Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρίσιμη μέρα για τη Λίβερπουλ

Oι φίλαθλοι της Λίβερπουλ δεν θέλουν να περάσει και πάλι η ομάδα τους σε χέρια Αμερικανών, ΦΩΤΟ REUTERS

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωϊ, η υπόθεση της Λίβερπουλ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Κρίνεται το αύριο του ιστορικού συλλόγου, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Νέα πρόταση από επιχειρηματία της Σιγκαπούρης.

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες, Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ, υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί ο σύλλογος να περάσει σε άλλα χέρια, χωρίς τη συγκατάθεση τους. Σε περίπτωση που η ακροαματική διαδικασία τους δικαιώσει τότε η Royal Bank of Scotland, θα καταγγείλει την μη αποληρωμή του δανείου που τους έχει χορηγήσει και θα οδηγήσει τη Λίβεπουλ σε καθεστώς διαχείρισης.

Αν η απόφαση είναι διαφορετική, τότε οι “Ρεντς” θα αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, Τζον Χένρι, ιδιοκτήτης των Red Sox της Βοστόνης, έχει ήδη καταθέσει πρόταση 300 εκ. λιρών, για να αποπληρώσει τα χρέη της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ και να έχει τον έλεγχο της, αλλά η ιδέα ενός ακόμα Αμερικανού δεν βρίσκει σύμφωνους τους οπαδούς της ομάδας.

Ο Τζον Χένρι, θέλει να βγάλει τη Λίβερπουλ από το αδιέξοδο.

Ωστόσο, τα σχέδια του Χένρι, μπορεί να χαλάσει ένας επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη που μπήκε “σφήνα”, καταθέτοντας ισόποση και ενδεχομένως μεγαλύτερη προσφορά, με το BBC να μεταδίδει ότι ξεπερνά τα 320εκ. λίρες.

Πρόκειται για τον Πήτερ Λιμ, ο οποίος από χρηματιστής εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές της Ασίας, με συνπέπεια τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται μονίμως σε περίοπτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes.
Η περιουσία του Πίτερ Λιμ υπολογίζεται σε 1,6 δις δολάρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε