Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Μπορεί οι Γερμανοί να μας φοβούνται

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Γιώργος Σαμαράς και Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησαν για τον προημιτελικό του Euro κόντρα στην Γερμανία.

Γερμανικά δημοσιεύματα:Οι Έλληνες θέλουν να μας δουν να υποφέρουμε

Ο επιθετικός της Σέλτικ δεν θέλησε να μπλέξει το ματς με την πολιτική ενώ ο αμυντικός της Σάλκε τόνισε με νόημα ότι οι Γερμανοί μπορεί και να μας φοβούνται σαν λαός.

Γιώργος Σαμαράς: “Δεν μπορούμε να μπλέξουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Είναι κακό να γίνεται αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και θα παίξουμε για να το απολαύσουμε γιατί μας αρέσει. Θα μπούμε να το ευχαριστηθούμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ. 

Είμαστε 23 παίκτες, μία ομάδα ολόκληρη. Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για 11 εκατομμύρια ανθρώπους που περιμένουν από μας κάτι καλό για να χαρούν και να βγουν στους δρόμους. Το καταφέραμε αυτό στο παιχνίδι με τη Ρωσία και δώσαμε χαρά σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Παρασκευή. 

Σε αυτό το σημείο δεν διαλέγουμε αντιπάλους. Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Ο ρεαλιστικός μας στόχος έχει επιτευχθεί και δεν έχει σημασία τι θα γίνει μετά. Θέλουμε να το απολαύσουμε. Αν περάσουμε, θα είναι όνειρο, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τωρινή ομάδα με εκείνη του 2004 και ό,τι πέτυχε.”

Κυριάκος Παπαδόπουλος: “Ο βασικός μας στόχος ήταν να φτάσουμε στα προημιτελικά. Πλέον δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Ό,τι κι αν πετύχουμε παραπάνω από εδώ και πέρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση. 

Πιστεύω πως μας υπολογίζουν σαν δύναμη και ίσως στην άκρη του μυαλού τους μας φοβούνται. Μπορεί και σαν λαός να μας φοβούνται. 

Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, γιατί αγωνίζομαι στο γερμανικό πρωτάθλημα και θα αντιμετωπίσω παίκτες που γνωρίζω από την παρουσία μου στη Σάλκε και την Bundesliga. Αυτό δεν λέει κάτι όμως. Αντιμετωπίζω τη Γερμανία όπως τις άλλες ομάδες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε