Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κούπερ: Εγώ φταίω για την εικόνα της ομάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Αργεντινός προπονητής του Άρη δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα αναφέρθηκε στα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας του και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης:

“Υπάρχει κάποια γενική ανησυχία, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνουμε και στον τρόπο που την κάνουμε. Είμαστε ήρεμοι γιατί παρά τους τραυματισμούς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, η ομάδα έχει κερδίσει σημαντικά και ιδιαίτερα ματς. Όμως όλα είναι στο πρόγραμμα. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ξαναβρεθεί στον δρόμο που θα την φέρει πάλι ψηλά. Όταν χρησιμοποιώ την λέξη ηρεμία, εννοώ ότι εμείς δεν έχουμε χάσει ούτε την φιλοδοξία μας, ούτε το ηθικό μας. Ζήσαμε κάποιες ιδιαίτερα θετικές στιγμές όπως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τότε είχε στηθεί μία γιορτή. Την ίδια εμπιστοσύνη έχω και τώρα στους παίκτες και στην ομάδα που έχει κάποια σκαμπανεβάσματα.

Όταν υπάρχει πρόβλημα στο γκολ δεν φταίνε μόνο οι επιθετικοί. Αν αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε άσχημη κατάσταση επιθετικά, θα ήταν άδικο να κατηγορήσω μόνο τους επιθετικούς και να λέω ότι το πρόβλημα είναι μόνο αυτοί. Θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιοι τρόποι λειτουργίας όμως δεν θα εστιάσω σε παίκτες. Όταν η ομάδα δέχεται γκολ, όλη η ομάδα αμύνεται και όταν η ομάδα βάζει γκολ όλη επιτίθεται. Πρέπει λοιπόν να εστιάσουμε σε κάποιες γραμμές και όχι σε πρόσωπα. Σε ότι αφορά την ατομική απόδοση κάποιων παικτών, γι΄ αυτό υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα. Εγώ όμως εστιάζω σε αλλαγές στις γραμμές και όχι στα πρόσωπα.

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανέναν στον Άρη. Να ξέρετε πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τα εύσημα δεν πρέπει να πηγαίνουν σε ένα πρόσωπο, που ίσως είναι ο προπονητής. Όπως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά αυτός που την πληρώνει πρώτος είναι ο προπονητής. Έτσι γίνεται και για μένα αυτό είναι και το σωστό. Αν λοιπόν κάποια στιγμή καταλάβαινα ότι αμφισβητείται το έργο μου ή μου έλεγαν πως δεν είναι ευχαριστημένοι από την δουλειά μου, θα είχα αποχωρήσει. Επομένως μέχρι την στιγμή που μιλάμε δεν είχα ποτέ κανένα τέτοιου είδους παράπονο.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε