Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλείνουν τους συνδέσμους!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Μετά τα τελευταία συνεχόμενα φαινόμενα βίας, η Κυβέρνηση αποσκοπεί να βάλει λουκέτο στους συνδέσμους οπαδών με το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση τον Οκτώβριο.

Η δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη στην Κρήτη μετά από “ραντεβού” οπαδών του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στα σταδιακό κλείσιμο όλων των συνδέσμων, καθώς στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα, που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Οκτώβριο, περιλαμβάνονται διατάξεις για τις λέσχες φιλάθλων.
 
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο θα προβλέπει την αναγνώριση των συνδέσμων από τις ΠΑΕ, ώστε να έχουν αυτές την ευθύνη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κλείνουν. Αν ο σύνδεσμος λειτουργεί χωρίς άδεια, τότε θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον υπεύθυνο του.
 
Κάθε Ιούλιο θα πραγματοποιείται ένας έλεγχος από την γενική γραμματεία Αθλητισμού, θα υποβάλλονται συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ θα δίδεται η δυνατότητα τόσο στην ΓΓΑ όσο και στις ομάδες να ζητηθούν την διάλυση ενός συνδέσμου εφόσον το κρίνουν απαραίτητο. Την ίδια στιγμή θα δίδεται η δυνατότητα στους συλλόγους να ασκούν εποπτεία και έλεγχο στους συνδέσμους.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε