Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κωστένογλου: Ποιοτικότερος ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χαρακτήρισε ο προπονητής της ΑΕΚ τον Ολυμπιακό που μίλησε  για μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η “Ένωση”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ στην τηλεόραση της NOVA :

«Σίγουρα πάντα η νίκη ενώνει. Είναι ευχάριστο για μας που την Κυριακή περάσαμε πάλι στην Τρίτη θέση, παρά τις όποιες αντιξοότητες», υποστήριξε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Κληθείς να προχωρήσει σε σύγκριση του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ με αυτόν της Παρασκευής, σημείωσε: «Υπάρχουν διαφορές, διότι τότε υπήρχε ο Γκούντγιονσεν. Τώρα ο καλύτερός μας παίκτης δεν αγωνίζεται. Σήμερα, υπάρχουν τρεις παίκτες που ήταν βασικοί και τώρα όχι. Και ο Λαγός και ο Γεωργέας και ο Μάκος. Τώρα έχουμε αγωνιστικά προβλήματα. Έχουμε έλλειψη παικτών σε βασικές θέσεις, που δεν έχουμε επιλογές όχι μόνο ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας, αλλά και για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Αυτό με δεσμεύει και είναι από τα αρνητικά του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι είχε δείξει μία αυταπάρνηση. Είχαμε καλή τακτική και επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό να κάνει ευκαιρίες. Ούτε κι εμείς είχαμε πολλές, γι’ αυτό και η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Τώρα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Παίζουμε εκτός έδρας, υπάρχει κίνητρο και από τις δύο ομάδες. Από τον Ολυμπιακό διότι κυνηγά τον τίτλο και από την πλευρά μας επειδή είμαστε μία μεγάλη ομάδα και επιβάλλεται να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι σε κάθε στιγμή».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θεωρείται φαβορί, είπε:
«Κάποιες στιγμές, ακόμα και στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και θα πρέπει αν είμαστε αντικειμενικοί κριτές να αποδεχθούμε σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ποιοτικότερη ομάδα, έχει τις περισσότερες επιλογές και τις περισσότερες, κατ’ εμέ, ελπίδες να κερδίσει το πρωτάθλημα. Στο ποδόσφαιρο όμως, με την έναρξη του αγώνα, η ομάδα που θεωρητικά στα χαρτιά είναι το φαβορί, αυτή τη στιγμή δηλαδή ο Ολυμπιακός, δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι και η νικήτρια. Εμείς επιβάλλεται, ως ΑΕΚ, θα πρέπει πάντα να έχουμε μία σκέψη: με οποιοδήποτε αντίπαλο να ελπίζουμε και να διεκδικούμε τη νίκη.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ για το περσινό ματς. Ήταν μία δύσκολη βραδιά για την ΑΕΚ. Ας είμαστε σοβαροί και προσγειωμένοι και θα δούμε το αποτέλεσμα την Κυριακή».

Τέλος αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, τόνισε: «Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολο σημείο. Τα προβλήματα διογκώνονται, αλλά, είτε ως οπαδός, είτε ως προπονητής της ΑΕΚ, ελπίζω ότι τελικά θα βρεθεί μια λύση. Όσοι έβαλαν κάποια λεφτά δεν πρέπει να τους καταδικάζουμε. Είχαν έναν στόχο: να κάνουν την ΑΕΚ ανταγωνιστική και δυνατή. Δεν τα κατάφεραν. Είμαστε στο δυσκολότερο σημείο της ιστορίας μας, πλέον. Πραγματικά θα είναι ένα πλήγμα (ένας πιθανός αποκλεισμός), το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σύλλογο, πέρα από τα οικονομικά, στην ιστορία και την ηθική αυτής της ομάδας. Επιτάσσεται η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα, για να παίζει και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι αυτός ο κίνδυνος θα αποτραπεί την τελευταία στιγμή και θα συνεχίσουμε έστω και με δύσκολο τρόπο σε αυτούς τους καιρούς την προσπάθειά μας, αλλά με ένα πλάνο για το μέλλον».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε