Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κατώτερη των περιστάσεων – Η Αυστραλία “βύθισε” την εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στο πιο κρίσιμο ματς της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενώ έπαιζε για δύο αποτελέσματα, η εθνική ομάδα πόλο αποδείχτηκε εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε από την Αυστραλία με 13-8, χάνοντας το εισιτήριο για την πρόκρισή της στην οκτάδα.

Εκτός προημιτελικών στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης των ανδρών έμεινε η εθνική ομάδα. Αν και χρειαζόταν ένα βαθμό στον σημερινό αγώνα με την Αυστραλία για να προκριθεί στους “8”, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 13-8 από τα “καγκουρό”, σε αναμέτρηση για την 5η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου.

Το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, αφού για μία ακόμα φορά δεν υπήρχε η απαραίτητη αποτελεσματικότητα. Επίσης, η περιφερειακή άμυνα των διεθνών μας δεν κατάφερε να… αναχαιτίσει τα μακρινά σουτ των Αυστραλών, που κέρδισαν στα επιμέρους σκορ όλων των περιόδων!

Η μόνη αξιόπιστη λύση στην ελληνική επίθεση ήταν τα περιφερειακά σουτ του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, ενώ ο Νίκος Δεληγιάννης δέχθηκε κάποια “εύκολα” γκολ, κυρίως στο 2ο οκτάλεπτο, όταν οι Αυστραλοί… πάτησαν γκάζι.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το σύνολο του Ντράγκαν Άντριτς κατέλαβε την πέμπτη θέση στο γκρουπ και “αποχαιρέτησε” τη διοργάνωση, ενώ η Αυστραλία κατετάγη τέταρτη και θα αντιμετωπίσει στον χιαστί προημιτελικό τον πρώτο του Β΄ ομίλου (πιθανότατα τη Σερβία).

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-5, 1-3, 2-2.

Οι σκόρερ:

ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 3, Χρ. Αφρουδάκης, Δελακάς, Μυλωνάκης, Φουντούλης, Μιράλης.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Χάουντεν 3, Μπίντσγουορθ 2, Κάμπελ 2, Μίλερ 2, Γουντς, Κλίλαντ, Γιάνγκερ, Γουέιλαν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε