Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κλέιζα: Ο ΠΑΟ είχε πάρει το πρωτάθλημα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την δυσαρέσκειά του για την τελική έκβαση των περσινών τελικών της Α1 εξέφρασε ο Λίνας Κλέιζα που κατηγόρησε τους διαιτητές, ενώ έκανε και τον δικό του απολογισμό.

Ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ μίλησε στην εφημερίδα “Goal news” και αναφερόμενος στην απώλεια του περσινού πρωταθλήματος, τόνισε αρχικά: “Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάσω αυτά που έγιναν. Αλλά συνέβη ό,τι συνέβη κι ο Ολυμπιακός το αντιμετώπισε. Σίγουρα ήταν κακό για το μπάσκετ οι τελικοί να τελειώσουν με αυτόν τον τρόπο.

Εγώ ένιωσα πως ήταν άδικο για τον Ολυμπιακό. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και πιστεύω πως θα αλλάξουν. Αν συνεχίσουν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, τότε θα υπάρξει τραγωδία σε κάποιο παιχνίδι”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος παίκτης των Τορόντο Ράπτορς:

Ηταν ένας από τους λόγους που έφυγες από τον Ολυμπιακό;

“Ηταν πολύ δύσκολη απόφαση να φύγω. Δεν είχε να κάνει με ό,τι συνέβη στους τελικούς. Είχα μια σπουδαία σεζόν, είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες, οπότε ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω”..

Πιστεύεις ότι συνολικά πετύχατε λιγότερα απ’ ό,τι μπορούσατε ως ομάδα;

“Ναι. Ιδίως στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι έπρεπε να έχουμε κερδίσει το τρόπαιο και δεν έπρεπε να έχουμε χάσει τόσο εύκολα από την Μπαρτσελόνα. Για τους ελληνικούς τελικούς δεν είχαμε καμία τύχη να τους κερδίσουμε, οπότε αυτό δεν με απασχολεί”.

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα αποτέλεσε την αρχή του τέλους;

Οχι. Πιστεύω ότι στους τελικούς όλα είχαν σχεδιαστεί ώστε να χάσουμε, πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες”.

Για ποιο λόγο;

“Οπως είπα, δεν είναι η θέση μου να σχολιάσω. Επρεπε να είχαμε κερδίσει τον τρίτο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κατά τη γνώμη μου έγιναν πολλά άσχημα πράγματα σε εκείνο το ματς”.

Κι από εσάς και από τους διαιτητές;

“Ηταν μια τελειωτική απόφαση. Ολη η σειρά των τελικών ήταν; Ολοι ξέρουν πως η Ελλάδα είναι Παναθηναϊκός”.

Εμαθες για την ποινή των εννέα αγωνιστικών;

“Ναι, αλλά τι είναι εννέα παιχνίδια χωρίς κόσμο; Ο κόσμος έρχεται όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό. Πόσες φορές θα παίξεις με τον Παναθηναϊκό σε αυτό το διάστημα; Μόνο μία. Σίγουρα είναι μεγάλη η ποινή, αλλά όλοι ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί.

Είναι ατυχές αυτό που συνέβη, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο. Με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό στα υπόλοιπα δεν έρχονται τόσο πολλοί φίλαθλοι”.

Ποια είναι η πιο χαρούμενη ανάμνηση που έχεις από τη θητεία του στην Ελλάδα;

“Είναι πολλές. Ηταν σπουδαία η στιγμή που κατακτήσαμε το Κύπελλο, αλλά κι όταν φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκα. Βέβαια είναι άσχημη η ανάμνηση της ήττας από την Μπαρτσελόνα. Είχαμε πολύ καλή ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες. Είναι πολλά αυτά που θα θυμάμαι”.

Υπάρχει κάτι που δεν σου άρεσε από τον Ολυμπιακό ή την Ελλάδα;

“Ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος. Ως ομάδα είχε εντυπωσιακή οργάνωση κι όλα ήταν κορυφαίου επιπέδου. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο, ιδίως με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους παίκτες.

Ολα ήταν απίστευτα. Οπως είπα, δεν έχω πολλές άσχημες αναμνήσεις. Η μόνη είναι ότι χάσαμε. Από κει και πέρα η ζωή στην Ελλάδα είναι σπουδαία. Δεν μπορείς να παραπονεθείς”.

Παράπονα έχεις από τον Γιαννάκη;

“Οχι, είναι σπουδαίος προπονητής. Αλλά μερικές φορές, όταν χάνεις, οι προπονητές παίρνουν την ευθύνη. Είναι σπουδαίος. Σίγουρα δεν έχω κανένα παράπονο. Ημουν τυχερός, καθώς έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν”.

Περίμενες ότι η Ελλάδα θα αποκλειόταν τόσο νωρίς;

“Σίγουρα όχι. Θεωρούσα ότι είστε ένα από τα φαβορί για να κερδίσετε το χρυσό μετάλλιο. Βέβαια, είχατε ένα άσχημο ματσάρισμα με την Ισπανία κι επίσης έχετε κακή τύχη απέναντί τους. Οπως άλλωστε και πολλές άλλες ομάδες”.

Είδες καθόλου το ματς;

“Ναι, βέβαια. Ηταν καλό παιχνίδι και παίξατε στα ίσα. Απλά στο τέλος η Ισπανία είχε περισσότερες επιλογές”.

Η γνώμη σου για τον Καζλάουσκας;

“Τον ξέρω καλά, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Δεν ξέρω γιατί δεν πετύχατε το στόχο σας, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και κάποιες πρέπει να χάσουν.

Παίξατε με τους παγκόσμιους πρωταθλητές μόλις στον πρώτο γύρο της τελικής φάσης. Αλλά για να επιστρέψω στον Καζλάουσκας, τον θεωρώ πολύ καλό κι έχω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του”.

Η δική σου ομάδα, πλέον, η Λιθουανία, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα φαβορί με τον τρόπο που παίζετε.

“Δεν το πιστεύω αυτό. Παίζουμε σκληρά και ενωμένοι. Εχουμε καλή, αλλά νέα ομάδα. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μην ενθουσιαζόμαστε. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι με ό,τι έχουμε πετύχει ως τώρα. Οπως και όλη η χώρα. Αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε, γιατί τώρα έρχονται τα παιχνίδια που μετράνε”.

Πώς νιώθεις ως ο ηγέτης αυτής της ομάδας;

“Είμαι ένας από τους ηγέτες. Είμαστε δυνατοί γιατί παίζουμε ενωμένοι και δεν έχουμε εγωισμούς”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε