Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κλήρωση Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των “16”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Παιχνίδια “φωτιά” στη φάση των “16”, Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ. Ελληνικός εμφύλιος ανάμεσα στη Μπενφίκα των Σάμαρη-Μήτρογλου και την Ντόρτμουντ του Παπασταθόπουλου. Δείτε τα υπόλοιπα ζευγάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως Μπάγερν και Άρσεναλ έχουν συναντηθεί άλλες δέκα φορές μετά το 2000, με τους Βαυαρούς να αποκλείουν τους “κανονιέρηδες” στους “16” το 2005, το 2013 και το 2014.  Οι Λονδρέζοι στάθηκαν άτυχοι για ακόμα μία φορά στην κλήρωση της φάσης των “16”, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία πανίσχυρη ομάδα, παρά το γεγονός πως βρισκόταν στο γκρουπ των δυνατών.

Εξαιρετικά ενδιάφερουσα είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ντόρτμουντ του Παπασταθλόπουλου και τη Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωπες στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών το 1963, με τους Βεστφαλούς να κυριαρχούν (5-0, 1-2).

Τυχερές ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες αν και βρισκόντουσαν στο γκρουπ των ανίσχυρων, κληρώθηκαν με ομάδες που θεωρητικά τις… έχουν. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έπεσαν με τη Νάπολι, ενώ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με τη Μονακό.

Η Γιουβέντους και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι τα φαβορί απέναντι σε Πόρτο και Λεβερκούζεν, ενώ αμφίρροπο είναι το ζευγάρι Σεβίλλη – Λέστερ.

Οι πρώτοι αγώνες της “φάσης των 16” θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 25 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των “16”:

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Μονακό (Γαλλία)

Ρεάλ (Ισπανία) – Νάπολι (Ιταλία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Άρσεναλ (Αγγλία)

Πόρτο (Πορτογαλία) – Γιουβέντους (Ιταλία)

Λεβερκούζεν (Γερμανία) – Ατλέτικο (Ισπανία)

Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Σεβίλλη (Ισπανία) – Λέστερ (Αγγλία)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε