Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κοντονής κατά ΚΟΕ: “Αγνόησε τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης του ΟΑΚΑ”

ΦΩΤΟ oaka.com.gr
ΦΩΤΟ oaka.com.gr

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες των μελών της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, αναφορικά με την κατάσταση της εγκατάστασης του Ζάππειο κολυμβητηρίου και ειδικά για το νερό της πισίνας, υπήρξε η αντίδραση-απάντηση της Ελληνικής Ολυμπιακής (ΕΟΕ) αλλά και του Σταύρου Κοντονή.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΟΕ γνωστοποίησε πως “το νερό είναι καθαρό”, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα δύο αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους (31/5 και 23/6), ήταν αρνητικό.

Απ’ την μεριά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού -μέσω Δελτίου Τύπου- τόνισε πως όλα τα ολυμπιακά αθλητικά κέντρα έχουν τεθεί στη διάθεση των εθνικών ομάδων “άνευ οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος” και πως η επιλογή του κολυμβητηρίου του Ζαππείου ήταν αποκλειστική ευθύνη της ΚΟΕ.

Το Δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου αθλητισμού:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής κάλεσε σήμερα στο γραφείο του τον προπονητή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, Θοδωρή Βλάχο των ανδρών και τον αρχηγό της Χρήστο Αφρουδάκη.

Ο Υφυπουργός τους γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν ενημερώσει επίσημα, με επιστολή τους στην ΕΟΕ από τις 8 Δεκεμβρίου του 2015 ότι έχουν τεθεί στη διάθεση όλων των εθνικών ομάδων τα εθνικά αθλητικά και ολυμπιακά κέντρα άνευ οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Αποσαφηνίστηκε, κατόπιν αυτών, ότι η επιλογή του κολυμβητηρίου του Ζαππείου για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ήταν αποκλειστική ευθύνη της ΚΟΕ, η οποία προφανέστατα και αγνόησε τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης του ανοιχτού Ολυμπιακού κολυμβητηρίου της Αθήνας (ΟΑΚΑ). Τούτων δοθέντων, το σύνολο των αιτιάσεων της ΚΟΕ ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά γεγονότα.

Εκτός και εάν η ακραία αντίδραση της σχετίζεται με τους ελέγχους που έχουν διαταχθεί και τις εξηγήσεις που έχουν ζητηθεί σχετικά με την οικονομική διαχείριση του 2015.

Η σχετική επιστολή για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις εθνικές ομάδες…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε