Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Κοκκίνισε” η κορυφή

Με το "1-2" μπήκε στη νέα χρονιά η Ferrari
Με το "1-2" μπήκε στη νέα χρονιά η Ferrari, ΦΩΤΟ REUTERS

 Το 1-2 έκανε η Ferrari με Αλόνσο και Μάσα, τρίτος ο Χάμιλτον, ενώ ο Σουμάχερ τερμάτισε 6ος στην επιστροφή του στην πίστα Σακχίρ του Μπαχρέιν.

Το LIVE του πρώτου αγώνα της χρονιάς:

49ος: Τέλος αγώνα. Ο 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο, παίρνει την πρώτη του νίκη στο ντεμπούτο του με τη Ferrari και τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην πίστα Σακχίρ του Μπαχρέιν. Ο Μάσα και ο Χάμιλτον ολοκληρώνουν τις θέσεις του βάθρου.

47ος: Λίγο πριν το πέσιμο της πρώτης καρό σημαίας ο Αλόνσο βρίσκεται κοντά στην πρώτη του νίκη από το 2008 και την πίστα της Ιαπωνίας.

42ος: Η κατάταξη έχει ως εξής: 1) Αλόνσο, 2) Μάσα, 3) Χάμιλτον, 4) Φέτελ, 5) Ρόζμπεργκ, 6) Σουμάχερ.

40ος: Ο Σουμάχερ προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του από τον Μπάτον.

38ος: Ο Φέτελ δεν αντέχει, τον προσπερνάει και ο Χάμιλτον.

36ος: Ο Φέτελ είναι τρίτος και ο Χάμιλτον καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα του και να βρεθεί στην τρίτη θέση.

34ος :Ο Φέτελ έχει πρόβλημα με το μονοθέσιο του και τον προσπερνούν στην ίδια ευθεία και ο Αλόνσο και ο Μάσα.

33ος: Τη στιγμή που ο Φέτελ πήρε ανάσα ενός δευτερολέπτου, ο Μάσα από την τρίτη θέση κινείται γρηγορότερα και από τον Αλόνσο αλλά και από το Γερμανό. 

30ος: Ο Αλόνσο ρίχνει τη διαφορά του από τον Φέτελ, δίνοντας ενδιαφέρον στο πρώτο ενδιαφέρον της χρονιάς για το ποιος τελικά θα πάρει την πρώτη καρό σημαία της χρονιάς.

29ος: Μετά τον Καουμί Κομπαγιάσι και ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα εγκαταλείπει τον αγώνα αφήνοντας εκτός αγώνα την  BMW Sauber.

25ος: Η κατάταξη έχει ως εξής: Φέτελ, Αλόνσο, Μάσα, Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Σουμάχερ, Μπάτον, Γουέμπερ, Λιουίτσι και Μπαρικέλο

23ος: Μεγάλη μάχη για την 12η θέση μεταξύ Ντε Λα Ρόσα και Κουμπίτσα. Την ίδια ώρα ο Μπαρικέλο ξεπέρασε τον Μπουεμί στην 11 θέση.

19ος: Ο Μπρούνο Σένα εγκαταλείπει και η Hispania εκτός συνέχειας του πρώτου αγώνα της χρονιάς.

18ος: Μετά από 18 γύρους η πρώτος είναι οι Φέτελ, δεύτερος ο Αλόνσο και τρίτος ο Μάσα. Τέταρτος είναι ο Λιούτσι αλλά ακόμα δεν έχει μπει στα pit.

17ος: Ο Χούλκενμπεργκ προσπέρασε τον Τρούλι με τη Lotus.

16ος: Ο Χάμιλτον μπήκε στα pit για να βάλει τη μέση γόμα, 4.8 το pit για τον Σουμάχερ, ο οποίος κάνει τον πιο καλό χρόνο.

15ος: Τελείωσε ο αγώνας για τον πρώτο Ρώσο πιλότο στην ιστορία της Formula 1, Βιτάλι Πετρόφ, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα του.

14ος: Οι Πετρόφ και Αλγκουερσουάρι στα pit stop.

 
13ος: Ο Κούμπιτσα άλλαξε τα ελαστικά του.

11ος: Ο Μπρούνο Σένα αλλάζει ελαστικά, πραγματοποιώντας το πρώτο pit stop του σε 32 δευτερόλεπτα!

9ος: Ο Σουμάχερ στην 6η θέση, πίσω του ο Μαρκ Γουέμπερ που δεν αφήνει τον Γερμανό να… ανασάνει!

8ος: Ο Φέτελ παραμένει πρώτος, οι Αλόνσο και Μάσα ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα, ενώ ο Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον δίνουν τη δική τους μάχη για να περάσουν σε υψηλότερη θέση.

4ος: Ο Χούλκενμπεργκ θα επιλέξει τη μέση γόμα. Η κατάταξη δεν έχει αλλάξει στην κορυφή της κατάταξης

3ος: Ταχύτερο γύρο κάνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, 2:02.517, ακολουθούν Αλόνσο, Μάσα, Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον, Σουμάχερ, Μπάτον. Εκτός αγώνα ο πιλότος της Hispania, Καρούν Τσάντχοκ. 

14:05 Ο Φέτελ διατήρησε την πρώτη θέση, ύστερα από την εκκίνηση ο Αλόνσο βρέθηκε μπροστά από τον Μάσα. Κερδισμένος από την εκκίνηση ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος κέρδισε μια θέση (6ος). 



Πανηγυρική είναι η ατμόσφαιρα στην πίστα του Μπαχρέιν, καθώς ο εναρκτήριος αγώνας, σηματοδοτεί τα 60 χρόνια ζωής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Στο Μπαχρέιν βρίσκονται 18 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με τα μονοθέσια που έγραψαν ιστορία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αρκετή δουλειά είχαν οι μηχανικοί της σκουντερία, καθώς άλλαξαν τους κινητήρες των Μάσα και Αλόνσο, για προληπτικούς λόγους, όπως ανέφεραν. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε