Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κουμαλό: “Ομάδα με σπουδαία δυναμική ο ΠΑΟΚ”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Μπογκντανί Κουμαλό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του στην Τότεναμ: “Δεν θέλω αλλά και δεν έχω να πω τίποτα άσχημο για την Τότεναμ. Είναι η ομάδα που με έφερε από την Αφρική στην Ευρώπη, μου έδωσε πολλά και με βοήθησε. Αλλά τώρα θέλω παραστάσεις. Θέλω παιχνίδια. Να παίξω και να κάνω βήματα μπροστά. Δεν ξέρω στο μέλλον τι θα γίνει”.

Για το πότε θα είναι έτοιμος: “Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ σταμάτησε τις διακοπές μου και ξεκίνησα προπονήσεις με την πρώην ομάδα μου στη Νότια Αφρική. Όταν ήρθα στην Ολλανδία για να μπω στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ δεν ήμουν στο μηδέν. Τώρα συνεχίζω με την υπόλοιπη ομάδα και σύντομα θα φθάσω στο επίπεδο που θέλω”.

Για το τι ξέρει για τον ΠΑΟΚ: “Είχα καλές πηγές. Πήρα καλές πληροφορίες από τον Μουν και τον Σάλμον. Ήμουν τυχερός που έχουν παίξει στον ΠΑΟΚ και ήταν οι πιο κοντινοί σε εμένα άνθρωποι, μια και με τον Μουν έκανα μαζί προπονήσεις πριν λίγες ημέρες, ενώ με τον Σάλμον ήμασταν κάποτε στο ίδιο δωμάτιο στην ομάδα. Αυτοί μου είπαν για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, αλλά και για το μέρος που θα ερχόμουν”.

Για την επιλογή του να έρθει στον “Δικέφαλο”: “Είδα ότι πρόκειται για μία ομάδα η οποία τερμάτισε 3η στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος. Είδα επίσης ότι είχε πολύ αξιόλογες πορείες στο Europa League τα τελευταία χρόνια. Διαπίστωσα ότι πρόκειται για ομάδα με σπουδαία δυναμική και με μεγάλες δυνατότητες. Κατάλαβα ότι στον ΠΑΟΚ θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με ποιοτικούς παίκτες και να ανέβω επίπεδο”.

Για τον αγώνα Τότεναμ-ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε πολύ και πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Αυτό εμπνέει τον οποιονδήποτε να γίνει μέλος της ομάδας”.

Για τα μηνύματα των οπαδών του ΠΑΟΚ μέσω του Facebook: “Αυτό είναι κάτι το οποίο πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί. Αρχικά μου το είπε ο εκπρόσωπός μου. Είδα με μεγάλη έκπληξη τα σχόλια και είναι τιμή για εμένα όλα αυτά που γράφτηκαν. Πραγματικά νιώθω κολακευμένος”.

Για τους στόχους του: “Όταν είσαι ήδη σε ένα επίπεδο ψάχνεις το κάτι παραπάνω. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε σε μικρούς καθημερινούς στόχους”.

Για τον ανταγωνισμό στο κέντρο της άμυνας: “Τέτοιου είδους ανταγωνισμός είναι μία υγιής διαδικασία που σε οδηγεί σε ένα καλύτερο επίπεδο. Δεν υπάρχει εγγύηση για οποιονδήποτε ότι θα κερδίσει θέση στο βασικό σχήμα”.

Για το φιλικό με την Οτελούλ: “Ήταν το πρώτο παιχνίδι μου μετά από δύο ημέρες προπόνησης. Δεν είμαι απογοητευμένος αφού ήταν η πρώτη συμμετοχή σε μία ομάδα με νέους συμπαίκτες”.

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ: “Προφανώς υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στον ΠΑΟΚ. Σαφώς όμως ξεχωρίζω τον Πάμπλο Γκαρσία για όλη την εμπειρία που έχει και όσα προσφέρει. Μου αρέσει και ο Κατσικάς που παίξαμε μαζί και έχει ωραία χαρακτηριστικά για την θέση”.

Για τα συν και τα πλην του σαν παίκτης: “Ο αμυντικός πρέπει να έχει πνεύμα νικητή. Ένας προπονητής μου είπε και μου έμεινε ότι οι επιθετικοί φέρνουν τις νίκες και οι αμυντικοί τα πρωταθλήματα. Πρέπει να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς. Και στην τεχνική μου και στη νοοτροπία μου”.

Για το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: “Όταν πας σε άλλη χώρα χρειάζεσαι γενική προσαρμογή. Αυτό που ζητάει ο προπονητής δεν είναι ξένο για εμένα. Έχω παίξει κάτι παρόμοιο με τον Πίτσο στη χώρα μου”.

Για τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του: “Στη Νότιο Αφρική κέρδισα τρεις τίτλους στα τρία πρώτα χρόνια με την Σούπερσπορ Γιουνάιτεντ. Τις δύο τελευταίες σεζόν έγινα και ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία της ομάδας. Από εκεί και πέρα το γκολ που πέτυχα στο παγκόσμιο κύπελλο κόντρα στην Γαλλία, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου”.

Διαβάστε όλα τα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε