Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κόφτε το στη… Μέσι – Στην Μπάρτσα η πρώτη κούπα της χρονιάς – Δείτε το βίντεο

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης προσέφεραν μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση στο Καμπ Νου με τους Καταλανούς να επικρατούν με 3-2 και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Σούπερ Καπ χάρη στο δεύτερο γκολ του Μέσι ένα λεπτό πριν το τέλος. Νεύρα, αποβολές και σφαλιάρα στον Μουρίνιο στο φινάλε!

 Όσοι τυχεροί παρακολούθησαν τον επαναληπτικό του ισπανικού σούπερ καπ εύχονταν να μην τελείωνε ποτέ. Οι δύο καλύτερες ομάδες του πλανήτη έδωσαν μία… ιδέα για το τι να περιμένουμε την σεζόν που ακολουθεί αφήνοντας με το στόμα άνοιχτο τον φίλαθλο κόσμο.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βαλντές σε σωστή θέση απομάκρυνε τον κίνδυνο. Η  Μπαρτσελόνα απάντησε στο 15΄, όμως ο Ινιέστα ήταν πιο εύστοχος από τον Πορτογάλος περνόντας τη μπάλα πάνω από τον Κασίγιας μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέσι. Πριν προλάβουν να χαρούν οι “μπλαουγκράνα” ο Ρονάλντο με προβολή μετά από κακό σουτ του Μπενζεμά έκανε το 1-1 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο Καμπ Νου. Μάλιστα ο Πορτογάλος στο 26′ παραλίγο να σκοράρει για δεύτερη φορά όταν η βολίδα που έπιασε έξω από την περιοχή βρήκε το δοκάρι, αφού πρώτα την ακούμπησε ο Βαλντές. Ο  τερματοφύλακας των γηπεδούχων χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο 29΄μετά το σουτ του Οζίλ, ωστόσο κόντρα στη ροή του ματς η Μπαρτσελόνα πήρε ξανά το προβάδισμα. Πάσα του Μέσι με το στήθος για τον Πικέ, τακουνάκι του κεντρικού αμυντικού για τον Αργεντινό και 2-1 στο 45΄!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με το πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα να έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε σε φάση διαρκείας με σκόρερ τον Μπενζεμά και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση, στο 89ο λεπτό ο Μέσι με θαυμάσιο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο έβδομο el clasico του 2011, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρίτο σερί κύπελλο και άρχισε τη χρονιά όπως την έκλεισε. Με έναν τίτλο. Η Μπαρτσελόνα έφτασε τα τρόπαια της Ρεάλ (75), ο Γκουαρδιόλα ξεπέρασε αυτά του Κρόιφ (11-10) .

Ωστόσο και αυτό το αιώνιο ντέρμπι σημαδεύτηκε από πάρα πολλά νεύρα με αποκορύφωμα την σύρραξη τον δύο πάγκων, μετά το… δολοφονικό τάκλιν του Μαρσέλο στο 94′ πάνω στον Φάμπρεγας, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του  με την φανέλα των μπλαουγκράνα.

Όλος ο πάγκος της Μπαρτσελόνα μπήκε στο γήπεδο για να ακολουθήσει και αυτός της Ρεάλ. Ο Μαρσέλο είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα, όπως και ο Οζίλ που βρισκόταν στον πάγκο. Μάλιστα κατά την διάρκεια της σύρραξης ο Μουρίνιο πήγε και τσίμπησε στο μάγουλο ένα μέλος του προπονητικού τιμ της Μπαρτσελόνα με τον δεύτερο να γυρίζει και να τον απωθεί με βίαιο τρόπο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε