Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κλείστε τους τα… στόματα: Γερμανία – Ελλάδα (21:45) – Σείεται το Γκντανσκ από Έλληνες φιλάθλους – Το Newsit στην Πολωνία

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

– Όταν οι Έλληνες συνάντησαν τους Γερμανούς στην Πολωνία – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!
– Προσβλητικά πρωτοσέλιδα, υποτιμητικά λόγια, τα ακούσαμε όλα από τον Γερμανικό Τύπο
– Πλέον όμως, ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο
– Η πιο μεγάλη ώρα για την Γαλανόλευκη ήρθε και με πρόκριση κόντρα στη “νασιονάλμάνσαφτ”
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγωνία στην Εθνική για Τζαβέλλα!

Η πιο μεγάλη μάχη πλησιάζει! Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη αναμέτρηση Ελλάδας – Γερμανίας. Ήδη στους δρόμους του Γκντάνσκ έγινε το πρώτο συναπάντημα! Γερμανοί φίλαθλοι φώναζαν συνθήματα αλλά μετά από λίγο ήρθαν οι… Ελληνες

Οι φίλαθλοι της Γαλανόλευκης τραγουδούν στους δρόμους της πόλης και έχουν κερδίσει ήδη τη “μάχη” από τους Γερμανούς, οι οποίοι μπορεί να είναι περισσότεροι, όμως υστερούν έναντι των Ελλήνων σε παλμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Η πορεία της Γαλανόλευκης κρίνεται ήδη πετυχημένη, αφού κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη φορά στα προημιτελικά του Euro, στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις.

Αυτό που έρχεται όμως να δώσει νέα διάσταση στην προσπάθεια της είναι η αντίπαλος, η Γερμανία, η οποία φορτίζει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν καλούνται να αγωνιστούν απλά απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο αντίπαλο, αλλά δώσουν ηθική… νίκη και ικανοποίηση σε ένα λαό που τα τελευταία τρία χρόνια έχει περάσει πολλά από μία σκλήρή οικονομική πολιτική που πρεσβεύει η Καγκελάριος της χώρας, ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Βέβαια, ο αθλητισμός δεν πρέπει να εμπλέκεται με την πολιτική, ούτε να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά δεν παύει να είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Έτσι, αυτή κόντρα με τα “πάντσερ” φαντάζει στους περισσότερους σαν μία κόντρα με την ίδια την Μέρκελ.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα εξώφυλλα ξένων εφημερίδων που δίνουν πολιτική “χροιά” στην αναμέτρηση και την χαρακτηρίζουν χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση σαν έναν αγώνα “πιστωτών εναντίον οφειλετών”.

Όμως το πιο παράξενο σ αυτή την ιστορία είναι ότι αυτή την άλλη διάσταση σε έναν ( απλό ποδοσφαιρικό αγώνα) την τροφοδοτεί κυρίως η πλευρά της Γερμανίας.

Αμέτρητα γερμανικά πρωτοσέλιδα. Προσβλητικά. Υποτιμητικά. Παίζουν ακόμα και με το όνομα της χώρας μας. Ο Γερμανικός Τύπος ξεσαλώνει -όχι ότι δεν το κάνει και ο ελληνικός- και μερικές φορές ξεπερνάει κάθε όριο.

“Στα κάγκελα” οι Γερμανοί: Να πετάνε ευρώ στο γήπεδο οι παίκτες της Γερμανίας για να σκύβουν να τα μαζεύουν οι Έλληνες και να τρώνε γκόλ!”

Τα’χωσε στην Bild ακόμα και ο Βεστερβέλε!

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ δήλωσε ότι μόνο ένας Σαμαράς θα υπάρχει στο γήπεδο, εννοώντας τον διεθνή επιθετικό της ποδοσφαιρικής ομάδας και πως θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Με άλλα λόγια, βρήκαν ένα ακόμα τρόπο για να εξαργυρώσουν το ότι μας δανείζουν. Όλα αυτά έχουν διαμορφώσει ένα πολύ άσχημο σκηνικό για ένα αγώνα που θα έπρεπε κανονικά να είναι γιορτή. Άλλωστε σε μία γιορτή δεν υπάρχει φόβος να γιουχαριστεί ο εθνικός ύμνος μίας χώρας, ή ο φόβος να προκαλέσει μία πολιτική αρχηγός με τον πανηγυρισμό της.

Εντυπωσιακό είναι πως σήμερα κανένας Γερμανός κυβερνητικός δεν έκανε κάποια δήλωση για τον μεγάλο προημιτελικό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης, ενώ υπάρχει και η “γραμμή” να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από την καγκελάριο στο γήπεδο, σε περίπτωση που η ομάδα του Λεβ σκοράρει (είναι γνωστό πως είναι ένθερμη οπαδός του ποδοσφαίρου).

Απ’ την άλλη, οι Έλληνες μετανάστες έχουν κινητοποιηθεί, έχουν γεμίσει τα μπαλκόνια τους με σημαίες θα παρακολουθήσουν τον αγώνα όλοι μαζί.

Διαβάστε τι δήλωσαν αποκλειστικά στο NewsIt Έλληνες της Γερμανίας

Το βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι διεθνείς είναι μεγάλο, αλλά έχουν αποδείξει πως μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει, να καταθέσουν… ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλουν στην Γερμανία και την Μέρκελ ένα Ελληνικό μνημόνιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή δεν είναι η εθνική Γερμανίας – Είναι η μεικτή κόσμου!

La Repubblica: Οι έλληνες είναι ξαδέλφια μας

“Ας λένε ότι θέλουν, εμείς φέραμε την δημοκρατία”!

Το NewsIt στην Πολωνία: Δοκίμασε Νίνη αντί Γκέκα ο Σάντος

Οι Γερμανοί “κατασκοπεύουν” την Εθνική – Ο Malaka-Καραγκούνης

Παπασταθόπουλος:Αν χρειαστεί θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να προκριθούμε

Η παράδοση δείχνει Γερμανία – Μία νίκη έχει η Ελλάδα

“Το Ντέρμπυ του Χρέους”.Τι έγραψε η Ιντιπέντεντ για το αυριανό παιχνίδι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε