθεση νίκη, όπως ακριβώς είχαν κάνει πριν λίγες μέρες κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Παίζοντας συνεχώς με τον φορμαρισμένο Μιραλάς από τα αριστερά οι γηπεδούχοι μέχρι το 5΄είχαν δύο ευκαιρίες και ένα γκολ. Στο 2΄ο Μανιάτης έστειλε τη μπάλα άουτ μετά την προσπάθεια του Μιραλάς, ενώ στο 3΄ο Βέλγος αστόχησε απέναντι από τον Αραμπατζή μετά από δική του ωραία κίνηση. Τελικά το γκολ ήρθε από κόρνερ. Στο 5΄ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε και ο Μέλμπεργκ νίκησε στον αέρα τον Δέλλα, σκοράροντας όπως πέρυσι κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι “κιτρινόμαυροι” σιγά σιγά συνήλθαν και στο 21΄το κακό κοντρόλ του Βάργκας έδωσε την ευκαιρία στον Μέγιερι να νικήσει τον Κολομβιανό. Πριν προλάβει να ισορροπήσει όμως η ΑΕΚ δέχθηκε και το δεύτερο γκολ. Ο Ολυμπιακός έφυγε εξαιρετικά στην αντεπίθεση με τον Τζιμπούρ να σερβίρει το 13ο γκολ του Μιραλάς στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέβασαν στροφές… ελέω και του αγώνα της Τρίτης με την Ρούμπιν Καζάν. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου μετά το κόρνερ του Λεονάρντο να περνάει άουτ.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν το πιο βαρετό ενδεχομένως τα τελευταία χρόνια σε ντέρμπι. Οι Πειραιώτες έλεγχαν σε γενικές γραμμές το ματς, οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από ένα σουτ με τον Λυμπερόπουλο στο 63΄ και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα μείνει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη. Η ΑΕΚ γνώρισε την 6η φετινή της ήττα και 5η μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):
 Μέγερι, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (82’ Μοδέστο), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (66’ Αμπντούν), Καζίμ (85’ Χολέμπας), Τζεμπούρ 

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου):
 Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος (67’ Ρίκκα), Βάργκας (82’ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Μπέλεκ (61’ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε