Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορδέρο: Η ΑΕΚ θα βελτιωθεί

Κορδέρο: Η ΑΕΚ θα βελτιωθεί

Τις πρώτες του εντυπώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ εξέφρασε ο Ισπανός χαφ που στάθηκε στα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν στην απόδοση της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Κορδέρο στην “ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ”:

– Καταρχήν, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Είναι καλές οι πρώτες εντυπώσεις μου από την ΑΕΚ, αν και βρίσκομαι εδώ πολύ λίγο καιρό. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα είναι πολύ καλή. Υπάρχουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές με όρεξη και ταλέντο και ίσως η έλλειψη εμπειρίας, μας στοίχισε στο πρώτο ματς. Σιγά- σιγά όμως η ομάδα θα βελτιωθεί, θα δέσει και ο κόσμος θα δει αυτό που περιμένει».

– Φαντάζομαι είχες πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ και τα προβλήματα που υπάρχουν. Πως πήρες την απόφαση τελικά να έρθεις;

«Ήξερα πως είναι η κατάσταση. Είχα μιλήσει και με τον Καλα και με τον Ματέος και είχα μάθει πράγματα για την ΑΕΚ. Είχα ενημέρωση για την κατάσταση. Με την βοήθεια του Βασίλη Τσιάρτα με τον οποίο συζήτησα πολύ, μ’ έπεισε πως θα είναι καλό για μένα να έρθω εδώ και έτσι πήρα την απόφαση μου.

– Είχες στα χέρια σου και άλλες προτάσεις; Και αν ναι, γιατί τελικά επέλεξες την ΑΕΚ;

«Υπήρχαν και άλλες προτάσεις και μάλιστα καλές όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Όμως κατάλαβα πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η ΑΕΚ. Και επίσης από την πρώτη στιγμή, ο Τσιάρτας μου έδειξε πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα. Και αυτά έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να πάρω την απόφαση μου».

– Τι σου είπαν ο Ματέος με τον Κάλα για την ΑΕΚ και μέτρησε στην απόφαση σου;

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν πως μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το αγωνιστικά κομμάτι. Για το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα και για τον κόσμο της. Μου είπαν πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Όμως προβλήματα υπάρχουν και στην Ισπανία. Δεν ήταν αυτό κριτήριο για την απόφαση μου. Το πώς μου μίλησαν όμως και οι δυο για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ με έπεισα να έρθω».

– Τα βρήκες εδώ όπως τα περίμενες;

«Δεν υπήρχε κάποια έκπληξη για μένα. Ήταν όπως μου είχαν πει. Όλοι μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά. Με βοηθούν να προσαρμοστώ και αισθάνομαι ήδη πολύ καλά στην ΑΕΚ».

– Από την μεταγραφή σου ο κόσμος περιμένει πολλά. Αισθάνεσαι πίεση και άγχος από τις πολλές απαιτήσεις που υπάρχουν από σένα;

«Δεν νιώθω καμία πίεση κανένα άγχος. Ήρθα για να τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα, να προσπαθήσω και εγώ να βελτιωθώ και η ομάδα»

– Ο Γιάγκο είχε πει μόλις μερικές εβδομάδες μετά την άφιξη του στην ΑΕΚ, πως η ομάδα παραμένει μεγάλη παρά τα προβλήματα της. Έχεις διαπιστώσει και εσύ κάτι ανάλογο;

«Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Η ΑΕΚ παραμένει μεγάλη ομάδα σ’ όλα τα επίπεδα. Και γι αυτό και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου, θα πρέπει να παλέψουμε για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε και να αντιμετωπίσουμε τους άλλους μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ για να φτάσει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά»

– Σε ποια θέση μέσα στο γήπεδο αισθάνεσαι καλύτερα και σε ποια θέση πιστεύεις πως μπορείς να βοηθήσεις περισσότερο την ομάδα;

«Η αλήθεια είναι πως συνήθως παίζω σαν εξάρι και σαν οκτάρι. Αυτή είναι η θέση που έχω συνηθίσει. Αισθάνομαι περισσότερο άνετα σαν δεύτερος αμυντικός μέσος. Αλλά αν ο προπονητής κρίνει πως θέλει να παίξει με τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή, δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σ’ αυτή την θέση».

– Έχεις προλάβει να προσαρμοστείς; Θεωρείς πως χρειάζεσαι χρόνο για να είσαι απολύτως έτοιμος αγωνιστικά, για να βρεις τα πατήματα σου;

«Δεν αισθάνομαι πως χρειάζομαι χρόνο για να είμαι έτοιμος. Έχω ήδη παίξει δυο επίσημα ματς στην Ισπανία με την προηγούμενη ομάδα μου. Έχω ήδη κάνει προετοιμασία με την προηγούμενη ομάδα μου και θεωρώ πως ανάλογη δουλειά θα είχε γίνει και εδώ στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Επομένως αισθάνομαι πως είμαι έτοιμος. Και αφού ο προπονητής έκρινε πως έπρεπε να παίξω στην ενδεκάδα από το πρώτο ματς, μπήκα και έπαιξα».

– Έχεις πάρει μια πρώτη γεύση από την ομάδα και από τις αγωνιστικές της δυνατότητες. Που πιστεύεις πως μπορεί να βάλει τον πήχη η ΑΕΚ φέτος;

«Από το λίγο που έχω δει, θεωρώ πως η ομάδα είναι ικανή να πάρει μια θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα και να μπει στα Πλέι οφ. Θεωρώ πως υπάρχουν οι δυνατότητες να βρεθούμε μέσα σ’ αυτές τις θέσεις».

– Σου προσθέτει βάρος ευθύνης το γεγονός πως θα χρειαστεί να καθοδηγείς μέσα στο γήπεδο τους πολλούς νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ που θα έχεις ως συμπαίκτες σου;

«Θεωρώ πως το πιο δύσκολο με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι να αντιληφθούν και να βγάλουν μέσα στο παιχνίδι, αυτό που τους ζητάει ο προπονητής. Η ΑΕΚ έχει νεαρούς παίκτες με ποιότητα και με ικανότητα. Αυτό έχω διαπιστώσει. Επομένως αν ακούν τον προπονητή τους και τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, αυτό το σύνολο μπορεί να δέσει και να αποδώσει καλά μέσα στο γήπεδο»

– Είχες ήδη μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της ΑΕΚ, έστω και σε εκτός έδρας ματς. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η βοήθεια του κόσμου, παρόλο που το παιχνίδι ήταν μακριά από την έδρα της ΑΕΚ. Το μόνο που δεν αμφιβάλλω είναι για τον κόσμο της ομάδας και για την στήριξη που θα δίνει. Αυτό που θέλω είναι να τους ευχαριστήσω και να ξέρουν πως θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να ανταποδώσουμε αυτή την στήριξη».

– Αυτή η στήριξη από τον κόσμο και αυτή η εντυπωσιακή παρουσία του, σ’ έπεισε ακόμα περισσότερο πως πήρες την σωστή απόφαση να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Σίγουρα. Το γεγονός πως είναι τόσο ένθερμοι οι οπαδοί της ΑΕΚ και τόσο κοντά στην ομάδα, βοηθάει πολύ όλους μας. Και αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η ΑΕΚ. Και το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ήταν αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου να έρθω».

– Πλέον φοράς την φανέλα της ΑΕΚ, ποια είναι τα όνειρα σου;

«Θέλω να πετύχω κάτι σημαντικό με την ΑΕΚ. Να κάνουμε σύντομα κάτι καλύτερο από την αρχή του πρωταθλήματος. Και να καταφέρουμε καταρχήν να εξασφαλίσουμε μια θέση στην Ευρώπη και να παίξουμε εκεί, κάτι που δεν έγινε φέτος».

– Μετά τις δυο πρώτες ήττες στο πρωτάθλημα, το ματς με τον Άρη είναι ένας «τελικός» για την ΑΕΚ;

«Θα έλεγα πως είναι πάρα πολύ νωρίς μέσα στο πρωτάθλημα, για να μιλάμε για έναν τελικό. Είναι σίγουρα όμως πάρα πολύ σημαντικό μετά από τα δυο άσχημα αποτελέσματα, να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε την νίκη. Μια νίκη που θα κρατήσει την ομάδα κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας».

– Ισχύει πως και πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξαν επαφές προκειμένου να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Είναι αλήθεια αυτό. Εκφράστηκε και πέρυσι ενδιαφέρον από την ΑΕΚ για την απόκτηση μου. Όμως η αλήθεια είναι πως πέρυσι δεν υπήρχε η δυνατότητα να φύγω από την Χερέθ. Η Χερέθ αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα και το γεγονός πως οι οικονομικές της απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές, για να τις καλύψει και η ΑΕΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, αλλά δεν προχώρησε καθώς οι απαιτήσεις της Χερέθ ήταν πολύ υψηλές».

– Πέρυσι η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε η μεταγραφή δεν έγινε, φέτος η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε και πάλι και τελικά ήρθες. Αισθάνεσαι πως τελικά ήταν το πεπρωμένο σου να φορέσεις την φανέλα της ΑΕΚ;

«Δεν πιστεύω και πολύ στο πεπρωμένο και την μοίρα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά από την άλλη μεριά, αφού και πέρυσι υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ και φέτος και τελικά ήρθε, φαίνεται πως «κάποιος» ήθελε πολύ να έρθω στην ΑΕΚ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε