Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

“Λευκή” Boxing Day

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η κακοκαιρία που πλήττει την Αγγλία οδήγησε στην αναβολή δύο αναμετρήσεων για την 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τα Μπλάκπουλ – Λίβερπουλ και Έβερτον Μπέρμιγχαμ αναβλήθηκαν ενώ υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσουν και άλλα παιχνίδια. Διαβάστε τι είναι η Boxing Day.

Στις 26 Δεκεμβρίου γιορτάζεται στην Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες περιοχές του κόσμου η Boxing Day, η επομένη των Χριστουγέννων. Αν και αργία, τα πρωταθλήματα Αγγλίας και Σκωτίας θα έχουν πλήρη αγωνιστική, διατηρώντας την παράδοση.

Η Boxing Day, όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά σε αυτές τις χώρες, είναι μία αργία που εορτάζεται συνήθως με την οικογένεια να μένει σπίτι συγκεντρωμένη, όπως συμβαίνει και τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά, αποτελεί επέκταση των Χριστουγέννων και ο λόγος ύπαρξης αυτής της γιορτής χάνεται στα βάθη των αιώνων στην Βρετανία.
 
Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πως προέκυψε αυτή η μέρα και γιατί πήρε αυτό το περίεργο όνομα. “Boxing Day” σημαίνει “Ημέρα του Κουτιού” στην ελληνική μετάφραση και στη σύγχρονη εποχή, η ονομασία μπορεί να αποδοθεί στο άνοιγμα των δώρων των Χριστουγέννων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Κατά την Boxing Day η παράδοση θέλει τα πρωταθλήματα της Μεγάλης Βρετανίας να την… τιμούν εντός των αγωνιστικών χώρων. Η αρχή έγινε με την Ιρλανδία, στο πρωτάθλημα της οποίας τη συγκεκριμένη ημέρα διεξάγονταν όλα τα μεγάλα ντέρμπι, όπως π.χ. το παιχνίδι μεταξύ της Γκλεντόραν με την Λίνφιλντ.
 
Με τον καιρό, η τοποθέτηση αγώνων στο καλεντάρι την 26η Δεκεμβρίου έγινε… καθεστώς και πλέον κάθε ποδοσφαιρόφιλος έχει τη δυνατότητα σε μία αργία, να παρακολουθήσει αγώνες πρωταθλήματος.

Τον φετινό χειμώνα, όμως, το Νησί πλήττεται από την σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 100 χρόνων. Οι αναβολές παιχνιδιών ακόμα και της πρώτης κατηγορία έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο και επηρεάζουν και την Boxing Day.

Οι δύο αγώνες των ομάδων του Λίβερπουλ αναβλήθηκαν, αφού ο αγωνιστικός χώρος του “Μπλούμφιλντ Ρόουντ” κρίθηκε ακατάλληλος λόγω του πάγου που τον έχει καλύψει, ενώ στο “Γκούντισον Παρκ” πάγωσαν και έσπασαν κάποιες σωλήνες νερού το βράδυ του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έχει πέσει στους -7 βαθμούς Κελσίου και πυκνό χιόνι έχει καλύψει σχεδόν όλο το Νησί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η διεξαγωγή και των υπόλοιπων παιχνιδιών.
 

Η 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:
 
26/12
Φούλαμ – Γουέστ Χαμ 14:00
Γουλβς – Γουίγκαν 17:00
Έβερτον – Μπέρμιγχαμ Αναβλήθηκε
Μάντσεστερ Γ. – Σάντερλαντ 17:00
Μπλάκμπερν – Στόουκ 17:00
Μπλάκπουλ – Λίβερπουλ Αναβλήθηκε
Μπόλτον – Γουέστ Μπρομ 17:00
Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 17:00
Άστον Βίλα – Τότεναμ 19:30

27/12
Άρσεναλ – Τσέλσι 22:00
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε