Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λαμπρόπουλος: Να εκμεταλλευτούμε τα λάθη των αντιπάλων μας

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δεν χάρηκε όσο θα ήθελε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ, πριν από μία εβδομάδα… Τώρα, μίλησε για τα λάθη της ΑΕΚ στο match programme του αγώνα της Ένωσης με τον Λεβαδειακό. 

 

Παραδέχθηκε τα… παράλογα της ομάδας του και εξήγησε ότι πρέπει όλοι να σκύψουν τα κεφάλια και να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους. 

Διαβάστε όσα είπε ο Έλληνας στόπερ

Στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Super League μπορεί να ήταν και ο πιο… στεναχωρημένος όλων των συμπαικτών του μετά το τέλος ενός αγώνα που θα μπορούσε να αποτελεί ακόμα και σημείο αναφοράς για την καριέρα του.

«Τι να πάω να πω; Ότι καταφέραμε και πάλι να αυτοκτονήσουμε;» αναρωτιόταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Κέρκυρας για να μιλήσει στην κάμερα της NOVA. Kαι λίγο αργότερα χάζευε τις χωρίς αντίκρισμα πλέον πανηγυρικές φωτογραφίες μετά το γκολ του με ωραία γυριστή κεφαλιά στο 14ο λεπτό του αγώνα του περασμένου Σαββάτου. «Τι να το κάνεις; Τι να μου πουν τώρα; Πώς να το χαρώ αυτό το γκολ; Να κερδίζαμε και θα ήταν όλα μία χαρά» μονολογούσε μετά την απογείωση στην Αθήνα.

«Δεν γίνεται αυτό! Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να έχουμε αυτοκτονικές τάσεις. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να το παλέψουμε και να αρχίσουμε και πάλι να κερδίζουμε. Μόνο με τις νίκες έρχεται η ηρεμία. Μόνο με τις νίκες φτιάχνεις και πάλι χαρακτήρα σαν ομάδα και σταματάς να δίνεις δικαίωμα στον αντίπαλο ότι μπορεί να σε αμφισβητήσει» δηλώνει ο αμυντικός της ΑΕΚ, ο οποίος άλλωστε έχει μάθει να ζει με την αμφισβήτηση και να βγάζει προς τα έξω μόνο τη δουλειά και τον ιδρώτα του εντός αγωνιστικού χώρου. «Το μόνο που με απασχολεί είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε ευκαιρία και γνωρίζω πολύ καλά ότι στο τέλος θα κριθώ από την προσφορά μου»…

-Μετά το ματς με την Κέρκυρα μίλησες για αυτοκτονικές τάσεις της ομάδας…

«Λογικό δεν είναι; Εχουν υπάρξει ματς στα οποία δεδομένα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερο αποτέλεσμα και είχαμε στα χέρια μας τη νίκη, αν το καλοσκεφτείς! Δεν λέω ότι όλα είναι οκ, αλλά θα βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερη θέση από ότι είμαστε σήμερα. Είναι φοβερό αυτό που μας συμβαίνει, δεν γίνεται να χάνουμε ματς με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε όλοι μαζί»…

-Και η αντίδραση ποια μπορεί να είναι;

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να υπάρχει άλλο φάρμακο από τις νίκες. Σκύβεις το κεφάλι, προσπαθείς, κοιτάς κάθε ματς ξεχωριστά, αφήνεις τις σκέψεις για τα σερί και παλεύεις για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Μόνο με τις νίκες αφήνεις πίσω τα προβλήματα και χτίζεις και πάλι χαρακτήρα σαν ομάδα κερδίζοντας σε αυτοπεποίθηση. Όλα τ’ άλλα είναι μόνο λόγια»!

-Πόσο επηρεάζει την ψυχολογία της ομάδας το γεγονός ότι προηγείται ακόμα και με 2-0 ή με 1-0 όπως στην Κέρκυρα και δεν μπορεί να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα;

«Οσο δεν κερδίζεις, όσο δεν παίρνεις τη νίκη σε ματς που πρέπει να τα κάνεις δικά σου και να τα τελειώνεις, όσο έχεις τέτοια εξέλιξη σε πολλά ματς είναι λογικό να κλονίζεται η αυτοπεποίθησή σου. Το κυριότερο δε είναι ότι και ο αντίπαλος βλέπει ότι μπορεί και παίρνει θάρρος απέναντί σου. Το ζητούμενο είναι να αρχίσεις και πάλι να επιβάλλεσαι σαν ομάδα, να μην δίνεις δικαιώματα και έτσι να φτιάξεις την ψυχολογία και το χαρακτήρα σου σαν ομάδα».

-Πιστεύετε στα αποδυτήρια ότι έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε στη διεκδίκηση του τίτλου;

«Το ζητούμενο είναι η δική μας βελτίωση και τα δικά μας αποτελέσματα. Οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες βλέπουμε ότι έχουν ανέβει επίπεδο, ότι έχουν μικρύνει οι διαφορές, βλέπουμε ότι όλοι έχουν κάνει γκέλες και μπορεί να ξανακάνουν, αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι, αλλά το πώς εμείς θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις γκέλες για να καλύψουμε τη διαφορά».

-Το γκολ που πετυχαίνεις στην Κέρκυρα είναι το πρώτο σου με την ΑΕΚ στη Super League;

«Ναι, ήταν το πρώτο, πέρυσι δεν είχα καταφέρει να σκοράρω, αλλά τι να το κάνεις; Το θέμα είναι να αποτελούσε το νικητήριο και όλα θα ήταν μια χαρά»…

-Αποτελεί και προϊόν της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις σε αυτές τις εκτελέσεις των στημένων;

«Ναι, αυτό είναι γεγονός. Το τελευταίο διάστημα δουλεύουμε πολύ με την ομάδα σε αυτές τις φάσεις με διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης. Ετυχε να βγω εγώ στη φάση και να εκμεταλλευτώ εγώ τη συγκυρία και να σκοράρω αυτή τη φορά, αλλά πιστεύω ότι στην πορεία θα μας βγουν και άλλα τέτοια γκολ από στημένα».

-Βασίλη, πόσο σε ενοχλεί ή πόσο σε πεισμώνει αυτό που γράφεται και ακούγεται ολοένα και περισσότερο περί των… παικτών της Β’ Εθνικής και του κατά πόσο πρέπει να βρίσκονται ακόμα στην ομάδα;

«Ειλικρινά δεν με απασχολεί αυτό, ούτε επηρεάζομαι! Τα πράγματα είναι πολύ απλά γιατί παίζουμε σε μία μεγάλη ομάδα. Είναι απόλυτα λογικό ο κόσμος της ΑΕΚ να έχει μεγάλες απαιτήσεις από την ομάδα του, είναι λογικό να τον ενοχλεί το διάστημα που βρέθηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες. Πολλά παιδιά επιλέξαμε την ΑΕΚ όταν ήταν στη Β’ Εθνική, ενώ παίζαμε στην πρώτη κατηγορία, ακριβώς γιατί επρόκειτο για την ΑΕΚ και γνωρίζαμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το μέγεθος. Από εκεί και πέρα είμαι άνθρωπος που η αμφισβήτηση με πεισμώνει, προσπαθώ με τη δουλειά μου να δίνω τις απαντήσεις μου και το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει με όλα τα παιδιά. Ξέρουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και βεβαίως είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί».

-Το συμβόλαιό σου που λήγει στο τέλος της σεζόν σε απασχολεί;

«Ειλικρινά δεν με έχει απασχολήσει καθόλου, ούτε μπορεί να το σκέφτομαι από τώρα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα μου με όλες μου τις δυνάμεις, να κάνω την προσπάθειά μου όσο πιο δυνατά μπορώ και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα κριθώ από την προσφορά μου στην ΑΕΚ».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε