Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: “Καρδιοχτύπησε” με Ξάνθη αλλά πέρασε ο ΠΑΟΚ! Έξαλλος Ίβιτς

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ έγινε η τρίτη ομάδα, μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που εξασφάλισει την παρουσία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ηττήθηκε εντός έδρας από την Ξάνθη με 1-0, αλλά σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού στην έδρα της ακριτικής ομάδας, πανηγύρισε την πρόκριση στους “4” της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς “κάθισαν” πάνω στο 2-1 του πρώτου αγώνα, είχαν το μυαλό τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και λίγο έλειψε να την… πατήσουν και να μείνουν εκτός Κυπέλλου. Η μαχητική Ξάνθη “πάγωσε” την Τούμπα με απευθείας φάουλ του Γιουνές, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση στα ημιτελικά. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Σολτάνι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Βλάνταν Ίβιτς όρμησε… στον διαιτητή, προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί για ορισμένες αποφάσεις του. “Έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί με την διαιτησία, αυτά που γίνονται δεν είναι φυσιολογικά”, δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας:

Κακό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και να αδυνατούν να δημιουργήσουν αρκετές κι αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά χαλαροί, με την Ξάνθη να προσπαθεί να φανεί απειλητική, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Στο 40′ ο Πέλκας σημάδεψε το δοκάρι με ανάποδο ψαλίδι, ενώ στο 43′ η Ξάνθη απάντησε στην ευκαιρία του ΠΑΟΚ,  με τον Καρασαλίδη να στέλνει την μπάλα άουτ με κοντινή κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχει τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ.  Ο Γιουνές εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Γλύκου και με απευθείας εκτέλεση φάουλ “πάγωσε” την Τούμπα, κάνοντας το 0-1 στο 64′.

Οι γηπεδούχοι,  παρά τον έντονο εκνευρισμό τους στο παιχνίδι, κατάφεραν να υπερασπιστούν το 1-2  του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (69’ Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Μυστακίδης, Πέλκας (62’ Μπίσεσβαρ), Κουλούρης (85’ Πρίγιοβιτς)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71΄ Ντε Λούκας), Λάζιτς (61’ Τριάδης), Πιτσέλι (61’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε