Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

LIVE: Αλαφούζος και Πρίγκιπας!

LIVE: Αλαφούζος και Πρίγκιπας!

Ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου -αυτή τη στιγμή- προκειμένου να αναλύσει την πρόταση του για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ την ίδια ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος έχει προγραμματίσει ραδιοφωνική συνέντευξη.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου του Πρίγκιπα Φεϊζάλ και την ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στον Sentra fm.

13:58 Αλαφούζος (για το αν ο Παναθηναϊκός θα πιέσει για το γήπεδο): “Εμείς δεν πιέζουμε. Αυτή τη στιγμή με τον Δήμο συζητάμε για το πόσα χρήματα το χρόνο θα μας ζητήσει είτε για αποπληρωμή, είτε για ενοίκιο. Ο Δήμος θα πάρει πίσω ένα «φιλέτο» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για εμάς είναι ένα έτοιμο γήπεδο που θα μας δίνε έσοδα. Στο ΟΑΚΑ μπαίνουμε μέσα, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα για εμάς”.

13:57 Φεϊζάλ (για το αν υπάρχει η φωτοτυπία της επιταγής): “Η επιταγή έχει εκδοθεί, έχει σταλεί σε όλους τους μετόχους και περιμένουμε να απαντήσουν στην πρότασή μας. Ας αποδεχτούν την πρόταση και τα χρήματα θα είναι στην Ελλάδα την επόμενη ημέρα σε όποια τράπεζα θελήσουν”.

13:57 Αλαφούζο (για τον Βοτανικό): “Είναι οικονομικό το θέμα. Γνωρίζω πως υπάρχουν προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοια πλάνα ανάπλασης. Ένα τέτοιο είναι το πρόγραμμα Τζέσικα. Τα χρήματα, τα πολλά λεφτά, διευκολύνουν τη δυνατότητα μιας ομάδας να αποκτήσει ποδοσφαιριστές ή γήπεδο. Αυτό δε σημαίνει πως με έξυπνη διαχείριση δεν μπορείς να πετύχεις τα ίδια πράγματα. Τώρα μιλάμε για ένα γήπεδο 35.000 θέσεων. Είχα πει πως θα εξετάζαμε την περίπτωση να χτίζαμε το πρώτο στάδιο με 25.000 ευρώ και μετά να γίνει επέκταση. Τεχνικά το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο εν τέλει. Μια καλή τιμή είναι 1500 ευρώ η θέση. Συνολικά φτάνουμε στα 45 εκατ. ευρώ, γι αυτό σας λέω πως είναι θέμα του Δήμου και της χρηματοδότησης. Εμείς γήπεδο έχουμε, τη Λεωφόρο. Δίνουμε γήπεδο, θέλουμε γήπεδο. Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα. Μακάρι να προχωρούσε γρήγορα. Ο Δήμος και η επιχείρηση του κ. Βωβού, που έχει προβλήματα, είναι αυτοί που πρέπει να τρέξουν το θέμα”.

13:56 Φεϊζάλ (γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα να βάλει τα χρήματα στην Ελλάδα): “Με μια εντολή σε λιγότερη από μια μέρα μεταφέρονται τα χρήματα. Ποιος ο λόγος να φέρω τα χρήματα αν δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή μου; Τα χρήματα έχουν κλειδωθεί για λογαριασμό του ΠΑΟ”

13:55 Φεϊζάλ (για το γεγονός πως δεν βάζει τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα): “Δεν έχω πρόβλημα να έρθουν τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα. Ας δεχτούν την πρότασή μου και την επόμενη μέρα θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα. Η τράπεζα που υπάρχουν τα χρήματα είναι πολύ σοβαρή”.

13:55 Φεϊζάλ (για τη δήλωση του Αλαφούζου): “Όποιος δεν έχει οικειότητα με τους πρίγκιπες, είμαι εδώ για να αποκτήσει οικειότητα”.

13:54 Τσάκας (για τη δήλωση του Αλαφούζου): “Όσοι έχουν αλλεργία στους πρίγκιπες να πάνε σε γιατρό. Εμείς είμαστε εδώ για να καταθέσουμε την πρότασή μας”.

13:53 Φεϊζάλ (Για όσους αμφισβητούν την ύπαρξη και τη λύση του πρίγκιπα): “Η λύση είναι στην ύπαρξή μου. Μπροστά σας βρίσκομαι και είμαι διαθέσιμος για ό,τι χρειαστεί”.

Ο Πρίγκιπας Φεϊζαλ ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του και τώρα θα δεχτεί ερωτήσεις.

13:51 Φεϊζάλ: “Το ύψους αυτής επένδυσης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα διαθέσουμε το ποσό άνω των 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Την περίοδο του Ιανουάριο. Πιστεύουμε ότι καταθέτουμε μία πρόταση που είναι ανάλογη της ιστορία του ΠΑΟ και περιμένουμε την ανταπόκριση των μετόχων. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι εδώ μόνο για αυτό τον σκοπό και δεν έχω κάτι άλλο. Ζητώ την σύμπραξη όλων αυτών που είναι Παναθηναϊκοί για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα. Σας ευχαριστώ και τώρα θα δεχθούμε τις ερωτήσεις μας”.

13:49 Αλαφούζος (για το αν πωλούνται Καρνέζης και Μαυρίας): “Δεν έχουμε καμία πρόταση για τους παίκτες μας. Ομάδα είμαστε, έχουμε πολλούς παίκτες και κάποιοι μπορεί να πουληθούν. Το ότι ο Ορέστης Καρνέζης θα ήθελε να παίξει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, είναι μια πραγματικότητα και ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση να βοηθήσει τους μεγάλους παίκτες του να τα καταφέρουν. Βιώνουν κάθε Κυριακή την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος, με τις διαιτησίες και όλα αυτά, στο πετσί του. Ο Χάρης Μαυρίας είναι ένα νέο παιδί και νομίζω πως είναι το επόμενο αστέρι μας”.

13:48 Αλαφούζος (για τον Καραγκούνη): “Υπάρχει σαφής πρόταση, όσο είμαι εγώ στον Παναθηναϊκό, να έρθει να κλείσει την καριέρα του εδώ. Αν ο Γιώργος αποφασίσει ότι θέλει να κλείσει εδώ την καριέρα του, είναι πάντα ευπρόσδεκτος”.

13:47 Αλαφούζος (για το αν ο Λέτο βαραίνει τον Παναθηναϊκό με το συμβόλαιό του): “Ο Σεμπάστιαν Λέτο προσέφερε στην ομάδα πάρα πολλά αλλά οι αποδοχές του φτάνουν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και τον πληρώνουμε για ένα χρόνο χωρίς να αγωνίζεται. Θα πρέπει να γίνει μια δραστική μείωση των αποδοχών του, αν δεν τη δεχθεί, θα χωρίσουν οι δρόμοι μας.  Το καλοκαίρι του έγινε μια πρόταση επέκτασης συμβολαίου με μείωση αποδοχών, και δεν τη δέχθηκε. Το ίδιο κι ο μάνατζέρ του που είχε τεράστιες απαιτήσεις και για τον εαυτό του. Το πρόβλημα είναι πως ο Λέτο θα κάνει ελαφρές προπονήσεις από τον Φεβρουάριο κι αν μπει στην ομάδα θα μπει το Φθινόπωρο. Στον Παναθηναϊκό δηλαδή θα προσφέρει το μέγιστο για έξι μήνες και μετά θα φύγει χωρίς να πωληθεί.  Το φοβερό για εμάς είναι πως ενώ τον αγοράσαμε με πολλά χρήματα, τραυματίστηκε και δεν μπορούμε ούτε να τον ανανεώσουμε ούτε να τον πουλήσουμε, για να βρούμε άλλους Λέτο”.

13:45 Φεϊζάλ: “Η πρόταση μας έχει ως εξής: Ζητούμε μέχρι το 90% των μετοχών με ελάχιστο το 67% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ζητούμε την παραίτηση τουλάχιστον 12 μελών του συμβουλίου της εταιρίας. Ζητάμε τον οικονομικό έλεγχο από την 1/1/12 μέχρι σήμερα. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε τραπεζική επιταγή με ποσό 28.000.000 ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για την ΠΑΕ. Επειδή, όμως, έχει προκηρυχθεί γενική συνέλευση το επόμενο διάστημα, ζητούμε η ΑΜΚ να οριστεί σε τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ. Με αυτή την πρότασή μας ο ΠΑΟ θα έχει καθαρή λογιστική θέση. Έτσι θα είναι καθαρός να μπει σε εφαρμογή το πλάνο μας. Πρώτο μέλημά μας είναι είναι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας, όπως φαίνεται στα έγγραφα που σας δώσαμε. Θα προσπαθήσουμε στο ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν τα γραφεία μας, όπου θα στεγάζονται όλα τα τμήματα του συλλόγου. Αν δεν γίνει αυτό αποδεκτό, έχουμε ήδη επιλέξει κτίριο κοντά στην ιστορική έδρα της ομάδας. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις μεγάλες εταιρείες του αραβικού κόσμου για την ανέγερση του γηπέδου και γενικότερα την ομάδα”.

13:45 Αλαφούζος (για τον Γκέκα): “Ο Γκέκας είναι ένας μεγάλος παίκτης κι έχει αφήσει εποχή στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους παίκτες που είναι ευπρόσδεκτοι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε προχωρημένες συζητήσεις. Εξετάζουμε αρκετές λύσεις και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν κι άλλες πιθανές λύσεις. Κι από την Ελλάδα κι από το εξωτερικό”.

13:44 Αλαφούζος (για το αν θα υπάρξει ενίσχυση και μειώσεις): “Σαφώς και θα υπάρξει ενίσχυση με κάθε τρόπο. Σίγουρα θα γίνουν όμως και μειώσεις συμβολαίων. Θα ανακοινωθούν όταν θα γίνουν, δεν θα λέμε ονόματα στο ραδιόφωνο. Συζητήσεις για την ενίσχυση γίνονται διαρκώς με τον κ. Ρότσα. Μέχρι και την Κυριακή οι κουβέντες μας είχαν να κάνουν με τους συνεχόμενους αγώνες που είχε η ομάδα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε για να επιβιώσει η ομάδα. Τώρα ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος για αυτό το κομμάτι, το πρόβλημα είναι το οικονομικό και για αυτό θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου”.

13:44 Αλαφούζος (για τον Πάπε Σο): “Ο Σο έπαθε δυο θλάσεις, είχε υποτροπές, γιατί είναι ασυγκράτητος παίκτης. Θα το δείτε τώρα που παίζει. Μέχρι να καταλάβει το ιατρικό τιμ ότι αυτός μόλις ένιωθε καλύτερα έμπαινε να παίξει και πάθαινε τις θλάσεις. Όταν το αντιληφθήκαμε, τον έβαλε ο γιατρός να αναρρώσει οριστικά δυο μήνες για να παίξει”.

13:43 Φεϊζάλ: “Θα σας δοθεί ακριβές αντίγραφο της πρότασής μας μεταφρασμένο στα ελληνικά, όμως θα αποκρύπτονται ορισμένα στοιχεία”.

13:42 Φεϊζάλ: “Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να δείξω όλη την αλήθεια. Κατά την πρώτη μας παρουσία στην Αθήνα τον Μάιο είχαμε εκφράσει την ετοιμότητά μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημέρα καταθέσαμε σχετικό φάκελο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και εγκρίθηκε. Αυτή η έγκριση έδινε την σανίδα σωτηρία που και τότε χρειαζόταν. Με την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδιού μας ο Παναθηναϊκός έλυνε το θέμα της αδειοδότησής του τόσο με την Σούπερ Λίγκα όσο και με την UEFA. Στη συνέχεια και μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Γ. Βαρδινογιάννη στην “Παναθηναϊκή Συμμαχία” περιμέναμε τις εξελίξεις για την ΑΜΚ. Ο ΠΑΟ έχει μεγάλη ανάγκη και εμείς ερχόμαστε στους μετόχους της Εταιρείας για να εφαρμόσουμε το αρχικό μας πλάνο, τροποποιόντας το σε ορισμένα σημεία”.

13:41 Αλαφούζος (για τη στήριξη στον Φερέιρα και αν ήταν παράλογη): “Καταρχήν ο κ. Ρότσα είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα και είμαι ευτυχής που δείχνει στην πράξη ότι έχει ικανότητες και κατάφερε να «γυρίσει» την ομάδα. Όποιος είδε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είδε μια εξαιρετική ομάδα. Προφανώς και δεν είναι προσωρινός, μακάρι να βρούμε στον πρόσωπό του τον ηγέτη τον τεχνικό που αναζητάμε. Πρέπει να πούμε πως το μοντέλο που ακολουθούμε, με την ομάδα χαμηλού κόστους με νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι το μοντέλο που εισηγήθηκε ο κ. Φερέιρα. Η ομάδα έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και με τον κ. Φερέιρα ο Παναθηναϊκός πέρασε τη Μάδεργουελ, μια ομάδα από τη Σκωτία που έχει καλύτερο πρωτάθλημα από τη Σλοβενία, με νίκες εντός κι εκτός έδρας. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο στη Μάλαγα που ήταν πολύ καλό και ήμασταν άτυχοι κι από εκεί και πέρα, κάτι έγινε. Η ομάδα δεν απέτυχε από την αρχή. Ξεκίνησε πολύ καλά κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Προκρίθηκε στην Ευρώπη αλλά άρχισε πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα. Κάτι χάθηκε στην πορεία. Όλοι σεβόμασταν ως το τέλος τον κ. Φερέιρα κι αυτό ήταν δεδομένο.  Όπως δεδομένο ήταν ότι μας είχε απογοητεύσει η εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Μαζί με τον κ. Γόντικα ο κ. Φερέιρα κράτησαν τον Παναθηναϊκό ενωμένο. Οφείλουμε να δίνουμε στον κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να αλλάξει πριν φύγει. Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στη στήριξη. Είχαμε κι αναλαμπές της ομάδας όπως στα ματς με Τότεναμ και Λάτσιο στην Αθήνα. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και απουσίες. Ο Σο ήταν βασική μονάδα στο σχεδιασμό του Φερέιρα.  Η άποψη του κ. Φερέιρα ήταν πως είναι καλύτερος από τον ΣΙμάο. Όλο αυτό δεν μας κάθισε. Στον κ. Ρότσα βγάζω το καπέλο. Είναι μια τεράστια Παναθηναϊκή προσωπικότητα και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του”.

13:40 Φεϊζάλ: “Είναι δεύτερη φορά που επισκεφτόμαστε την Αθήνα. Θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά που είμαι εδώ και πάλι. Η επίσκεψή μας αφορά τον Παναθηναϊκό και μόνο. Από χθες καταθέσαμε επίσημη πρόταση στους μετόχους για την αγορά του 67% της ΠΑΕ. Θα θέλαμε να κάνουμε μία συντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων που μας αφορούν.”

13:36 Μπήκε στην αίθουσα για την συνέντευξη Τύπου ο πρίγκιπας Φεϊζάλ μαζί με τον Βλάσση Τσάκα.

13:36 Αλαφούζος (για τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων κι αν θα τους ζητηθεί να καλύψουν μέρος του ανοίγματος): “Σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις, θέλω να πω πως δεν είναι αποκλειστικά οι μέτοχοι. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν θέσεις και αποφάσεις. Σαφώς και υπήρξαν χρέη. Δεν θέλουμε να κοιτάμε πίσω και να αρχίσουμε τα ερωτήματα για το αν έπρεπε να πάρουμε τον Σισέ ή όχι, να προσλάβουμε τόσο κόσμο ή όχι. Όταν κάποιοι επιχειρηματίες βάζουν 66 εκατ. ευρώ, ή ως επενδυτές ή ως εκκεντρικοί πλούσιοι που κάνουν την πλάκα τους, και δεν ήταν μόνο αυτά γιατί ο Παναθηναϊκός είχε πολλά έσοδα.  Υπήρχαν διαρκείας, το Champions League, σε λίγα χρόνια δηλαδή μπήκαν 150 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό. Είχαν ένα σχέδιο που δεν τους βγήκε. Δεν σημαίνει πως επειδή έβαλαν τα χρήματα αυτά, θα βάλουν κι άλλα 30 εκατ. ευρώ. Μπορεί να έχει αλλάξει και η οικονομική τους κατάσταση. Δεν υπάρχει άλλη συνεισφορά πλην των κ. Βγενόπουλου και Πολέμη.  Για μένα πρέπει να γυρίσει η σελίδα του Παναθηναϊκού, να σταματήσει η εσωστρέφεια”.

13:33 Οι παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος, Τάκης Λουκανίδης και Μάικ Γαλάκος είναι στην συνέντευξη Τύπου του πρίγκιπα Φεϊζάλ. Κάθονται μάλιστα στην πρώτη σειρά.

13:32 Αλαφούζος (για το πώς θα σωθεί η ΠΑΕ όταν δεν μπαίνουν χρήματα με τα χρέη των 28 εκατ) : “Στο τέλος της χρήσης νομίζω θα είναι μικρότερο. Σήμερα ο Παναθηναϊκός βγαίνει, τα έσοδα υπερκαλύπτουν τις φετινές ανάγκες του Παναθηναϊκού ως το τέλος της σεζόν. Από την αρχή ως το τέλος της σεζόν, θα βγάλουμε 25 εκατ. 27 με την αύξηση και τα έξοδα θα είναι 124. Το λέω ενδεικτικά. Αρα το άνοιγμα θα γίνει από 28, 25. Υπάρχει τρόπος να μετακυλίσουμε το χρέος. Είναι δύσκολο. Δε συμφωνώ ότι ο κόσμος δεν θέλει και δεν μπορεί να βοηθήσει”.

13:30 Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας δεν έχει εμφανιστεί ακόμα…

13:28 Αλαφούζος (για το εάν ενοχλήθηκε από το 60% που πήρε στις εκλογές): “Το 60% είναι ένα πολύ καλό ποσοστό εκτός αν μιλάμε για ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεύτερον, αυτή τη στιγμή υπάρχει εκλεγμένο ΔΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό. Ούτε έκανα προεκλογικό αγώνα. Αν οι οπαδοί μας έκριναν πως εγώ δεν έπρεπε να εκλεγώ και θα απογοητευόμουν αλλά θα ένιωθα και μια ανακούφιση. Εχουμε άλλη αντίληψη για τη δημοκρατία, εγώ αρκούμαι με το 60%. Η δημοκρατία που είναι το καλύτερο πολίτευμα δεν είναι τέλεια. Ενα από τα ελαττώματα είναι ότι η δημοκρατία επιβάλλει τη θέληση της πλειοψηφίας και δε δέχεται όλες τις απόψεις της μειοψηφίας”.

13:27 Αλαφούζος (για τον Μπουμσόνγκ): “Ο κ. Μπουμσόνγκ φέτος δεν έχει παίξει φέτος και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2,5 εκατ. ευρώ. Δεν παίζει γιατί είναι τραυματίας. Ο κ. Μπουμσόνγκ είναι πληρωμένος ως την τελευταία δεκάρα μέχρι σήμερα και όχι μόνο αυτό αλλά έχει εξασφαλίσει με επιταγές μέχρι το τέλος τα χρήματά του. Έγινε μια μείωση του μισθού του κι από 2 εκατ. ευρώ, πήγε στα 1,6 εκατ. ευρώ. Έχω μιλήσει μαζί του και με το ιατρικό τιμ. Το τι έχουμε πει, είναι θέματα που δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Δυσαρέσκεια δεν έχει από τον Παναθηναϊκό σε οικονομικό επίπεδο και δεν έχει την παραμικρή απαίτηση. Ο κ. Γόντικας μου είχε εισηγηθεί πως ο κ. Μπουμσόνγκ είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος για τον Παναθηναϊκό. Δεν άλλαξε τίποτα από την πλευρά μας, δεν θέλω όμως τώρα να επεκταθώ γιατί μπαίνουμε σε θέματα που είναι ιατρικά και δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω”.

13:26 Αλαφούζος  (για τα οικονομικά της ΠΑΕ): “Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Ο Παναθηναϊκός δεν χρωστάει τώρα 30 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του χρόνου θα το δούμε. Η ομάδα κάνει προσπάθειες, κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση των χρεών, περικόπτουμε έξοδα και προχωράμε. Το κόστος της λειτουργίας του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή, φτάνει στα 18 εκατ. ευρώ”.

13:25 Αλαφούζος (για το αν μπορεί να εξελιχθεί η Συμμαχία): “Η μια κατηγορία είναι αυτή των επενδυτών που είπαμε. Η άλλη κατηγορία είναι που μόνο δίνει ο οπαδός ο οποίος συμμετέχει σ’ ένα εγχείρημα όπως της Συμμαχίας. Εμείς μόνο δίνουμε, για την ομάδα που αγαπάμε. Μπορεί στο μέλλον να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα της συνεισφοράς μας. Αυτή είναι η ελπίδα μας και θέλουμε να πιστεύουμε πως έτσι θα γίνει. Δεν συμφωνώ ότι αποτύχαμε. Είχαμε απόκλιση μεγάλη στον αριθμό των μελών και των χρημάτων που μαζέψαμε. Περιμένουμε να τελειώσει ο χρόνος τον Ιούνιο και να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Αν όλοι δεν δώσουμε λεφτά για την ομάδα μας, δεν υπάρχει μέλλον για τον Παναθηναϊκό. Εκτός αν βρεθεί κάποιος εκκεντρικός πλούσιος να βάλει όλα αυτά τα χρήματα”.

13:24 Αλαφούζος (για τον χαρακτηρισμό εκκεντρικό που έδωσε): “Είναι εκκεντρικό να βάζεις εκατομμύρια. Η έννοια της επένδυσης έχει την έννοια του κέρδους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Κόκκαλης έβγαλε. Κάποιοι βγάζουν είτε με έμμεσους είτε με ανορθόδοξους τρόπους. Ο κ, Κόκκαλης έβγαλε έμμεσα υποθέτω με δημόσια έργα. Η δύναμη που απέκτησε με΄σω Ολυμπιακού τον βοήθησε να πάρει δημόσια έργα, τηλέφωνα, ΙΝΤΡΑΚΟΜ κλπ”.

13:23 Αλαφούζος (για το αν έχει μιλήσει με άλλους επιχειρηματίες και αν μπορεί να πει ονόματα όπως του Τίτου Βασιλόπουλου): “Έχω μιλήσει με πολλούς επιχειρηματίες. Ο κ. Βασιλόπουλος είναι ένας γνωστός Παναθηναϊκός αλλά δεν έχει εκφράσει πρόθεση για εμπλοκή στη διοίκηση. Το μοντέλο της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού πλέον έχει φτιαχτεί έτσι ώστε η ομάδα να μην εξαρτάται από έναν-δυο εκκεντρικούς πλούσιους οπαδούς του”.

13:22 Αλαφούζος (για τους λόγους που δεν αποδέχτηκε τότε τον πρίγκιπα ή τον οποιοδήποτε επενδυτή): “Είναι ντροπή να λέμε πως δεν εξαντλούμε την πρόταση κάποιου επενδυτή. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενάμιση χρόνο τώρα διασύρει τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τα κίνητρά του, αν και κυκλοφορούν θεωρίες συνομωσίας. Εδώ έχουμε μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει τον Παναθηναϊκό, η προηγούμενη διοίκηση εκτέθηκε μπαίνοντας σε διάλογο με ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου. Ας έρθουν με σοβαρό τρόπο, που είναι τα λεφτά τους; Δεν έχει εμφανιστεί τίποτα!”

13:20 Αλαφούζος (για το αν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πτώχευσης αν δεν βρεθούν λεφτά): «Και τι να κάνω; Να παραιτηθώ; Μόνος μου δεν αντέχω το βάρος να γλιτώσω τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή».

13:17 Αλαφούζος  (για την ΑΜΚ που δεν καλύφθηκε): “Τα 15 εκατ. ευρώ ήταν τυπικό νούμερο που έπρεπε να μπει για λόγους αρνητικών κεφαλαίων. Η πρώτη αύξηση ακυρώθηκε, γιατί υπήρχε τυπικό ελάττωμα στο ενημερωτικό δελτίο για να συμμετάσχουν και οι μικρομέτοχοι. Στη δεύτερη, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο κ. Πολέμης και ο κ. Βγενόπουλος έβαλαν τα χρήματα από το Μάιο. Ήταν αστείο να μην έχουμε άδεια, κινδυνεύαμε να πέσουμε κατηγορία και δεν είχαμε άδειες. Υπήρχε η δυνατότητα να έρθει όποιος θέλει να βάλει λεφτά το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και δεν ήρθε κανείς”.

13:15 Αλαφούζος (για το αν οι άνθρωποι με ιστορία στον ΠΑΟ -π.χ. Αντωνιάδης-Δομάζος- πιστεύουν στη Συμμαχία): “Υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν και άλλοι όχι. Υπάρχει σαφής διάκριση ανθρώπων που από πλευράς διοίκησης έχουν επαγγελματισμό σε αυτό που κάνουν στο ποδόσφαιρο. Ζούνε κάποιοι με την παλιά δόξα, ποδοσφαιριστές ήταν και θεμιτό είναι. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν προσφέρει”.

Αλαφούζος (για το πως έφτασε η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” στο 58%): “Το ότι οι εκτιμήσεις μας ήταν λαθος είναι δεδομένο. Στην αρχή καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετά χρήματα και πήραμε άδεια και για την Ελλάδα και για την UEFA. Φτιάξαμε μια αξιοπρεπή ομάδα που τουλάχιστον πέρασε στο UEFA. Καταφέραμε να κάνουμε εκλογές και να εκλέξουμε διοίκηση. Πήραμε από τον κ. Βαρδινογιάννη το 52% και το κάναμε 58%, με την ΑΜΚ που έγινε και μπήκαν χρήματα της Συμμαχίας, του κ. Βγενόπουλου και του κ. Πολέμη. Δεν έβαλε κανείς λεφτά στον Παναθηναϊκό αν και θα μπορούσαν”.

13:13 Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του Πρίγκιπα καθώς στην αίθουσα βρίσκεται ελαχιστος κόσμος.

13:12 Αλαφούζος (για τον Αντωνιάδη και την δήλωση πως η “Συμμαχία” απέτυχε): “Ο κ. Αντωνιάδης είναι αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Θα ήταν όμως ευτυχέστερος αν υπήρχε άλλο καθεστώς στον Παναθηναϊκό και είχε άλλες απολαβές. Δεν τον αποδέχθηκα, εξελέγη.  Δεν υποτιμώ την ιστορία του και την αθλητική του υπόσταση αλλα είναι επαγγελματίας του χώρου. Έχει πληρωθεί αδρά για τις υπηρεσίες του. Εμείς στη συμμαχία είμαστε εθελοντές. Υπάρχει σύγκρουση ανθρώπων που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στον Παναθηναϊκό και ανθρώπων που έχουν πάρει χρήματα από τον Παναθηναϊκό.  Δεν αποτύχαμε, κάναμε λάθος εκτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή το 58% ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, εγώ δεν έχω καμία μετοχή. Ελέγχουμε απλά ως Συμμαχία αυτό το ποσοστό. Είναι ένα μοντέλο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη”.

13:10 Αλαφούζος (για την Παναθηναϊκή Συμμαχία): “Το καλοκαίρι κάναμε λάθος εκτιμήσεις για τον αριθμό των Παναθηναϊκών που θα γίνονταν μέλη στη Συμμαχία και κάναμε λάθος και στην εκτίμηση για το ποσό που θα συνεισέφεραν.  Είχαμε πει πως ο Παναθηναϊκός έχει 1,7 εκατ. οπαδούς στην Ελλάδα. Από αυτούς είχαμε βρει πως οι 150.000 θα συμμετάσχουν δεδομένα στον Παναθηναϊκό και ενεργά. Έγινε σαφές πως είτε δεν εμπιστεύθηκαν την προσπάθεια, δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε την ιδέα και την αλήθεια της προσπάθειάς μας, είτε τα λεφτά ήταν πολλά. Πέσαμε στη συγκυρία των διπλών εκλογών που μας δυσκόλεψε. Ξεκίνησε η προσπάθεια 2 Ιουνίου.
Ως το παιχνίδι με τη Μάριμπορ πήγαμε καλά και μετά αρχίσαμε να έχουμε κι αρνητικά αποτελέσματα. Είναι σαφές πως οι εκτιμήσεις που κάναμε ήταν λανθασμένες”.

13:08 Αλαφούζος (για το εάν έψαξαν τον Πρίγκιπα): “Ψάξαμε για τον πρίγκιπα, δεν τον βρήκαμε ποτέ. Σας υπενθυμίζω ότι το καλοκαίρι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο κ. ΜΑκρόπουλος, είχε πάει στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και του είχαν πει πως ουδέποτε ήρθε πρίγκιπας στην Ελλάδα. Σας είπα πως αν η προσέγγισή του ήταν σοβαρή, θα ήταν ευπρόσδεκτος. Το τι θα πει σήμερα, έχει ενδιαφέρον. Δεν αλλάζει όμως την πραγματικότητα του παρελθόντος που έχουμε, και των όσων έγιναν”.

13:08 Αλαφούζος (για την ανακοίνωση των μετόχων): “Όταν μιλάμε για το σύνολο των μετόχων, μιλάμε για τον κ. Βγενόπουλο, τον κ. Πατέρα και τους εκπροσώπους του Ερασιτέχνη”.

13:06 Αλαφούζος (για το θέμα του Πρίγκιπα): “Μιλάμε για αυτό το θέμα περισσότερο από όσο πρέπει. Τρίτη ή τέταρτη φορά είναι που ξεκινάει πάλι αυτή η ιστορία. Να υπάρχει τέταρτος πρίγκιπας και να είναι σοβαρός, δεν μου φαίνεται πιθανό. Σας είπα πως είναι ο σοβαρός τρόπος, μέσω ενός σοβαρού φορέα.
Εγώ αν ήθελα π.χ. να αγοράσω μια μεσαία ομάδα στην Ιταλία, θα το έκανα μέσω μιας ιταλικής τράπεζας ή ενός οίκου ορκωτών λογιστών. Θα πήγαινα είτε στην ομάδα, μέσω αυτών των φορέων, είτε μέσω αντίστοιχου οίκου. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, όχι με συνεντεύξεις και με αστείες επιταγές. Γιατί οι επιταγές που μας παρουσιάζουν είναι αστείες. Σας είπα πως έρχεται ένας σοβαρός επενδυτής. Ένας σοβαρός επενδυτής είναι πάντα ευπρόσδεκτος”.

13:03 Αλαφούζος ( για τον Τσάκα): “Αν ερχόταν μία πρόταση που ακολουθούσε τους κανόνες της κοινής επενδυτικής λογικής. Δεν θα μπούμε σε κυνήγι μαγισσών. Έχουν την ευκαιρία να μας προσεγγίσουν και να δούμε. Δεν γίνεται αυτό μέσω συνεντεύξεων και επικοινωνιακών τρικ. Δεν ασχολούμαστε με τον κ. Τσάκα. Ας κάνει ότι θέλει. Όταν σοβαρευτούν και κάνουν μια πρόταση σοβαρή με τον τρόπο που γίνονται διεθνώς αυτές οι υποθέσεις, θα τους πάρουμε πιο σοβαρά».

13:01 Αλαφούζος (για την πρόταση του Φεϊζάλ): “Πήραμε ένα γράμμα, όχι εξώδικο. Δεν μας έλεγε απολύτως τίποτα. Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε ήταν να μπούμε σε ένα διάλογο με τέτοιες γελοιότητες. Όλοι οι μέτοχοι συνομιλούμε και θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια σοβαρή πρόταση. Την Πέμπτη θα βγάλουμε μία κοινή ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν θέλουμε να χαθεί μια τέτοια επένδυση. Μακάρι να υπάρχει ένας άνθρωπος που να θέλει να επενδύσει 170 εκατομμύρια”.

12:58 Αλαφούζος (για τους λόγους που επέλεξε να μιλήσει τώρα): “Μιλάμε για αυτή τη συνέντευξη εδώ και 2-3 εβδομάδες. Είχαμε πει να το κάνουμε μετά το ντέρμπι και το κάναμε. Δεν με αφορούν οι ενέργειες των άλλων ανθρώπων”.

Ο Τσάκας επέστρεψε και ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο της “Παναθηναϊκής” επικαιρότητας. Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας και ο εκπρόσωπος του Βλάσης Τσάκας με επιστολή στους μετόχους θέτει 4 όρους ώστε να εμφανίσει επιταγή ύψους 28 εκατ. ευρώ με την κατάθεση να έχει γίνει στην τράπεζα Barclays.

Αναλυτικα:

-Να μεταβιβαστεί μίνιμουμ 67,5% των μετοχών, ποσοστό ικανό για να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις από την πλειοψηφία, και μάξιμουμ το 90%. Κάθε μέτοχος που θα παραχωρήσει τις μετοχές του στον πρίγκιπα, θα λάβει το συμβολικό αντίτιμο των 1.000 ευρώ.

-Υπάρχει διορία 10 ημερών,
έως τις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να απαντήσουν οι μέτοχοι και να λάβουν στη Γ.Σ. απόφαση μεταβίβασης των μετοχών τους στον πρίγκιπα.

-Να παραιτηθούν 12 μέλη από το διοικητικό συμβούλιο για να οριστούν μέλη εκλεκτά του Μπιν Αμπντουλαζίζ.

-Να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ
για το διάστημα 1/1/2012 μέχρι και σήμερα, μια διαδικασία που δεν θα πάρει πάνω από 4-5 μέρες.

Εφόσον γίνουν αυτά θα ξεμπλοκαριστούν τα 28 εκατ. ευρώ υπέρ της ΠΑΕ, ποσό που αντιστοιχεί στο υπάρχον άνοιγμα. Επίσης στην πρόταση αναφέρεται ότι θα διατεθούν 42 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 για μεταγραφές και επενδύσεις και άλλα 100 εκατ. ευρώ για γήπεδο και προπονητικό κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε