Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεφαλιά… Μολέντο και βήμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό! Καλύτερο το “τριφύλλι”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Το δεμένο… κεφάλι του Μολέντο, “έδεσε” και τις ελπίδες πρόκρισης πιο κοντά στο “τριφύλλι”. Με δικό του γκολ στο 79′ ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την ΑΙΚ Στοκχόλμης, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, στη “Λεωφόρο”.

 

Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά δυσκολευόντουσαν να βρουν δίχτυα. Τελικά, τα κατάφεραν περίπου δέκα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο αγώνας:

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 3-4-3 και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δημιουργήσει δύο ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 5′ όταν ο Χουλτ πρόλαβε μία χαμένη μπαλιά, έβγαλε στον Μπεργκ, αυτός σούταρε, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και έφυγε άουτ. Στο 9′ ο Ιμπάρμπο πήρε από την μπάλα από τον Λεντέσμα, όμως σούταρε άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά, ύστερα από κόρνερ του Ισιζάκι ο Μαρκάνεν πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την επόμενη καλή του ευκαιρία στο 34′ όταν ο Λεντέσμα έβγαλε και πάλι εξαιρετικά για τον Ιμπάρμπο, ενώ Κάλργκρεν έκανε έξοδο, όμως πρόλαβε κι επέστρεψε στο τέρμα του και έσωσε την ομάδα του, μετά το πλασέ του παίκτη του “τριφυλλιού”.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι επιθετικός, αλλά και πιο αποτελεσματικός.
Στο 55′ το πλασέ του Βιγιαφάνιες δεν είχε τύχη, καθώς μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας της ΑΙΚ, η οποία είχε μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό μετά. Έπειτα από σέντρα του Κπόζο, ο Χουλτ έκανε το λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Μπλόμπεργκ να σουτάρει πάνω κίνηση, όμως ο Στιλ έδιωξε.

Στο μεταξύ, οι Σουηδοί είχαν ήδη αρχίσει την προσπάθεια να προστατέψουν το 0-0 με καθυστερήσεις, ώστε να κερδίσουν χρόνο. Στο 75′ όμως είχαν μια καλή ευκαιρία. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαρκάνεν έπιασε την κεφαλιά και ο Στιλ έδιωξε εντυπωσιακά.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μολέντο, που ήταν ένας εκ των κορυφαίων του “τριφυλλιού” λύτρωσε με το… δεμένο κεφάλι του την ομάδα του. Στο 79′ έβγαλε τη σέντρα Μέστο κι ο Μολέντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε ψύχραιμα τα τελευταία λεπτά του αγώνα και πήρε τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής (46′ Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Ιβανόφ, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (70′ Λέτο), Ιμπάρμπο (88′ Λουντ), Μπεργκ.
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Κπόζο, Σάντγκρεν, Οφόρι, Ισχιζάκι (65′ Γιασίν), Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87′ Σαλέτρος), Μαρκάνεν.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε