Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρίσιτς: Γιατί πήγα μόνο εγώ στο κρατητήριο;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Σέρβος σέντερ, πρωταγωνιστής των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, δήλωσε για ακόμα μία φορά μετανιωμένος για την “καρεκλιά” στον Μπουρούση και τόνισε πως θα έπρεπε να πάει μαζί του στο κρατητήριο και ο Σχορτσιανίτης.

Ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “People” και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ, στην “φιλική” αναμέτρηση με την Εθνική Ελλάδος.
 
Ο Νέναντ Κρίσιτς υπογράμμισε πως δεν καταλαβαίνει γιατί είναι ο μόνος από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια που πέρασε το βράδυ στην αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε “μεγάλη βλακεία” τον ισχυρισμό πως έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Γιάννη Μπουρούση.

Αναλυτικά:
 
“Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ήμουν ο μόνος που έτυχε αυτής της αντιμετώπισης από όλους του “μποξέρ” του ΟΑΚΑ. Μόνο εγώ πέρασα όλο το βράδυ στην Αστυνομία και περίμενα μέχρι το πρωί για να ανοίξουν τα δικαστήρια και να μείνω ελεύθερος. Σίγουρα δεν ψάχνω για δικαιολογίες αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο Τεόντοσιτς ο οποίος κλήθηκε αμέσως να καταθέσει αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, γιατί μένει στην Αθήνα. Δεν ξέρω όμως γιατί δεν ήρθε μαζί μου ο Σχορτσιανίτης… Αν δεν είχα την βοήθεια της Υπουργού των Σπορ της Σερβίας και του πρέσβη μας στην Αθήνα, δεν θα έφευγα τόσο εύκολα.
 
Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα δευτερόλεπτο. Τα φώτα ήταν διαρκώς ανοιχτά και οι αστυνομικοί σε εγρήγορση καθώς περίμεναν τον εισαγγελέα. Είχα διαρκώς παρέα. Ακόμα και όταν πήγα τουαλέτα. Η αστυνομία, πάντως, δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.
 
Όταν, λοιπόν, με πήγαν στον εισαγγελέα και με άφησαν ελεύθερο όπου και αν πήγαινα υπήρχαν κάμερες. Οι τηλεοράσεις έδειχναν συνεχώς τα επεισόδια. Διάβασα σε μία εφημερίδα πως έθεσα σε κίνδυνο τη ζωή του Γιάννη Μπουρούση. Αυτό είναι μεγάλη βλακεία! Ζητώ συγγνώμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν έθεσα σε κίνδυνο την ζωή του.
 
Προσπάθησα να του ζητήσω συγγνώμη στο ξενοδοχείο. Τον πλησίασα, του έδωσα το χέρι αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Δεν άξιζε αυτό που συνέβη. Μπήκε στη μέση για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Θα επαναλάβω πως δεν ήθελα χτυπήσω κανέναν. Αντέδρασα κάτω από τεράστια πίεση και δεν είχα καθαρό μυαλό. Είπα και στον εισαγγελέα πως ο Μπουρούσης δεν είχε καμία συμμετοχή. Προσπάθησε να μας ηρεμήσει και του ζητώ για ακόμα μία φορά συγγνώμη.
 
Το ξέρω πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό που έκανα αλλά το να συγχωρείς είναι μέσα στη ζωή. Ο Μπουρούσης είναι καλό παιδί αφού δεν έκανε ούτε μήνυση και ελπίζω μία μέρα να με συγχωρέσει. Δεν θα κρυφτώ από τις συνέπειες της πράξης μου και περιμένω να μάθω πόσο θα τιμωρηθώ. Όλα αυτά τα έχω πει και στην ελληνική δικαιοσύνη και στην FIBA”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε