Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κωνσταντίνου: Όσα είπαμε πυροδότησαν το κλίμα

Ο παλαίμαχος άσος και μέλος του ΔΣ του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε για τα επεισόδια, έκανε καταμερισμό των ευθυνών και τόνισε πως αν οι μεγαλομέτοχοι δεν βγουν μπροστά, δεν υπάρχει αύριο στους “πράσινους”.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τον κίνδυνο διάλυσης του Παναθηναϊκού: «Δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν είναι ομαδούλα, αλλά ομάδα με μεγάλη ιστορία, με μεγάλους παράγοντες, μετόχους και ιδιοκτήτες. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει την άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη. Θα χρειαστούν 10-15 μέρες για να συνέλθει η ομάδα από ό,τι έγινε την Κυριακή. Αυτό που προέχει είναι η ανύψωση ηθικού των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, για να διεκδικήσουμε τη θέση στα προκριματικά του Champions League».

-το αν υπάρχει περίπτωση παραίτησης του Δημήτρη Γόντικα:
«Δεν έχω καμία πληροφόρηση, αλλά δεν πιστεύω πως θα παραιτηθεί τώρα. Μπορεί να παραιτηθεί στο τέλος της σεζόν. Τώρα, ωστόσο, δεν πρέπει κάποιος να παραιτηθεί γιατί στα δύσκολα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που θα σταθούν δίπλα στον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γόντικας το έχει αποδείξει με τις υπερβάσεις που έχει κάνει. Τι θα γίνει στο μέλλον, κανείς δεν το ξέρει».

-τις ευθύνες για τα επεισόδια:
«Δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες, γιατί όλοι έκαναν προσπάθεια. Δεν μπορώ να πω ότι η αστυνομία και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έκαναν προσπάθεια. Δεν ξέρω αν η Σούπερ Λίγκα πήρε τα απαραίτητα μέτρα. Αυτά που είδα μέσα από το γήπεδο, είναι πως αυτοί που δημιούργησαν τα επεισόδια δεν ήταν από τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι οργανωμένοι πάντα έχουν εισιτήρια. Η αστυνομία θα έπρεπε να είχε προβλέψει κάποια πράγματα. Δεν μπορείς να έχεις 1.000 αστυνομικούς έξω από το γήπεδο για να προφυλάξουν τα 200 άτομα που πιθανόν θα έμπαιναν μέσα».

-το «ξενέρωμα» των υγιών φιλάθλων μετά τα επεισόδια: «Έκλαιγε η κόρη μου που είναι 15 χρονών και προσπαθούσα να τη συνεφέρω. Της έλεγα ‘πάμε να φύγουμε’ και μου έλεγε ‘κάτσε να δούμε τι θα γίνει με την ομάδα μας’. Νομίζω πως ήταν η τελευταία φορά που είδαμε 50.000 φιλάθλους σε τέτοιο ντέρμπι. Ο κόσμος με τα επεισόδια σηκώθηκε να φύγει γιατί αηδίασε. Δεν μπορεί πάντα όταν υπάρχει αυτό το ντέρμπι να είναι πόλεμος. Στο τέλος θα καταντήσουν αυτές οι ομάδες να μην έχουν φιλάθλους».

-τις ευθύνες των διοικήσεων:
«Δεν έχει γίνει τίποτα από την ΕΠΟ, από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και από τις διοικήσεις… Βγαίνουμε εμείς από τις διοικήσεις και πυροδοτούμε το κλίμα. Οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές που προσφέρουν αυτό που προσφέρουν. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για να δούμε πού έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και πού θα φτάσει ακόμη. Όταν εγώ βγαίνω και λέω να μην έρθει ο Μαρινάκης και Θεοδωρίδης ή βγαίνουν οι αντίστοιχοι από τον Ολυμπιακό και λένε ‘οι ανύπαρκτοι’ για τον Παναθηναϊκό, αυτό πυροδοτεί τις καταστάσεις ένα μήνα πριν. Έτσι όταν έρχεται το παιχνίδι, ήδη είναι πυροδοτημένο και δεν μπορεί κανείς να το μαζέψει τελευταία στιγμή».

-τις καθυστερήσεις στις πληρωμές:
«Στον Παναθηναϊκό δεν έχει χάσει κανένας χρήματα. Αν καθυστερήσεις να πληρωθείς έναν ή δύο μήνες, θα τα πάρεις στον τρίτο μήνα. Δεν έφερε αυτό το πράγμα τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση».

-τις ευθύνες των μετόχων για το αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό:
«Αν δεν βγουν μπροστά οι μεγαλομέτοχοι και δεν ακολουθήσουν και οι μικρομέτοχοι, ο Παναθηναϊκός δεν έχει αύριο. Οι μέτοχοι έχουν βάλει πολλά χρήματα, αλλά πρέπει να βγουν μπροστά. Μιλάω για τον Γ. Βαρδινογιάννη, τον Ανδρέα Βγενόπουλου, τον Νικόλα Πατέρα, τον Αδαμάντιο Πολέμη, τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ας πάρουν πρωτοβουλίες και ας μην ψάχνουμε δικαιολογίες στη ΓΗΠΕΛ. Ας αναλάβουν τον Παναθηναϊκό. Όποιος το κάνει, θα έχει όλο τον κόσμο μαζί του και θα πιέσουν τον κ. Βαρδινογιάννη να δώσει τις μετοχές του, όπως έχει τοποθετηθεί. Η ΓΗΠΕΛ είναι το μοναδικό κομμάτι που ζητούν να ξεκαθαρίσει. Αν τα βρουν σε αυτό, όλα τα άλλα μπορούν να διευθετηθούν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε