Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κωστένογλου: Βλέπουν την ΑΕΚ σαν…ομαδούλα!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου.

Έγκλημα και… τιμωρία – Η ΑΕΚ “βαλτώνει”, ο ΟΦΗ “δαγκώνει”

Ο προπονητής της Ένωσης μίλησε για την αποβολή του Μανωλά, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι και οι διαιτητής της ΑΕΚ αλλά και τις δικές του επιλογές.

Σας είδαμε να φεύγετε εκνευρισμένος από το γήπεδο στο τέλος του αγώνα, ο λόγος ήταν προφανώς το αποτέλεσμα. Θέλετε, να μας αναλύσετε το παιχνίδι;
«Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον αντίπαλο. Θα μας έδινε χώρο, θα ήθελε να παίξει με αντεπιθέσεις. Κάναμε, πιστεύω, το καλύτερο πρώτο μας ημίχρονο. Χάσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να κάνουμε 2 και 3 γκολ. Κάναμε το 1-0, περίμενα ότι θα βάλουμε κι άλλα γκολ. Ήρθε όμως αναπάντεχα η κόκκινη και άλλαξε τα πάντα. Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει γρήγορα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, μέχρι την αποβολή, όταν και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έκαναν ό,τι ακριβώς είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις».

Γιατί χάθηκε η ΑΕΚ τόσο πολύ μετά την αποβολή;
«Δεν είχαμε ήδη στις αλλαγές μας στόπερ. Δεν είχαμε ακραίο παίκτη. Μόνο ο Μπέλεκ. Και η αλλαγή στα τελευταία λεπτά έγινε μήπως καταφέρουμε από κάποιο στημένο να κάνουμε ένα γκολ «κλέβοντας» το παιχνίδι. Και η αντιμετώπιση που έχουμε, βλέπουν την ΑΕΚ σαν… ομαδούλα. Ακόμα και το θράσος κάποιων αντιπάλων παικτών είναι μεγάλο. Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα βγει κάποια στιγμή από αυτή τη θέση και θα βρεθεί εκεί που της αξίζει».

Έπαιξε ρόλο η διαιτησία;
«Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία».

Υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την αποστολή του ΟΦΗ;
«Δεν θέλω να πω τίποτα».

Έμεινε η ΑΕΚ με 10 παίκτες, για ποιο λόγο να μείνει ο Λυμπερόπουλος 90′;
«Γνωρίζατε ποιον παίκτη θα βάζαμε στη θέση του; Ο Τσίτας θα μπορούσε να επομιστεί ένα τέτοιο βάρος;».

Ίσως αν έμεναν οι Σιαλμάς και οι Λεονάρντο;
«Όταν δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι και ειδικά μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ο καθένας θα μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Οι κριτικές θα πρέπει να γίνονται, αλλά ο προπονητής όταν παίρνει μία απόφαση σκέφτεται πολλά πράγματα. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ειδικό βάρος που πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την περίοδο. Πρέπει να παίζουν παίκτες με εμπειρία. Δεν μιλάω για το Σιαλμά. Ο κριτής βλέπει το αποτέλεσμα και εκφράζει μία άποψη».

Με βάση την εικόνα που έχει η ΑΕΚ, το παιχνίδι της δεν έχει έλλειψη να φτιάξει φάσει; Ο Λυμπερόπουλος έχει σε όλο το παιχνίδι μία τελική πάσα και την έκανε γκολ. Υπάρχει τρόπος να φτιάξει η εικόνα της ΑΕΚ στη δημιουργεία της;
«Είναι καλή η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο; Είναι! Με τόσα προβλήματα προσπαθούμε να βρούμε συνοχή. Αν δεν υπήρχε η κόκκινη η συνέχεια θα ήταν ανάλογη.
Υπάρχουν λόγοι που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Αγωνιστικοί. (σ.σ. Σε αυτό το σημείο δεν απάντησε σε άμεση ερώτηση αν έχει διαμορφωθεί λανθασμένα το ρόστερ και συνέχισε…) Ήταν λογικό να παίξει ο Βάργκας και ο Καφές που έχουν μία ηλικία και να παίξει επίσης στον άξονα (σ.σ. Λεονάρντο) ένας παίκτης που δεν μαρκάρει; Το δοκιμάσαμε κι αυτό στις προπονήσεις. Επειδή αναβλήθηκε αυτό το παιχνίδι, την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τον χρόνο να διαβάσουμε πολύ το παιχνίδι. Στο πως να μη δεχθούμε αντεπιθέσεις, στο πως να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Και μέχρι την αποβολή τα είχαμε καταφέρει, εξαιτερικά πιστεύω».

Ένα σχόλιο για τον Μανωλά και την αποβολή του;
«Δεν θέλω να εκφράζομαι ούτε θετικά ούτε αρνητικά για παίκτης. Ο προπονητής πρέπει να είναι ο πιο σοβαρός σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Την Τρίτη που γυρίζουμε στις προπονήσεις θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε. Η ομάδα έχει ένταση μέσα της. Ο ρόλος μου είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ακόμα και να έχω κάποια παράπονα πρέπει να βρω τρόπο να το εκφράζω. Αν ήμασταν με 11 το παιχνίδι θα είχε την ίδια εικόνα; Χάθηκε ο ρυθμός μας, επειδή δεν είχαμε παίκτες. Δεν είχαμε ακραίο παίκτη. Ούτε στόπερ είχαμε. Στην προπόνηση όμως δοκίμασα και τον Μάκο στόπερ, γιατί σκέφτομαι τα πάντα, ακόμα κι αν μείνουμε εμείς με 10 παίκτες ή ο αντίπαλος. Οι νέοι παίκτες πρέπει να δοκιμάζονται σε ευνοϊκό άνεμο, όχι σε κόντρα…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε