Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Πλατανιάς – ΑΕΚ: Ανοιχτοί… λογαριασμοί για το ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Είχαν τις φάσεις τους, αλλά οι τερματοφύλακες ήταν σε καλή ημέρα. Πλατανιάς και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στα Χανιά κι έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ. Πλατανιάς και ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να… βρουν δίχτυα, η αναμέτρηση των Χανίων έμεινε στο 0-0 κι έτσι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας, θα προκύψει στον επαναληπτικό. Η Ένωση έδειξε πως πήγε στην Κρήτη για να μην δεχθεί γκολ, κόντρα στην φορμαρισμένη ομάδα του Παράσχου, διαφοροποίησε πολύ το παιχνίδι της και κράτησε το “μηδέν”.

Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη παρουσία στα “Περιβόλια” αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού. Στη “λευκή” ισοπαλία.. βοήθησαν και οι δυο τερματοφύλακες, που όποτε χρειάστηκε, “κατέβασαν ρολά”.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με μια.. έκπληξη, αφού -σε σύστημα 3-5-2 χρησιμοποίησε τον Γιόχανσον σε ρόλο λίμπερο, ανεβάζοντας τον Ντίντακ στα αμυντικά χαφ, μαζί με τον Σιμόες! Έτσι, προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα του μεσοαμυντικά.

Το παιχνίδι είχε από τα πρώτα του λεπτά πολύ καλό ρυθμό, με την ΑΕΚ να είναι πολύ καλή στην… κόντρα επίθεση και να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 7′, με το σουτ του Γκάλο να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοκκαλά. Ο Πλατανιάς ήταν πάντως η ομάδα που έδειξε να… πατά καλύτερα και να πιέζει, έχοντας όμως μόνο ένα σουτ με τον Μανούσο (9′), το οποίο κόντραρε στον Γιόχανσον και πέρασε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, στιγμές έντασης, αλλά και λάθη στο χώρο του κέντρου. Οι Χανιώτες πάντως είχαν φανερά το… πάνω χέρι, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν τους “κιτρινόμαυρους” να υποπέσουν σε λάθη και να φτάσουν στην εστία του Ανέστη. Όλα αυτά, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην δούμε άλλη ευκαιρία στο ημίχρονο, μετά από τις δυο των πρώτων λεπτών… Άξιο αναφοράς, πως ο Αραούχο διακρίθηκε για τις πολλές μάχες που έδωσε μακρυά απ’ την περιοχή των Κρητικών.

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως το πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ είχε καλή στιγμή με το σουτ του Μάνταλου (49′), το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Κοκκαλάς, για να έρθει ο Πλατανιάς και να χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στο 55′. Μετά από γύρισμα του Μανούσου από αριστερά το οποίο κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Γιορέντε, αλλά το σουτ που έκανε εξ επαφής αποκρούστηκε με υπερένταση σε κόρνερ από τον Ανέστη! 

Η Ένωση συνέχισε να δίνει.. προτεραιότητα στην άμυνα της, αλλά είχε πιο επιθετική διάθεση, με τον Μάνταλο να κρατά καλύτερα την μπάλα. Η αλλαγή του Χιμένεθ, με το πέρασμα του Πέκχαρτ στη θέση του Μπακασέτα έγινε για μεταφερθεί περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας στα αντίπαλα καρέ. Από τον Παράσχο ήρθε η απάντηση με την είσοδο του… “κιτρινόμαυρου” Γιακουμάκη, που αντικατέστησε τον Μανούσο.

Οι φάσεις συνεχίστηκαν και στο 72′ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να αγγίξει το γκολ. Ο Αραούχο έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, παρά την πίεση του Πριντέτα έπιασε το πολύ δύσκολο πλασέ -από πλάγια θέση- το οποίο αποκρούστηκε με το πόδι από τον Κοκκαλά! Στο επόμενο λεπτό ο Ανέστης είχε καλή τοποθέτηση και δεν αιφνιδιάστηκε από το σουτ του Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί είχαν και πάλι καθαρή υπεροχή στα τελευταία λεπτά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξουν το τελικό 0-0.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε