Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Κόκκινη” στέψη ή “πράσινη” επιστροφή; – Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:30)

Η ώρα για το ματς της χρονιάς έφτασε. Οι “αιώνιοι” κοντράρονται στο Ολυμπιακό Στάδιο με φόντο τον τίτλο. Με νίκη οι “πράσινοι” μειώνουν στον πόντο και αντιστρέφουν το κλίμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι “ερυθρόλευκοι” θα βρίσκονται αγκαλιά με το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Διαβάστε τα τελευταία των δύο “μονομάχων”. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό το ντέρμπι στο NewsIt. Μείνετε συντονισμένοι για όλο το ρεπορτάζ πριν και μετά τον αγώνα.

Τα ψέμματα τελείωσαν… ή αλλιώς η ώρα των αποδείξεων για τους δύο “αιώνιους” αντίπαλους έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς  στο Ολυμπιακό Στάδιο σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην “μάχη” του τίτλου.

Μετά τις δύο απανωτές ήττες στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει μόνο τη νίκη που θα τον φέρει στο -1 και θα τον βάλει και πάλι για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει τον αποκλεισμό -σοκ- από την Μέταλιστ, να φύγει αλώβητος από το ΟΑΚΑ και ουσιαστικά να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του “αιωνίου” του αντιπάλου.

Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν και για τους δύο προπονητές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει στην διάθεση του τον Λέτο, ενώ απέκλεισε από την αποστολή τους Μπουμσόνγκ καιι Μαυρία. Στα θετικά για τους “πράσινους” πως ο Βιτόλο ξεππέρασε τον τραυματισμό του και είναι ετοιμοπόλεμος.

Στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τοροσίδη, ωστόσο το παρόν στο ντέρμπι θα δώσουν οι Μανιάτης και Ιμπαγάσα που αποχώρησαν με πρόβλημα από τον αγώνα της Πέμπτης.

Όσον αφορά τις πιθανές συνθέσεις, ο Παναθηναϊκό αναμένεται να παραταχθεί με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα βρίσκονται οι Μαρίνος, Καντέ, Μπιέρσμιρ και Σπυρόπουλος. Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Σιμάο, Βιτόλο και Κατσουράνης, ενώ η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Ζέκα, Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλο.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με τον Μέγιερι κάτα από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα βρίσκονται οι Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Χολέμπας, ενώ στην μεσαία γραμμή οι Μανιάτης, Ορμπάιθ και ένας εκ των Μακούν, Ιμπαγάσα. Μιραλάς, Τζιμπούρ και Φουστέρ θα αποτελέσουν την τριάδα της επίθεσης.

Το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports1.

Βαλβέρδε: Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι


Κατσουράνης: Τα δίνουμε όλα αλλιώς το πρωτάθλημα τελειώνει


Αφιέρωμα NewsIt: 52 χρόνια ντέρμπι “αιωνίων”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε