Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός – “Ζούγκλα” αιωνίων το Ελληνικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Οι κάφροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αμαύρωσαν τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ και χάλασαν ένα εξαιρετικό ματς, στο οποίο οι “πράσινοι” αναδείχθηκαν νικητές επικρατώντας με 81-78 των “ερυθρόλευκων”
– Κορυφαίος ο Ούκιτς. Μοιραίος ο Σπανούλης
– Ένσταση και αποχή από την απονομή ο Ολυμπιακός
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια και την διακοπή
– Φωτοβολίδα χτύπησε στο κεφάλι τον Χάινς
– Δ. Γιαννακόπουλος
: “Να τιμωρηθεί ο σύλλογος της βρωμιάς”
– Αγγελόπουλοι: “Νίκησε η αλητεία, ο Γιαννακόπουλος απειλούσε τους διαιτητές”

Το LIVE του αγώνα

Τι να πρωτοπεί κανείς για την αλητεία που είδαν όσοι παρακολούθησαν τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Είναι απορίας άξιο τι είδους ελέγχους έκανε η αστυνομία και πέρασαν τόσες φωτοβολίδες και πιστόλια μέσα στο γήπεδο του Ελληνικό. Μία από αυτές πέτυχαν τον Κάιλ Χάινς στο κεφάλι την ώρα που έκανε προθέρμανση. Μάλλον επειδή δεν άνοιξε το κεφάλι του Χάινς ή επειδή δεν τον πέτυχε η φωτοβολίδα στο μάτι κάποιοι αποφάσισαν το παιχνίδι να αρχίσει κανονικά.

Είναι απορίας άξιο σε τι ανθρώπους δίνουν εισιτήρια δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. 7 λεπτά πριν το ημίχρονο οπαδοί του Ολυμπιακού κινήθηκαν απειλητικά προς τα επίσημα, ενώ από την κερκίδα του Παναθηναϊκού έφυγε μία πέτρα που χτύπησε τον Μπράμος. Ακολούθησαν συμπλοκές ακόμα και μέσα στο παρκέ με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Οι διαιτητές αποφάσισαν να εκκενωθεί το γήπεδο. Αποχώρησαν οι 900 χούλιγκανς της κάθε ομάδας και αυτοί που είχαν προσκλήσεις. Έμειναν όσοι είχαν διαπιστεύσεις από την ΕΟΚ.

Είναι απορίας άξιο που δίνει διαπιστεύσεις η ΕΟΚ. Στο υπόλοιπο ματς (λόγω του ότι δεν είχε περιγραφή ο αγώνας) ακούγαμε να βρίζουν μανάδες, πατεράδες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάθε άρρωστο μυαλό.

Μέσα στο γενικότερο χάος του Ελληνικού παίχθηκε και μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός τούτη τη φορά αποδείχθηκε πολύ πιο διαβασμένος αλλά και αποφασισμένος να επιβάλλει το νόμο του. Η διάθεση των παικτών του αποτυπώθηκε στα επτά επιθετικά ριμπάουντ του πρώτου δεκαλέπτου αλλά και στην επιθυμία να παίξουν γρήγορα.

Κόντρα σ’ έναν μάλλον χαλαρό Ολυμπιακό, η ομάδα του Πεδουλάκη προηγήθηκε με 3-10, 5-17 και 9-22 βάζοντας όλα τα ελεύθερα σουτ και παίζοντας καταπληκτική άμυνα κυρίως πάνω στον Βασίλη Σπανούλη που είχε πολλές λάθος επιλογές.

Ο Ολυμπιακός προς στιγμή επέστρεψε (17-23) σε μία έκρηξη ατομικής πρωτοβουλίας αλλά μετά τη (μεγάλη) διακοπή, ο Παναθηναϊκός βρήκε το χαμένο καλό ρυθμό του. Η χρησιμοποίηση του Καπόνο άνοιξε και πάλι την άμυνα του Ολυμπιακού ενώ ο Διαμαντίδης έφθειρε συνεχώς τα αντίπαλα γκαρντ για να φτάσει το σκορ στο 20-37. Το ότι οι “ερυθρόλευκοι” συμμάζεψαν και πάλι τη διαφορά το οφείλουν στον Σπανούλη ο οποίος αποφάσισε να ενεργοποιηθεί στην επίθεση και να τελειώνει φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημάδια κόπωσης  και ο πιο φρέσκος Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Αρχικά ο Σπανούλης, που ήταν σαφώς πιο επιθετικός έδωσε το σάλπισμα της αντεπίθεσης (41-45) ενώ μετά την τεχνική ποινή στο Περπέρογλου που εκτόξευσε τη διαφορά και πάλι στους 13 (43-56) ήταν ο Λο και ο Χάινς που ηγήθηκαν.

Από εκεί και πέρα έπαιξαν ρόλο κάποιες μικρές κρίσιμες λεπτομέρειες όπως τα πολύ μεγάλα σουτ που έβαλε ο Ούκιτς  αλλά και ουσιαστική προσφορά του Καπόνο που έπαιξε λίγο αλλά ήταν πολύτιμος. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά με το τρίποντο του Σλούκα (72-71) αλλά με το γκολ-φάουλ του Ούκιτς δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο Λάσμε έβαλε στο τέλος 3/4 βολές για το (76-80 και το 78-81) και ο Παναθηναϊκός στο τέλος επέλεξε να παίξει άμυνα παρά να κάνει φάουλ. Ο Σπανούλης πήρε την ευθύνη για το σουτ της ισοφάρισης, αστόχησε και το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού.



Τα δεκάλεπτα:
15-23, 30-41, 53-62, 78-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17(4), Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Πρίντεζης 6(1), Γκετσεβίτσιους.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντιδης 19(1), Γκιστ 11, Μπανκς.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια των διαιτητών – “Κάνετε τα χατίρια αυτών που σας πετάνε πέτρες”!


Μπαρτζώκας: Ο Γιαννακόπουλος απειλούσε σε όλο το ματς!

Το πράσινο πάρτι στα αποδυτήρια (VIDEO)

Αγγελόπουλοι:Σήμερα νίκησε η αλητεία, ο Γιαννακόπουλος απειλούσε τους διαιτητές!

Ένσταση και αποχή από την απονομή ο Ολυμπιακός!

Το χρονικό των επεισοδίων στο κλειστό του Ελληνικού (VIDEO)

“Πόλεμος” στο Ελληνικό! – Διακόπηκε ο τελικός

Δ. Γιαννακόπουλος: Να τιμωρηθεί ο σύλλογος της βρωμιάς…

Τελικός μπάσκετ: «Βοηθήστε μας, οι άλλοι ήταν Σέρβοι, εσείς Έλληνες»

Η στιγμή που φωτοβολίδα χτυπάει τον Χάινς! (VIDEO)

Οι διαιτητές του τελικού – Εξαιρέθηκε ο Πηλοΐδης!

Διαμαντίδης: Έρχονται για…να πετάξουν πέτρες – Σπανούλης:Δεν θα αλλάξουν ποτέ

Μπράμος: Αυτή τη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι


Παπανικολάου: Να σταματήσουμε τη δημιουργία του Διαμαντίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε