Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κολοσσός ο… Περπέρογλου – Γλύτωσε το “κάζο” ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το “τριφύλλι” δυσκολεύτηκε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά με καλύτερο παίκτη τον Στράτο Περπέρογλου επικράτησε στο Βενετόκλειο με 81-71 και πήρε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Η είσοδο του Βασίλη Σπανούλη άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος νίκησε τελικά τον μαχητικό Ηλυσιακό με 77-73.

Με 18 πόντους (7/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ ο 28χρονος φόργουορντ ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στη Ρόδο, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με το κλείσιμο του α’ γύρου.

Ο αγώνας για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ήταν… περίπατος. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε ποτέ (!) το προβάδισμα στο σκορ, όμως δεν κατάφερε και σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να ξεφύγει με πάνω από δέκα πόντους, πέρα από το τελευταίο πεντάλεπτο! Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του Κολοσσού

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 33-39, 55-59, 71-81

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον εξαιρετικό Ηλυσιακό, αλλά κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση του συγκροτήματος του Κώστα Φλεβαράκη με 77-73.

Οι “ερυθρόλευκοι”, σώθηκαν χάρη στην…επιστράτευση του προερχόμενου από τραυματισμό Σπανούλη και τον εκπληκτικό Πρίντεζη, αλλά προβλημάτισαν ενόψει Ευρωλίγκας. Άξιοι συγχαρητηρίων οι φιλοξενούμενοι του Κώστα Φλεβαράκη, που είχαν κορυφαίους τους Τόυμπσον, Νάνα και Χατζή.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-46, 53-60, 77-73.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Πανιώνιο που κέρδισε εύκολα στη Νέα Σμύρνη την Καβάλα με 87-64 και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην τετράδα.

Το Περιστέρι των χιλίων προβλημάτων κόντραρε μέχρι τέλους τον Άρη, αλλά στο τέλος δεν είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία (71-66).

Σημαντική νίκη, μέσα σε δύσκολη έδρα κι απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο πήρε ο ΑΓΟΡ. Οι Κρητικοί, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Δέδα (20π., 6/7 τριπ.), Ράιτ (16π.) και Πέτγουεϊ, κέρδισαν τον ΚΑΟΔ με 79-67, μέσα στο “Δ. Κραχτίδης”.

Εξακολουθεί να ελπίζει για την παραμονή στην Α1 μπάσκετ των ανδρών ο Ίκαρος που επικράτησε με 82-70 του Αμαρουσίου στη Γλυφάδα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε