Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ δεν “κόλλησε” στο… βούρκο του Αγρινίου

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πλώρη για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας έβαλε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ξεπεράσουν το μεγάλο εμπόδιο του κακού αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Παναιτωλικού και να νικήσουν μέσα στο βροχερό Αγρίνιο με 2-0, αποτέλεσμα που κάνει τον επαναληπτικό της Τούμπας σε… τυπική διαδικασία.

Να αναφέρουμε πως μέχρι τελευταία στιγμή και αυτή η αναμέτρηση για τη διοργάνωση ήταν αμφίβολη να πραγματοποιηθεί, αφού η έντονη βροχή που έπεσε στην περιοχή του Αγρινίου έκανε βαρύ τον αγωνιστικό χώρο.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, από την πολύ βροχή, ο ΠΑΟΚ κυνήγησε το γρήγορο γκολ. Οι συρτές πάσες ήταν “παγίδα”, αφού η μπάλα… κόλλαγε και στη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού οι Θεσσαλονικείς έχασαν τεράστια ευκαιρία. Το γύρισμα του Μάκου προς τον τερματοφύλακα του δεν ήταν καλό, ο Κουλούρης επωφελήθηκε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, που τον έκοψε σωτήρια.

Στο 9′ ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να “αγγίξει” το γκολ. Από εκτέλεση φάουλ από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μύγα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ που έπιασε με τη μία βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ‘στροφές’ και στο 15′ είχαν νέα καλή στιγμή, με τον Μαρκόφσκι να σουτάρει άουτ μέσα απ’ την περιοχή.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να βρουν ρυθμό σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, αλλά οι παίκτες δεν τα κατάφεραν, αφού ήταν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους. Η ποιότητα του παιχνιδιού ήταν κακή…

Το παιχνίδι είχε λίγο καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, με τις ομάδες να έχουν διάθεση και να δίνουν το… κάτι παραπάνω για να φτάσουν στο γκολ. Ο αγωνιστικός χώρος όμως ήταν μεγάλο πρόβλημα.

Στο 77′ όμως η άμυνα του Παναιτωλικού “κοιμήθηκε” και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο 0-1. Ο Λέοβατς έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, η οι Αγρινιώτες και ο Κίτσιου με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η νίκη για τους Θεσσαλονικείς και η διαφαινόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου “κλείδωσε” στο 84′, με τον Αθανασιάδη να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι και να κάνει το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (87? Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (71? Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο (76? Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιός, Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (89? Κάνιας), Πέλκας (64? Κάτσε), Μυστακίδης, Κουλούρης (46? Αθανασιάδης).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε