Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατσουράνης: Δεν λήφθηκαν οι σωστές αποφάσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο διεθνής μέσος είναι γνωστό ότι δεν μασάει τα λόγια του και αυτό έκανε για ακόμη μία φορά. Αναφέρθηκε στα διοικητικά λάθη, στις ευθύνες των παικτών και στο μέλλον της ομάδας.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε:

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

“Κάθε παιχνίδι για μας είναι οριακό, όπου κι αν έχουμε απώλεια βαθμών θα είναι αρνητικό για εμάς γιατί ο Ολυμπιακός είναι πέντε βαθμούς μπροστά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να κοιτάμε μόνο τα δικά μας παιχνίδια κι αν μπορέσουμε να μη χάσουμε καθόλου βαθμούς. Μόνο αν κάνουμε ένα νικηφόρο σερί έχουμε τύχη να διεκδικήσουμε τον φετινό τίτλο. Στην Ξάνθη κάναμε απλά μια νίκη και απλά μια βελτιωμένη εμφάνιση σε σχέση με τις εμφανίσεις που είχαμε συνηθίσει όλο τον κόσμο στην Ελλάδα στον πρώτο γύρο και είχαμε την προηγούμενη χρονιά.”

Για τον αγώνα με τον Άρη:

“Για τον Άρη είναι γνωστό τι μπορεί να κάνει ο προπονητής τους και τι έχει πετύχει στον Άρη, η πορεία του Άρη στην Ευρώπη τα λέει όλα. Είναι λογικό με το ρόστερ που έχει ο Άρης να μην έχει τόση σταθερότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη γιατί είναι πάρα πολύ λογικό στο ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει. Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, πειθαρχημένη που πρώτα απ ΄ όλα κοιτάει πώς να μην δεχτεί γκολ και στο ποδόσφαιρο όποιος δεν δεχτεί γκολ έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Είναι μια καλή ομάδα, οργανωμένη , έχουμε παίξει πολλές φορές με τον Άρη και ξέρουμε τι περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί σαν ομάδα είναι να δίνουμε τα πάντα σε κάθε αγώνα και νομίζω ότι το κάνουμε, δεν έχουμε δείξει σε κανένα παιχνίδι αδιαφορία, ανεξάρτητα με το αν παίξαμε καλά ή όχι , αν ήρθαν τα αποτελέσματα ή όχι. Οπότε, αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε, να είμαστε όλοι μαζί και ο κόσμος πιστεύω θα γυρίσει σιγά – σιγά πάλι δίπλα μας και θα μας στηρίξει.”

Για τα νέα στοιχεία που εντάχθηκαν στην ομάδα:

“Εντάξει τα στοιχεία της τακτικής, σύμφωνα με τη δική μου φιλοσοφία, μένουν μέσα στην ομάδα. Αυτό που άλλαξε είναι ο ρυθμός της προπόνησης και όταν αλλάζει ο ρυθμός και η ένταση της προπόνησης δίνουν στην ομάδα έναν πιο γρήγορο ρυθμό κι αν δουλεύεις στην προπόνηση όπως πρέπει να παίξεις στο παιχνίδι, δηλαδή δίνεις το 100% σίγουρα αυτό σου βγαίνει και στο παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό κάνουμε τον τελευταίο καιρό και σιγά – σιγά θα μας βγαίνει και στα παιχνίδια. Το να δίνουμε ένταση στην προπόνηση, νομίζω ότι θα μας δίνει ένταση και θα έχει μεγαλύτερη ενέργεια η ομάδα και στα επίσημα παιχνίδια της.”

Για το αν έγιναν λάθη στον Παναθηναϊκό:

“Έγιναν πάρα πολλά λάθη, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για αυτό που συμβαίνει, ποτέ δεν φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές, ίσα-ίσα κατά τη δική μου άποψη και το έχω πει χιλιάδες φορές οι ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι που φταίνε, ό,τι κι αν ακούγεται στην Ελλάδα και όσο κι αν πάει να το περάσει ο Τύπος ότι είναι ακριβοπληρωμένοι, ότι κάνουν, ράνουν…. Δεν παίρνουν οι ποδοσφαιριστές αποφάσεις, τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι και δυστυχώς δεν λήφθηκαν οι σωστές αποφάσεις χωρίς να βγάζουμε εμείς τον εαυτό μας έξω, ότι δεν έχουμε ευθύνη. Αλλά δυστυχώς δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις οπότε έγιναν πολλά λάθη και έμεινε η ομάδα πίσω, είμαστε ήδη πέντε βαθμούς πίσω και προσπαθούμε να διορθώσουμε πρώτα από όλα τα αγωνιστικά λάθη που κάναμε στο προηγούμενο εξάμηνο όταν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ που η ομάδα ήταν πολύ κακή και είχε πολύ κακό πρόσωπο. Μικρά – μικρά, όσα λάθη προσπαθούμε, να τα διορθώσουμε για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Αυτά δεν χρειάζεται να τα συζητάμε άλλο ούτε να στεκόμαστε εκεί. Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι έγινε και να έχουν την άποψή τους με βάση αυτό που βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα αλλά πάει με βάση αυτά που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο . Οπότε το σωστό είναι να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και να προσπαθήσουμε εμείς οι παίκτες να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να τις δώσουμε ο ένας στον άλλο ψυχολογία ώστε η ομάδα να πάει μπροστά. Νομίζω ότι έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές εδώ στην ομάδα που μπορούν να το κάνουν αυτό, ο ένας να βοηθήσει τον άλλον και η ομάδα να παρουσιάσει τουλάχιστον το περσινό πρόσωπο και ακόμη καλύτερο.”

Για το αν η ομάδα επηρεάζεται από τις διοικητικές εξελίξεις:

“Στο ποδόσφαιρο όλοι μπορούν να δουν πλέον ποιος ποδοσφαιριστής έχει άγχος και ποιος όχι. Σίγουρα όλα αυτά που γίνονται επηρεάζουν την ομάδα αλλά δεν είναι δικό μας κομμάτι το διοικητικό, εμείς πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας στην προπόνηση κάθε μέρα και μετά στον αγώνα. Για αυτόν προετοιμαζόμαστε. Αυτή είναι η δική μας δουλειά και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι, να έχουμε αυτοσυγκέντρωση να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη γιατί κάποια λάθη θα γίνονται πάντα και αν μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια.

Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά λάθη κι αυτό είναι κακό, γιατί μπάλα είναι μπορεί να παίξεις καλά σε ένα παιχνίδι και να μην κερδίσεις αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε τουλάχιστον καλή εικόνα ως ομάδα και όχι αυτή την εικόνα που είχαμε στον πρώτο γύρο και νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον θα το καταφέρουμε και όλοι στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσο περισσότερους πόντους χρειαζόμαστε για να φτάσουμε κοντά στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Στόχος της ομάδας εδώ που έχουμε φτάσει τώρα, είναι να παίζει καλά σε κάθε παιχνίδι και να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Θα κάνουμε το παν για τους βαθμούς, δεν ενδιαφέρει πολύ αυτή τη στιγμή αν θα παίξουμε καλά ή όχι αλλά το να πάρουμε τους τρεις βαθμούς το Σάββατο.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε