Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρατούμενος μέχρι την Τρίτη ο Πιστόριους – Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο

Κρατούμενος μέχρι την Τρίτη ο Πιστόριους – Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο

Κρατώντας το κεφάλι του ανάμεσα στα χέρια του με εμφανή την απόγνωση, ο Όσκαρ Πιστόριους ξέσπασε σε κλάμματα την ώρα που του απαγγέλονταν κατηγορίες για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στένενκαμπ.

Σε λυγμούς ξέσπασε ο Οσκαρ Πιστόριους όταν άκουσε να του απαγγέλονται κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για τον φόνο της συντρόφου του.

Φορώντας ένα σκούρο κοστούμι, ο 26χρονος Ολυμπιονίκης και Παραολυμπιονίκης, στάθηκε με το κεφάλι σκυμένο μπροστά από τον δικαστη Ντέσμοντ Νέαρ.

Πολύ γρήγορα άρχισε να κλαίει με λυγμούς κρατώντας το πρόσωπό του με τα δυο του χέρια.

“Ηρεμήστε. Ελάτε. Καθήστε”, του είπε ο δικαστής.

Η διαδικασία άρχισε με καθυστέρηση 2 ωρών εξαιτίας των εκοντάδων δημοσιογράφων που βρίσκονται στο δικαστήριο και έφτασαν στη Νότια Αφρική από όλα μήκη και πλάτη της γης για να καλύψουν το γεγονός.

Δίπλα του ήταν ο πατέρας και ο αδερφός του. Τελικά αποφασίσθηκε να παραμείνει υπο κράτηση έως την Τρίτη 19/02 οπότε και θα σηζητηθεί το αίτημα της αποφυλάκισής του με εγγύηση.

Την ίδια ώρα, νεα στοιχεία έρχονται στο φως για το πως έγινε το περιστατικό

Τα νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ‘Οσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τη φίλη του τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου του σπιτιού του στην Πρετόρια.

Η Στέενκαμπ βρέθηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην κατοικία του θρύλου του παραολυμπισμού.

Σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ, ο Πιστόριους πυροβόλησε την Στέενκαμπ τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου. Οι σφαίρες βρήκαν το νεαρό μοντέλο στο κεφάλι, το στήθος, τη λεκάνη και το χέρι.

ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥ - ΦΩΤΟ SKYNEWS

Πάντως, το αρχικό σενάριο που υποστήριζε ότι ο «Blade Runner» όπως είναι το παρατσούκλι του Πιστόριους, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τη Στίνκαμπ γιατί νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης, ενώ εκείνη είχε μπει στο σπίτι για να του κάνει έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου, φαίνεται να έχει κενά.

Γείτονες δήλωσαν ότι τη στιγμή των πυροβολισμών, από το σπίτι του Πιστόριους ακούγονταν φωνές. Η 30χρονη Ρίβα πυροβολήθηκε τέσσερις φορές, δυο στο κεφάλι και δυο στο χέρι. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Ο Πιστόριους πέρασε το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα και νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Οι δικηγόροι του θα προσπαθήσουν να τον αποφυλακίσουν με εγγύηση. Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο. Από την Πέμπτη υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι δικαστές θα αρνηθούν να ορίσουν εγγύηση.

Ο Πιστόριους επρόκειτο να μιλήσει σε σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα για τη βία κατά των γυναικών.

Το αμαρτωλό παρελθόν

Από τη στιγμή του αιματηρού περιστατικού, η ζωή του Όσκαρ Πιστόριους άρχισε να γίνεται φύλλο και φτερό. Και οι λεπτομέρειες που βγήκαν, προκαλούν, αν μη τι άλλο, αίσθηση.

Πολλοί γείτονες μίλησαν για ενδοοικογενειακή βια, περιπλέκοντας την κατάσταση. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το 2009 είχε περάσει τη νύχτα του σε αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελία γυναίκας πως της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Του ασκήθηκαν κατηγορίες, αλλά τον άφησαν ελεύθερο με μια προειδοποίηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πιστόριους επιτέθηκε στη γυναίκα αφού πρώτα εκείνη χτύπησε και κλώτσησε την πόρτα του, όταν της ζήτησε να φύγει.

«Της είπε “αυτό είναι το σπίτι μου και αυτοί δικοί μου φίλοι κι εσύ πρέπει να φύγεις”. Η γυναίκα κλώστησε τη πόρτα και εκείνος με μια ξύλινη δοκό την τραυμάτισε στο πόδι» ανέφερε η αξιωματικός. Τότε, ο Πιστόριους παραδέχτηκε πως είχε πιει αρκετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι εκτέλεσε την σύντροφό του ο Πιστόριους!

Ο Πιστόριους στο δικαστήριο – Σκέφτονται να μην τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση

Την Παρασκευή στον Εισαγγελέα ο Όσκαρ Πιστόριους – Κατηγορείται για τη δολοφονία της κοπέλας του – Δείτε ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορούμενος για την δολοφονία της κοπέλας του ο Πιστόριους – Καυγάδιζαν συχνά, σύμφωνα με την Αστυνομία – Φήμες για αλκοόλ στο αίμα του

Πιστόριους: Πυροβολώ κάποια βράδια που δεν μπορώ να κοιμηθώ!

Ανείπωτη τραγωδία! – Ο Πιστόριους σκότωσε την κοπέλα του που πήγε να του κάνει έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου

Αυτή ήταν η κοπέλα του Πιστόριους (pics)

Ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του γιατί νόμισε ότι είναι κλέφτης!

Αυτός είναι ο Όσκαρ Πιστόριους (VIDEOS)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε