Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κετσπάγια… αλά Δέλλας!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ΑΕΚ ζει τη δική της μέρα της μαρμότας, αφού ο Οκτώβριος του 2016 θυμίζει έντονα τον αντίστοιχο του 2015. Με τον προπονητή να βρίσκεται υπ΄ατμόν μετά από ακόμα ένα εφιαλτικό απόγευμα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την έδρα που αποδεικνύεται στοιχειωμένη για τον «Δικέφαλο».

Μια βαριά ήττα σε ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού δημιουργεί αναπόφευκτα τριγμούς. Είναι λανθασμένη όμως η εικασία πως ο Τιμούρ Κετσπάγια αντιμετωπίζει «θέμα» μόνο και μόνο επειδή έχασε από τους? μόνιμους πρωταθλητές Ελλάδας. Αλίμονο!

Ο Κετσπάγια βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση με τον Τραϊανό Δέλλα πριν από 12 μήνες. Τότε η συντριβή 4-0 από τον Ολυμπιακό είχε οδηγήσει στο διαζύγιο με τον «Τράι» και την εγκατάλειψη του αρχικού πλάνου Μελισσανίδη, για μια ΑΕΚ που θα έχει «δικό της παιδί» για προπονητή και θα στηριχτεί στο ελληνικό στοιχείο.

Και εδώ αρχίζουν οι συμπτώσεις.

Ο Κετσπάγια, όπως και ο Δέλλας:

– Αποδέχτηκαν το ρόλο τους ως κατώτεροι στην ιεραρχία του αγωνιστικού τμήματος. Δεν αποφάσιζαν αυτοί για τις μεταγραφές, δεν είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις θέσεις που «πονάει» η ομάδα.

– Επεσαν αμφότεροι θύματα του «εγώ» τους. Ο Κετσπάγια είπε μετά τη συντριβή στο Φάληρο: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά μας έλειπαν οι ηγέτες» υποτιμώντας τους ποδοσφαιριστές του. Στον Σεπτέμβριο του 2015 η ΑΕΚ έχασε 2-1 αντί για? 5-1 από τον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση και ο Δέλλας είπε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά χάσαμε από ατομικά λάθη». Σε τέτοιες περιπτώσεις το «αλλά» είναι φως-φανάρι που αποτελεί απόπειρα αποποίησης ευθυνών.

– Στοχοποίησαν ποδοσφαιριστές. Ο Δέλλας «τελείωσε» εν μία νυκτί τον Σοϊλέδη και τον Κολοβέτσιο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ (ακόμα μία απόδειξη πως ΔΕΝ θεωρούσε εαυτόν υπεύθυνο). Ο Κετσπάγια δεν ήθελε να βλέπει τους Μπαρμπόσα, Αραβίδη. Ο Πορτογάλος έφυγε (οι… κακές γλώσσες μάλιστα αναφέρουν ότι αν έμενε μερικές ημέρες ακόμα τα αποδυτήρια θα θύμιζαν «ροντέο»), αλλά ο «Αραβας» έμεινε να βλέπει τον Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης!

– Οι εμμονές τους στοίχισαν στην ΑΕΚ, αλλά και σε συγκεκριμένους παίκτες. Ο Δέλλας είχε δει… όνειρο ότι ο Ανταμ Τζανετόπουλος είναι ο νέος Παπασταθόπουλος. Ο νεαρός είχε «ρεζερβέ» θέση στην ενδεκάδα και άφηνε μονίμως στον πάγκο τους Αρθο, Κολοβέτσιο. Μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (4-0) εξαφανίστηκε από… προσώπου γης αφού δεν τον «πίστεψε» κανένας από τους επόμενους προπονητές. Τώρα, ο Κετσπάγια θεώρησε ότι τόσα χρόνια οι προκάτοχοί του είχαν ελλιπές ποδοσφαιρικό αισθητήριο και δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο Λαμπρόπουλος είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός χαφ. Ο 26χρονος άσος ήταν κακός στο ντέρμπι και κινδυνεύει κι αυτός να περιθωριοποιηθεί, όπως συνέβη με τον Τζανετόπουλο.

– Ο? Σιμόες! Η δριμύτερη κριτική που δέχθηκε ο Δέλλας τον Οκτώβριο του 2015, ήταν για την αντικατάσταση του Αντρέ Σιμόες στο Φάληρο κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Την Κυριακή ο Κετσπάγια δεν χρησιμοποίησε καν τον Πορτογάλο και δεν κατάφερε να πείσει κανέναν με την προσχηματική εξήγηση ότι ήταν «ανέτοιμος». Οι «ανέτοιμοι» δεν κάθονται στον πάγκο αν ο προπονητής τους δεν σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει ούτε λεπτό. Και η ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» είχε ακόμα μία αλλαγή.

– Το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έριξε «στάχτη στα μάτια». Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2015-2016 η ΑΕΚ έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο 3-0 επί του Πλατανιά. Στην πρώτη αγωνιστική της φετινής σεζόν διέλυσε 4-1 την Ξάνθη, με τους Αλμέιδα, Πατίτο να κάνουν τους οπαδούς της να? παραμιλάνε. Όμως οι πρεμιέρες ήταν ανέκαθεν παραπλανητικές.

– Τα μηνύματα που δεν ελήφθησαν. Ο Δέλλας στάθηκε τυχερός στη Βέροια (2-1 στο 90΄ με απευθείας φάουλ του Μπαρμπόσα), αλλά και στην Τούμπα (2-1 ο ΠΑΟΚ) που η ΑΕΚ απέφυγε τη συντριβή. Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε κάτι στην προπονητική του προσέγγιση και διασύρθηκε στην έδρα του Ολυμπιακού. Το ίδιο και ο Κετσπάγια, ο οποίος δεν πήρε το «μήνυμα» μετά την ισοπαλία (0-0) με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη στο ματς του Φαλήρου, από τη στιγμή που καλεί για αλλαγή τον Πέκχαρτ. Εγκλωβισμένος στις εμμονές του, ο Γεωργιανός πίστεψε πως με κάποιον μαγικό τρόπο θα δικαιωθεί. Φυσικά δεν τα κατάφερε…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε