Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λεβ: Οι Έλληνες είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική Ελλάδας μίλησε ο προπονητής της Γερμανίας που αν και αποδέχτηκε τον ρόλο του φαβορί τόνισε πως: “Και η Ρωσία φαβορί ήταν”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός εκλέκτορας:

“Αισθανόμαστε πολύ καλά, είμαστε ανυπόμονοι. Αισθανόμαστε σαν σπίτι μας εδώ στο Γκντανσκ. Δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών, έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν παίξει πολύ καλά μέχρι τώρα. Ιδίως στην άμυνα. Θεωρώ ότι θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, γιατί είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα τους υποτιμήσουμε”.

“Ο Χούμελς έχει παίξει πολύ καλά. Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Είναι πολύ καλός στο ρόλο του, αποτελεσματικός και έχει βοηθήσει πολύ προκειμένου να αναπτυσσόμαστε από πίσω. Με αυτόν στο γήπεδο, έχουμε τον έλεγχο στο γήπεδο. Μας βοηθάει πολύ στη συνολική λειτουργία”.

“Ο Σβαϊνστάιγκερ Θα παίξει κανονικά. Δεν προπονήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο. Σήμερα θα προπονηθεί κανονικά όμως. Μαζί με τον Κεντίρα, λειτουργούν πολύ καλά. Είναι εμφανής η ποιότητά τους. Κατευθύνουν το παιχνίδι και επιβάλλουν το ρυθμό”.

“Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι γράφουν, δεν με απασχολούν τα Μέσα. Έχουμε δει κάποια σχόλια. Σίγουρα μας αρέσει που ο κόσμος ενθουσιάζεται γιατί μας δίνει έξτρα κίνητρο. Ωστόσο δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν τα δημοσιεύματα, διότι εντός της ομάδας είμαστε ικανοποιημένοι. Σίγουρα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, γιατί έχουμε αυτογνωσία”.

“Ο Καραγκούνης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εκείνος που δημιουργεί, σκοράρει, εκτελεί τα στημένα. Ίσως λείψει, όμως οι υπόλοιποι μπορούν να ενσωματωθούν και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να πετύχουν τον στόχο τους. Εμείς θα προετοιμαστούμε όπως και να ‘χει για να τους αντιμετωπίσουμε”.

“Δεν ξέρω αν Πολωνία και Γερμανία μπορούν να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν θεωρώ πάντως ότι θα χρειαστεί να συνεργαστούν. Μπορούν να τα καταφέρουν μόνες τους”.

“Είμαστε το φαβορί, αλλά μικρό φαβορί. Συμβιώνουμε με αυτόν το χαρακτηρισμό. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Το ίδιο ίσχυε και με τη Ρωσία. Δεν μετράει την ώρα του αγώνα. Αν αποδείξουμε ότι μπορούμε και βγάλουμε στο γήπεδο την πίστη, τότε ναι μπορούμε να νικήσουμε τους Έλληνες. Αυτό που μας απασχολεί είναι εμείς πώς θα παίξουμε”.

“Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι που θα παιχτεί μέχρι τέλους. Δεν μπορείς να αποκλείσεις εύκολα τους Έλληνες. Μέχρι τώρα διέψευσαν τους πάντες. Εμείς παίζουμε γρήγορα και δημιουργούμε προβλήματα στην άμυνα και αν μπορέσουμε να επιβάλουμε αυτά τα στοιχεία, θα πιέσουμε την ελληνική ομάδα. Θα χρειαστούμε αυτή τη φορά να έχουμε το δολοφονικό ένστικτο, διότι διαφορετικά θα πέσουμε πάνω σ’ ένα βράχο. Χρησιμοποιούν ακόμη και 9 παίκτες για να αμύνονται”.

“Δεν θα με δείτε εκνευρισμένο αν το αποτέλεσμα είναι 0-0. Δεν παίζουμε κάποιον προκριματικό που ο αντίπαλος θα είναι ανοικτός. Δεν βλέπεις εύκολα ένα γρήγορο γκολ. Όλες οι ομάδες πλέον αμύνονται καλύτερα. Δεν υπάρχουν οι χώροι και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Το ανοικτό παιχνίδι δύσκολα θα επαναληφθεί. Οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε πάντως νωρίς για να έχουμε το πλεονέκτημα”.

“Είναι παρατραβηγμένο να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Τσέλσι. Ξέρω ότι ο προπονητής τους συνδυάζει την αμυντική επάρκεια με την επιθετικότητα. Έτσι όμως παίζουν πολλά χρόνια τώρα. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνουν τον αντίπαλό τους. Δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Πάντα αναρωτιέσαι: “θα τα καταφέρουν;”. Κι όμως είναι πάντα εδώ. Παίζουν όμως άλλο στιλ από την Τσέλσι”.

Τους Γερμανούς διεθνείς εκπροσώπησε ο Μάνουελ Νόιερ:

“Βεβαίως μπορεί να φτάσουμε έως τα πέναλτι. Θα θέλαμε βέβαια να τα καταφέρουμε στα 90 λεπτά, αλλά τα πέναλτι είναι μία πιθανότητα. Έχουμε πάντως προετοιμαστεί και γι’ αυτό”.

“Προσωπικά πρέπει να προετοιμαστώ σε όλα τα επίπεδα. Μπαίνω για να κάνω αυτό που πρέπει. Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο. Αισθανόμαι πάντως καλά, γιατί έχω ποιοτικούς αμυντικούς μπροστά μου”.

“Δεν υπάρχει κανόνας για τα πέναλτι, πού θα χτυπήσει ο ένας και πού ο άλλος. Είναι μια hot κατάσταση. Πρέπει να επιλέξεις το σωστό. Πιστεύω όμως δεν θα υπάρξουν πέναλτι γιατί εμείς θα βγούμε νικητές”.

“Είμαστε επαγγελματίες και όσοι είναι εδώ αξίζουν να παίζουν. Σε αντίθεση με το 2010 έχουμε βελτιωθεί πολύ. Είναι σίγουρα ιδιαίτερο να μην παίζουν κάποιοι που είναι βασικοί σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Το αντιμετωπίζουμε πάντως καλά. Όλοι δίνουν τα πάντα στην προπόνηση”.

“Έχουμε αναλύσει τα στοιχεία της ελληνικής ομάδας με το τεχνικό επιτελείο. Είναι δυναμική ομάδα, παίζουν με πάθος, έχουν εξαιρετικό αμυντικό σύστημα και με παίκτες όπως ο Γκέκας ή ο Σαμαράς ψάχνουν το γκολ. Είναι επίσης καλοί στην αντεπίθεση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό”.

“Ο Γκέκας κάνει κάτι εκτός του πλαισίου. Έχει την ικανότητα να μυρίζεται τη φάση. Είναι πάντα στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή. Κάτι σαν τον Κίρστεν. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερους αμυντικούς για να τον παρακολουθούν και να μην δημιουργήσει ευκαιρίες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε