Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορυφαίος της χρονιάς ο Μέσι!

ΦΩΤΟ REUTERS.

Κόντρα στα προγνωστικά ο Αργεντινός μάγος αναδείχθηκε για δεύτεη σερί χρονιά κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου αφήνοντας πίσω του τους Ινιέστα και Τσάβι. Δείτε το καλύτερο γκολ του 2010.

Η κορυφαία ενδεκάδα του 2010

Τι κι αν οι συμπαίκτες τοιυ στην Μπαρτσελόνα κατέκτησαν το Μουντιάλ με την Ισπανία. Τι κι αν ο Ινιέστα σημείωσε το χρυσό γκολ στον τελικό (ήταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που ήταν υποψήφιος για τo Ballon d’Or και είχε πετύχει το μοναδικό γκολ σε τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου). Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος μετά τον Ρονάλντο που κατέκτησε για δεύτερη φορά το βραβείο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις 23, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να ξεπεράσει τις 3 κατακτήσεις των Κρόιφ, Πλατινί και Φαν Μπάστεν.

O Μέσι πήρε το 22,65% των ψήφων, ο Ινιέστα το 17,36 και ο Τσάβι το 16,48.

Αυτή ήταν η 8η φορά που παίκτης της Μπαρτσελόνα παίρνει το βραβείο, όσες το έχουν πάρει ποδοσφαιριστές της Μίλαν. Στη σχετική λίστα προηγείται η Γιουβέντους μει 10.
 
Οι τρεις υποψήφιοι ήταν από την ίδια ομάδα για τρίτη φορά στην 55χρονη ιστορία του θεσμού. Στις δύο προηγούμενες ήταν παίκτες Μίλαν, το 1988 και το 1989.

Μετά τον Φαν Μπάστεν το 1988 και το 1989 ο Μέσι έγινε ο παίκτης που κατέκτησε δεύτερη σερί σεζόν το βραβείο και απειλεί τον Πλατινί που το είχε πάρει 3 συνεχόμενες χρονιές. Συνολικά έξι ποδοσφαιριστές έχουν αναδειχθεί κορυφαίοι δύο σερί χρονιές.

Ο Μέσι δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου από τον Πεπ Γκουαρντιόλα: “Δεν περίμενα να κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους φίλους και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα βρισκόμουν εδώ, όπως επίσης με την οικογένειά μου και τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα.”

Κορυφαίος προπονητής ο Μουρίνιο
 
Η κατάκτηση του τρεμπλ με την Ίντερ χάρισε στον Ζοσέ Μουρίνιο το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς. Δεύτερος ήταν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και τρίτος ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
 
Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Πορτογάλος είπε: “Δεν τα κατάφερα μόνος μου. Ό,τι πέτυχα ήταν με την υποστήριξη των παικτών και της ομάδας μου. Ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.”

Καλύτερο γκολ της χρονιάς του Άλτιντοπ
 
Το εκπληκτικό σουτ στον αέρα του Τούρκο στο ματς των προκριματικών του Euro 2012 κόντρα στο Καζακστάν ψηφίστηκε ως το καλύτερο του 2010.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε