Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Killer…Σπανούλης, match ball στο ΟΑΚΑ! Ο Ολυμπιακός “λύγισε” τον Παναθηναϊκό!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 77-72, έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Basket League και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δείτε το LIVEτου αγώνα

Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 59-66 πέντε λεπτά πριν το φινάλε του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να έχει το μομέντουμ και να είναι έτοιμος να “σπάσει” και πάλι την έδρα του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Πήρε και πάλι τους Πειραιωτές στην πλάτη του, πέτυχε 11 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο και οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη νίκη. 

Με σερί 12-0, οι γηπεδούχοι μετετρέψαν το εις βάρος τους 59-66 σε υπέρ τους 71-66, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη. Πλέον οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (29/5), προκειμένου να στεφθούν και φέτος πρωταθλητές Ελλάδας. Εάν δεν τα καταφέραν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τότε θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να πάρουν το πρωτάθλημα, υποδεχόμενοι τους “πράσινους” και πάλι στο ΣΕΦ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σπανούλης με 22 πόντους, ενώ ο Λοτζέσκι πρόσθεσε 16 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, ο Φελντέιν μέτρησε 17 πόντους, ενώ ο Καλάθης σημείωσε 15 πόντους.

Ο αγώνας:

Το τρίτο παιχνίδι στο ΣΕΦ δεν θύμιζε σε τίποτα την δεύτερη αναμέτρηση των “αιωνίων” στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, ταίριαζε καρμπόν στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Γρήγορος ρυθμός, εύκολα καλάθια και ευάλωτες άμυνες συνέθεσαν το παζλ του πρώτου ημιχρόνου στο Φάληρο, με τον Παναθηναϊκό, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, να πατάει καλύτερα και πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, όντας μπροστά στο σκορ με 41-44.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 8-2, ωστόσο ο Παναθηναϊκός, με σερί 8-0, πέρασε μπροστά (8-10). Με τον Καλάθη να κάνει “όργια” στο παρκέ, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 11-19, αλλά η είσοδος του Ραντούλιτσα στο παρκέ, κατέστρεψε το παιχνίδι του “τριφυλλιού”. Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 7-0, μείωσε σε 17-19, ενώ στη συνέχεια πέρασε μπροστά στο σκορ με 32-26, με τους Σπανούλη και Λοτζέσκι να τραβούν το κουπί στην επίθεση, μιας και ο Πρίντεζης βρέθηκε σε κακό βράδυ. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, αντέδρασε. Μείωσε στον πόντο 39-38 λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ενώ έκλεισε το πρώτο μέρος, προηγούμενος με 41-44, χάρη σε καλάθια των Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλου και Χάντερ.

Στην επανάληψη, το προβάδισμα άλλαζε χέρια. Ο Παπαγιάννης, από τη μία πλευρά, πόσταρε τον Μιλουτίνοβ, πετυχαίνοντας 4 πόντους. Ο Καλάθης, δε, συνέχιζε το επιθετικό κρεσέντο του, ενώ ο Χάκετ είχε τις “απαντήσεις” από την πλευρά του Ολυμπιακού, με το σκορ να είναι 52-52 στα μέσα της τρίτης περιόδου και 57-62 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Φελντέιν.

Στο τέταρτο δεκλαλεπτο, το ματς ήταν εξαιρετικά “κλειστό”, με τις άμυνες να έχουν  τον πρώτο λόγο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 59-66 στο 35′, αλλά στη συνέχεια, ο Παπαπέτρου, με 5 συνεχείς πόντους, μείωσε σε 64-66, ο Διαμαντίδης αστόχησε σε δύο βολές κι ο Σπανούλης “μιμήθηκε” τον “Παπ”, δηλαδή σκόραρε 5 σερί πόντους (2/2 βολές και τρίποντο), δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (69-66, 37’).

Οι “πράσινοι” εξακολούθησαν να είναι άστοχοι από τη γραμμή των βολών (0/2 ο Γκιστ), ο Σπανούλης έβαζε όπως ήθελε την μπάλα στο καλάθι του Παναθηναϊκού και οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη, η οποία φέρει την υπογραφή του Λαρισαίου γκαρντ.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Καρακατσούνης – Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 7, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (3), Στρόμπερι 5 (1), Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 3, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16 (3), Παπανικολάου, Ουόρικ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 8, Παπαγιάννης 9, Φώτσης 3 (1), Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Φελντέιν 17 (3), Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 2, Καλάθης 15 (1), Χέινς, Ουίλιαμς 2, Χάντερ 2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε