Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κούπερ: Δεν αποκλείεται να κάνουμε κι άλλη μετεγγραφή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο προπονητής του Άρη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ελεύθερος παίκτης αλλά ακόμη κι να δεν συμβεί αυτό τόνισε ότι το ρόστερ είναι ιδανικό.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό μίλησε και για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας:

“Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι να παίζεις με ένα δυνατό αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει, όμως, αυξημένο κίνητρο και μεγάλη αισιοδοξία. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και-πάνω απ’ όλα- πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε πολύ καλή στιγμή. Ξεκινήσαμε με εκτός έδρας νίκη στην πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος και νωρίτερα είχε προηγηθεί η είσοδός μας στους ομίλους του Europa League. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να βαδίζουμε βήμα-βήμα. Θέλω η ομάδα μου να συγκεντρωθεί ξεχωριστά για κάθε παιχνίδι και να κάνει σταθερά βήματα κάθε φορά, γιατί αν βιάζεσαι, μπορεί να στραβοπατήσεις.

Πρέπει να βρούμε ισορροπία. Η ομάδα ξέρει τί πρέπει να κάνει και υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη με έναν σημαντικό αντίπαλο. Προβλήματα δεν αντιμετωπίσαμε, είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε και όλα αυτά στα πλαίσια της ισορροπίας που θέλω να έχει η ομάδα μου.

Ο Παναθηναϊκός και οι “μεγάλες” ομάδες της Αθήνας δεν ξεκίνησαν νικηφόρα στο Πρωτάθλημα. Αυτό δημιουργεί φιλοδοξία, που φυσικά σχετίζεται και με την ατμόσφαιρα των οπαδών μας γύρω από την ομάδα, αλλά σε λογικά πάντα πλαίσια. Οι φιλοδοξίες μας πρέπει να είναι περισσότερο ευχές. Πρέπει να κοιτάξουμε τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσουμε.”

Σχετικά με τον κόσμο του Άρη και την αισιοδοξία που υπάρχει στις τάξεις του:

“Ο λαός μας είναι χαρούμενος και αυτό είναι πολύ καλό. Θα ήταν άσχημο να συνέβαινε το αντίθετο. Αυτό, όμως, κοστίζει στην ομάδα και γι’ αυτό λέω συνεχώς ότι πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες. Καταλαβαίνω τον κόσμο και την χαρά του. Τους νιώθω συνεχώς, μας λένε πόσο καλά πάμε, μας “χτυπάνε” την πλάτη, αλλά αυτό κοστίζει καμιά φορά στην ομάδα μου και στη συγκέντρωσή της. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά με ποιον παίζουμε και τί έρχεται μετά από αυτό το παιχνίδι. Πέρα από όλη αυτή την ατμόσφαιρα, η ομάδα μου ξέρει ποιο είναι το επόμενο βήμα της.

Βιώνουμε ευχάριστες στιγμές και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Το ποδόσφαιρο, όμως, κρύβει εκπλήξεις κι εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.”

Για το αν ο Άρης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις διοικητικές εξελίξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού: 

“Πρώτα απ’ όλα, με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα, πώς θα παρουσιαστεί και πώς πρέπει να παίξει. Αυτό που σκέφτομαι είναι τί πρέπει εμείς να κάνουμε για να κερδίσουμε μια ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό.
Όσο για τον αντίπαλο, μου αρέσει να σκέφτομαι πάντα ότι διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, γιατί αυτό το σκεπτικό σε κάνει να προετοιμαστείς καλύτερα. Αν, για διάφορους λόγους, δεν είναι σε καλή κατάσταση ο αντίπαλός μας, ίσως αυτό να είναι και καλό. Είναι, όμως, δύσκολο να υπολογίσεις πώς θα έρθει να παίξει, εξαιτίας διοικητικών εξελίξεων ή τραυματισμών. Εσύ πρέπει να κοιτάς την ομάδα σου. Γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστείς καλύτερα και να είσαι απαιτητικός. Στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν, πόσο μάλλον τον Παναθηναϊκό, τον περσινό Πρωταθλητή».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει κάποια ακόμη μεταγραφική κίνηση:

“Θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση από έναν παλιότερο προπονητή. “Είμαστε ιδανικά” , γιατί αυτό είναι το υπάρχον υλικό. Αν στη συνέχεια έρθει κάποιος, θα τον καλωσορίσουμε, αν όχι , καλύτερα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε