Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδος 2017: Γης μαδιάμ το Πανθεσσαλικό από τους χούλιγκανς! “Έχουν” 5 οπαδούς για τα μαχαιρώματα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Παρά την αναποτελεσματική εικόνα που έδειξε, η αστυνομία προχώρησε τελικά σε συλλήψεις από τα επεισόδια που έγιναν πριν τον τελικό κυπέλλου του Πανθεσσαλικού
– Τέσσερις οπαδοί συνελήφθησαν στο Στάδιο του Βόλου και πέντε ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια στον τελικό
– 22 προσαγωγές οπαδών –  Τέσσερα άτομα χρειάστηκε να υποβληθούν σε επεμβάσεις, ενώ ένας ήταν σοβαρά τραυματισμένος
– Εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό, μια ημέρα μετά το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που βρήκε νικητές και τροπαιούχους τους Θεσσαλονικείς

Η ποδοσφαιρική… γιορτή αμαυρώθηκε από κρούσματα βίας και ο τελικός κυπέλλου του Πανθεσσαλικού στιγματίστηκε από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Μαχαίρια, ρόπαλα, πέτρες, λοστοί ήταν τα… γνωστά πολεμοφόδια των κάφρων, που προκάλεσαν την μισάωρη μετακίνηση του παιχνιδιού. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, η αστυνομία είχε ελλιπέστατη παρουσία, επιτρέποντας στους κάφρους να… αλωνίσουν.

Αυτό φαίνεται τόσο από τα σοκαριστικά περιστατικά που είδανε τα μάτια μας, όσο και από την δράση της. Η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ ακόμη πέντε άτομα (στην πλειοψηφία τους οπαδοί του ΠΑΟΚ) έχουν ταυτοποιηθεί κι αναζητούνται. Παράλληλα οι Αρχές προχώρησαν και σε 22 προσαγωγές.

Όσον αφορά το… ιατρικό ανακοινωθέν του τελικού, που από τύχη δεν βάφτηκε στο αίμα -μετά και τις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει, με οπαδούς να κρατάνε μαχαίρι- εκτός των οπαδών που τραυματίστηκαν ελαφρά (πάνω από 100), στο νοσοκομείο του Βόλου διεκομίσθησαν 15 άτομα, μέσα σε αυτούς και 3 αστυνομικοί. Από αυτά τα άτομα, τα τέσσερα χρειάστηκε να υποβληθούν σε επεμβάσεις, ενώ ένας ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις από αυτούς βρίσκονται στη χειρουργική, με κρανιογκεφαλικές κακώσεις (η πορεία τους είναι σταθερή). Ο τέταρτος βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ όπου ήταν διασωληνωμένος, αλλά το πρωί της Κυριακής βγήκε από τον αναπνευστήρα και η κατάσταση της υγείας του έχει παρουσιάσει βελτίωση.

Το διέλυσαν! Έτσι έγινε το Πανθεσσαλικό μετά την “επιδρομή” των χούλιγκανς

Οι άνθρωποι του Πανθεσσαλικού, της ΕΠΟ και του Βόλου έκαναν… αγώνα την τελευταία εβδομάδα για να φέρουν σε ένα αξιοπρεπές σημείο το Στάδιο και να φιλοξενήσουν τελικό.

Με τα χίλια ζόρια -και με φανερές ελλείψεις- τα κατάφεραν κι έτσι στήθηκε ένα.. ωραίο σκηνικό για τους χούλιγκανς, που μετέτρεψαν τον τελικό σε πεδίο μάχης.

Μάχες “σώμα με σώμα”, μαχαιρώματα (!) πετροπόλεμος, πέταγμα καρεκλών, μολότοφ, ευρεία χρήση δακρυγόνων, φωτοβολίδες κρότου – λάμψης, κάψιμο χημικής τουαλέτας και πολλά άλλα.

Το σκηνικό της ντροπής έχει πολλές σοκαριστικές εικόνες, κυρίως στην αερογέφυρα που ενώνει εξέδρες του σταδίου.

Το αποτέλεσμα του, ούτε μια προσαγωγή, πάνω από 100 τραυματίες και την επιστράτευση ασθενοφόρων για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το φως του ηλίου πάντα δείχνει τις.. ανοησίες της προηγούμενης βραδιάς. Αυτό έγινε και την Κυριακή, με τις εικόνες που βγαίνουν από το Πανθεσσαλικό να είναι συγκλονιστικές…

ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε