Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόντρα Κούγια – Μώραλη για τη “νέα” λίγκα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις του για νέα λίγκα ο Αλέξης Κούγιας είχε ραδιοφωνική αντιπαράθεση με τον Γιάννη Μώραλη, ενώ ανέφερε ότι ο Νικόλας Πατέρας είχε τη βοήθεια του Μπέου και του Τσακογιάννη όταν ήταν πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ο ισχυρός άντρας της Παναχαϊκής ξεκαθάρισε ότι ήταν ειρωνική η τοποθέτηση του και δεν ήθελε να αφήσει αιχμή για τον πρώην πρόεδρο των πράσινων.

“Βόμβα” Κούγια! – “Κάνουμε νέο πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό”

Τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για δημιουργία νέας λίγκας, χωρίς τον Ολυμπιακό, δεν έχουν τέλος.

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής φιλοξενήθηκε στον Sentra FM για να αναφερθεί στις σκέψεις για τη νέα λίγκα και κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

“Με αφορμή αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια, τον τρόπο που αλλάζουν από μέρα σε μέρα, από τον τρόπο που γίνονται οι επιλογές των διαιτητών, τον τρόπο που το καταστατικό της ΕΠΟ αλλάζει κατά το δοκούν, είπαμε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ ιδιοκτητών ομάδων για να βρούμε το νομικό πλαίσιο για να βγούμε από τη δαγκάνα αυτή.

Υπάρχουν ομάδες που ανέβηκαν κυρίως λόγω της εύνοιας της διαιτησίας (σ.σ. ανέφερε μεταξύ άλλων τον Αστέρα Τρίπολης, τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά). Αυτή η διαδικασία με τις ευνοημένες ομάδες ξεκίνησε από το 1996 και συνεχίζεται. Υπάρχουν λοιπόν ιδιοκτήτες ομάδες που βάζουμε λεφτά και ζητάμε ισονομία. Πρέπει λοιπόν εν αρχή να δούμε τι είναι η Σούπερ Λίγκα: Είναι λοιπόν ένα σωματείο, τίποτα παραπάνω. Ο νόμος επιτρέπει σε 20 φυσικά πρόσωπα να ιδρύσουν σωματείο. Αρα κανείς δεν αποτρέπει τις ΠΑΕ να ιδρύσουν έναν άλλον συνεταιρισμό. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Σαββίδης είχε πει πως «για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να έχεις την Μπαρτσελόνα» και οι δηλώσεις του ήταν απόλυτα σωστές. Ο κ. Σαββίδης ξέρει πολύ καλά τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, ήταν ενήμερος από παλιά, άλλωστε τα ίδια πρόσωπα υπήρχαν στον ΠΑΟΚ όταν αγόρασε τις μετοχές».

Η κουβέντα προχώρησε και ερωτηθείς για το αν ο Παναθηναϊκός του Νικόλα Πατέρα ήταν Μπαρτσελόνα, απάντησε: « Όχι, είχε Μπέο και Τσακογιάννη».

Με δηλώσεις του στο Leoforos.gr ο Κούγιας ξεκαθάρισε ότι ήταν ειρωνική η απάντηση του: “Η απάντησή μου ήταν ειρωνική. Είναι δυνατόν να έχω πει κάτι τέτοιο; Καμία σχέση.”

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε: “Ολοι εμείς που έχουμε ομάδες και έχουμε ταλαιπωρηθεί, δεν έχουμε διάθεση να πετάξουμε λεφτά ή να τα παρατήσουμε και να φύγουμε. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι… Στο Αγρίνιο, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη, υπάρχουν παντού. Οι εκλογές της ΕΠΟ δεν έχουν καμία σχέση με τις ομάδες. Εδώ λοιπόν μιλάμε για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, η Ρόδος, η Καλαματά, η ΑΕΚ, ακόμη και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι.

Γίνεται πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό; Θα κάνουμε ένα σωματείο που δεν απαγορεύεται η είσοδος σε κανέναν. Αμέσως μετά η σωματειακή ένωση με τα ιστορικά σωματεία θα εμφανιστεί στην ΕΠΟ και θα ζητήσει άδεια. Η ΕΠΟ θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στο γκρουπ που θεωρητικά ανήκει στον Ολυμπιακό και σ’ ένα σύνολο ομάδων που θα λένε `θέλουμε ομάδες με κόσμο, γηπεδικές εγκαταστάσεις, μετοχικό κεφάλαιο». Για παράδειγμα, ο κ. Κομπότης δεν έχει μεγαλύτερη φορολογική δήλωση από μένα. Σας λέω ότι με τα χρήματα του ΟΠΑΠ, πολλοί κατάφεραν να έχουν καλύτερες συνθήκες και περισσότερα λεφτά για μπάτζετ με ομάδες με μικρότερο κόσμο».

Ο Γιάννης Μώραλης από την πλευρά του ξεκαθάρισε

Κανένα μέλος της Σούπερ Λίγκα., του συνεταιρισμού, έχει βάλει θέμα δημιουργίας άλλου πρωταθλήματος. Με επικοινωνία που είχα με τις ομάδες που ανέφερε ο κύριος Κούγιας, εκτός του Παναθηναϊκού, μου διέψευσαν ότι είχαν την παραμικρή συνομιλία μαζί του.

Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, αλλά είναι διαφορετικό κάποιος να εμπλέκει τα πράγματα. Το θέμα δεν είναι αν κάποιος θα προχωρήσει σε κίνηση αυτονόμησης, γιατί δεν υπάρχει κανείς. Υπάρχουν τομείς που η Σούπερ Λίγκα είναι άκρως επιτυχημένη, αλλά υπάρχουν και πολλά θέματα που δεν έχουν λύσει.

Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξαν ισχυρές πλειοψηφίες στις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκα. Εχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τα έσοδα των ομάδων, αλλά και να δώσουμε ευκαιρίες να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα παίκτες κάτω των 17 ετών. Από το πρωί δημιουργείται ένα θέμα που δεν υφίσταται. Αυτό που ζητάμε είναι συνεργασία όλων των φορέων».

Θα ήταν ευχής έργο για το ποδόσφαιρο να ολοκληρωθεί αυτή ή έρευνα, αλλά δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τα πάντα. Δεν μπορώ να δεχθώ ισοπεδωτικές πολιτικές.”

Απαντώντας στον Γιάννη Μώραλη και στο αν και κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα παραδέχονταν δημόσια ή στον ίδιο την σκέψη τους, τόνισε: «Ημουν σ’ ένα καναλάκι στην Καλαμάτα, μ’ έναν πολύ έξυπνο δημοσιογράφο και τα όσα είπα ήταν αυθόρμητα, δεν ήταν κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Ομως, οι κινήσεις έγιναν και συνεχίζονται. Τι περίμενε ο κ. Μώραλης; Να του το πουν κιόλας;».

Ακούγοντας τον κύριο Μώραλη για τα καλά που έχει κάνει η Σούπερ Λίγκα, είναι σαν να ακούω το Βίκτωρα Μητρόπουλο, όταν ιδρύθηκε η ΕΠΑΕ. Εχω την άποψη ότι σκοπός της Σούπερ Λίγκα ήταν αν αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων της, σε βάρος όλων των ομάδων όλων υπόλοιπων κατηγοριών. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στις ομάδες της Football League. Τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ και τη διαφήμιση τώρα έχουν εξαφανιστεί. Από την ΕΠΑΕ το 2006 και για μια τετραετία οι ομάδες της Football League, έπαιρνα τα χρήματα. Ρωτήστε τον κύριο Μώραλη.”

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας επανήλθε: Πολλές φορές η σιγή της Σούπερ Λίγκα από πολλούς θεωρείται σαν αδυναμία. Όταν το 2006 δημιουργήθηκε η Σούπερ Λίγκα, ανέλαβε χρέος 7.2 εκατομμύρια που είχε δημιουργήσει η ΕΠΑΕ. Αλλα 2.7 δόθηκαν για χρέη στο ΙΚΑ και την Εφορία, 3.5 πήγαν προς την ΕΠΟ, ενώ υπήρξαν δύο έκτακτες επιχορηγήσεις, η πρώτη 2 εκατομμυρίων υπό την προεδρία Πατέρα και η δεύτερη ύψους 2.2 εκατομμυρίων υπό προεδρίας Μαρινάκη. Συνολικά έχουν δοθεί 17 εκατομμύρια για υποχρεώσεις της ΕΠΑΕ. Πέρυσι δεν δόθηκαν χρήματα στη Football League, γιατί απλά δεν υπήρχαν. Ο αποτυχημένος, σύμφωνα με τον κύριο Κούγια, συναιτερισμός, δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ.

Δεν ασχολούνται στον Ολυμπιακό με τις αποκαλύψεις του Κούγια

Νέα επίθεση από Κούγια σε Μαρινάκη: Χούντα στο ποδόσφαιρο!

Σκληρή… γλώσσα από Κούγια: Παχύσαρκο παιδάκι ο Μαρινάκης!

Ανακάλεσε με ειρωνική ανακοίνωση η Συμμαχία – “Όλα λειτουργούν άψογα”

Αποφασισμένος ο Αλαφούζος – ΠΑΟ… στα δικαστήρια!

Αλαφούζος: Υπάρχει μαφία, ελπίζω να πάνε φυλακή!

“Βολές” Αλαφούζου κατά διαιτησίαςΑντωνιάδης: Ο Αρετόπουλος διέσυρε τον Παναθηναϊκό–Πλέον δεν τον σέβονται!

Παναθηναϊκός:Απειλείται η ύπαρξη μας και η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου

Μπαίνει στο “ψυγείο” ο Αρετόπουλος!

Μήνυση οπαδού του Παναθηναϊκού στον Αρετόπουλο!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε