Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Λευτέρης Πετρούνιας: Γεννημένος αθλητής

Λευτέρης Πετρούνιας: Γεννημένος αθλητής

Λευτέρης Πετρούνιας, γεννημένος αθλητής και πρωταθλητής από ατόφιο χρυσάφι. Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προβάλει την Κυριακή ένα ντοκιμαντερ αφιέρωμα στον Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προβάλει την Κυριακής στις 20.00 ένα οδοιπορικό από τα πρώτα χρόνια της ζωής του Έλληνα χρυσού ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια. Η παιδική ηλικία του, οι πρώτοι αγώνες, η απόφαση στην εφηβεία να εγκαταλείψει τη γυμναστική, η επιστροφή στους αγώνες, η δικαίωση. Οι χαρές και οι λύπες μέσα από προσωπικά στιγμιότυπα, οι φίλοι, η μητέρα και ο Λευτέρης σε ένα ντοκιμαντερ αφιέρωμα στο Λευτέρη Πετρούνια… την Κυριακή 09/10! Ο Λευτέρης Πετρούνιας, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1990, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα των κρίκων. Οι ικανότητες του ήταν εμφανείς από τα πρώτα του χρόνια, καθώς σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε ήδη κατακτήσει μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων.

Σήμερα, στα 26 του χρόνια, έχει κατακτήσει περισσότερα από 20 μετάλλια και συνολικά περισσότερες από 30 διακρίσεις, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο “Μίδας των Κρίκων”, ειδικά από την στιγμή που η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομα του σε μια άσκηση στους κρίκους. Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε την συγκεκριμένη άσκηση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας E (0,50 βαθμοί).  Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Λευτέρης εκτέλεσε με μοναδικό τρόπο το πρόγραμμα του στον τελικό των κρίκων, και με 16.000 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο που τον ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος, το μυστικό είναι στην συνεχή προπόνηση, και εμείς είμαστε συνέχεια δίπλα του να τον στηρίζουμε περήφανα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στον Λευτέρη πετρούνια, την Κυριακή στις 20.00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε