Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόκκινος θρίαμβος παρά την ανατροπή του αιώνα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Γλυφάδα
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Γλυφάδα, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Απίστευτα πράγματα έγιναν στον τρίτο τελικό της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Παναθηναϊκός γύρισε σετ από 17-5… “έστησε” τον Ολυμπιακό στον τοίχο, όμως οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη και το προβάδισμα στη μάχη του τίτλου.

Τα πάντα γίνονται στον αθλητισμό και αυτό αποδείχθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στο κλειστό της Γλυφάδας. Στο τρίτο σετ είχαμε ίσως τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, με τον Παναθηναϊκό να γυρίζει σετ από το 17-5… με σερί 16-2, να παίρνει προβάδισμα 2-1 και τον Ολυμπιακό να επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ στα δύο επόμενα σετ και να φτάνει στο θρίαμβο με 3-2.

 
Ένα ματς θρίλερ που ίσως κρίνει τον φετινό τίτλο αφού ο Ολυμπιακός έσπασε το πλεονέκτημα έδρα των πράσινων και την Τετάρτη έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο μέσα στο σπίτι του.
 
Μεγάλη μάχη μεταξύ Μίλκοβιτς και Αγκάμεζ στο τάι μπρέικ, με τον Σέρβο διαγώνιο να κερδίζει στα σημεία και να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη.
 
Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς προηγήθηκαν με 14-20, όμως στο τέλος κινδύνευσαν να χάσουν το σετ όταν ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 21-23. Τελικά οι παίκτες του Καλμαζίδη κατάφεραν να κάνουν το 0-1, με 21-25.
 
Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο σετ μέχρι το 20-22 αλλά ο Αγκάμεζ είχε την απάντηση και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην ισοφάριση.
 
Μετά το τρίτο σετ που οι πράσινοι γύρισαν από την κόλαση και προηγήθηκαν 2-1, όλοι περίμεναν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχαναν με κατεβασμένα χέρια το ματς. Η αντίδραση τους όμως ήταν εκπληκτική.
 
Ο Μίλκοβιτς ήταν ασταμάτητος, το μπλοκ λειτουργούσε εξαιρετικά και τα σερβίς σμπαράλιασαν την προβληματική πράσινη υποδοχή. Το 17-25 ήρθε πολύ εύκολα και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.
 
Εκεί η μονομαχία από ομαδική έγινε προσωπική. Αγκάμεζ και Μίλκοβιτς πήραν σχεδόν όλες τις επιθέσεις με τον Σέρβο να επικρατεί. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το σετ με 10-15 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο τέλος της αναμέτρησης πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας δημοσιογράφος.

 
Τα σετ: 21-25, 27-25, 25-23, 17-25, 10-15

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε