Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κωστένογλου: Μία ΑΕΚ με αρχή και τέλος!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ένωσης, τονίζοντας πως στόχος του είναι η δημιουργία μίας ομάδας με αρχή και τέλος και επισημαίνοντας πως “υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά επιβάλλεται να προχωρήσουμε”
 
 
Ο Νίκος Κωστένογλου εξήγησε πως θέλει να δει την ΑΕΚ να παίζει με ένα στυλ παιχνιδιού, ενώ τόνισε πως θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές για να διαπιστώσει την ψυχο-πνευματική τους κατάστασή.
 
Ο νέος τεχνικός της Ένωσης απέφυγε να μιλήσει για τον οποιονδήποτε αγωνιστικό στόχο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το παρελθόν (σ.σ. Μανόλο Χιμένεθ). Ακόμα αναφέρθηκε στον κόσμο των “κιτρινόμαυρων”, ζητώντας στήριξη.
 
Ο Αρναρ Γκρέταρσον παρουσίασε τον Νίκο Κωστένογλου και τόνισε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του νέου προπονητή της ΑΕΚ και οι προσδοκίες της Ένωσης που είναι υψηλές.
 
“Καλωσορίζουμε τον Νίκο Κωστένογλου στην ΑΕΚ. Όλοι καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του προπονητή, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, αλλά και των προσδοκιών”, τόνισε.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος αρχικά μίλησε για την συμφωνία του με την ΑΕΚ: “Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στη συνεργασία. Ευχαριστώ τη διοίκηση για τιμή και εμπιστοσύνη στη δύσκολη στιγμή της ομάδας. Μετά από διάστημα 3,5 χρόνων επέστρεψα είναι προτεραιότητα αυτός ο σύλλογος για μένα. Εδώ αναπαύεται η ψυχή μου και μετά το πνεύμα μου”

Για την προηγούμενη θητεία του: “Βρισκόμουν πολλά χρόνια στην ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής. Μετά από διάστημα 3,5 χρόνων περίπου επιστρέφω. Ήρθα εδώ χωρίς να βάλω κάποιους οικονομικούς όρους από την πλευρά μου. Δεν θα ήθελα να παρομοιάσουμε τις δύο εποχές. Με το 2008. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι”.

Για την φιλοσοφία του:”Να είμαστε προσγειωμένοι αυτή είναι η αρχή μου. Κάθε Κυριακή για τη νίκη και προσγειωμένοι ως προς τους στόχους. Να μην βλέπουμε πολύ στο βάθος. Πολύ σύντομα οφείλουμε να δούμε το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση με κάθε έναν ποδοσφαιριστή για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται, ψυχολογική και σωματική. Πρέπει να δούμε το αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού. Και επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, ότι εμείς εδώ θα δουλεύουμε, θα παλεύουμε και να μαχόμαστε με έντιμο τρόπο.
 
Να προσπαθήσουμε έστω να έχουμε δικό μας στυλ παιχνιδιού. Πολύ σύντομα να στείλουμε μήνυμα στους οπαδούς πως θα μαχόμαστε, θα πολεμάμε, θα αγωνιζόμαστε για να κερδίζει η ομάδα και αυτό θα φαίνεται εντός αγωνιστικού χώρου. Είμαι και εγώ πιο ώριμος. Να αποκτήσουμε μια σταθερότητα ως ομάδα”.

Για τις διαφορές του με τρία χρόνια πριν: “Πλέον νοιώθω πιο έμπειρος. Μεσολάβησαν δύο ομάδες στις οποίες δούλεψα. Έκανα και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό που με βοήθησαν. Είμαι πιο ώριμος για να πάρω κάποιες αποφάσεις. Ίσως βέβαια κάθε εποχή, κάθε αποτέλεσμα να επηρεάζουν τα αποτελέσματα την ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εκεί”.

Για τις συνθήκες στην ΑΕΚ: “Οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες, αλλά δεν φοβάμαι. Θα προσπαθήσω όμως να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Σε αυτό το κομμάτι θα με βοηθήσουν οι συνεργάτες μου. Το προπονητικό τιμ θα το μάθετε την επόμενη εβδομάδα”.

Για τον Χιμένεθ: “Δεν θέλω να ασχοληθώ με το παρελθόν. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, αλλά θα ήταν ανήθικο να μιλήσω για τον προκάτοχό μου”.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: “Ο πρωταρχικός παράγοντας είναι να έχουμε την υποστήριξη του κόσμους μας. Να έχουμε βροντερή παρουσία σε αυτό το ματς. Πως θα παρουσιαστούμε δεν ξέρω, λείπουν παίκτες είτε τραυματίες, είτε με εθνικές ομάδες. δεν έχω πλήρη εικόνα. Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αλλά θεωρώ πως μετά το ματς ο κόσμος θα κοιτάξει πρώτα το πως παίξαμε και μετά το αποτέλεσμα. Ο οπαδός της ΑΕΚ δεν νοιάζεται αν θα κερδίσει η ομάδα, αλλά αν παρουσιάζεται με ευπρέπεια στο χορτάρι. Κατανοεί τα προβλήματα και θα πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Και εγώ δεν θα πω ψέμματα. Δεν θα σταθώ σε δικαιολογίες, αν και υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά επιβάλλεται να προχωρήσουμε.
 
Μη νομίζουμε ακόμα ότι με τον Ολυμπιακό θα δούμε μία άλλη ομάδα. Θέλει χρόνο. Στο φινάλε του παιχνιδιού θα είμαι ευχαριστημένος αν έχουμε αρχή και τέλος σαν ομάδα. Μετά την Τετάρτη θα έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου. Θέλει χρόνο, παιδιά. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι όμως”.

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει: “Δεν θα πω τι σύστημα θα παίξουμε. Με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές θα βάλουμε κάτω τα πράγματα να δούμε τι μπορούμε να παίξουμε. Ελπίζω και πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε την εικόνα. Δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα, αν και ο προπονητής κρίνεται από αυτά. Το κατανοώ”.

Για τους στόχους του: “Δεν βάζω μακρινούς στόχους. Κοιτάμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τώρα. Επειδή όμως είμαστε η ΑΕΚ πάντα πάμε για τη νίκη”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε